14-07-2024, 12:56 PM
Занимљиво. Дакле, ту крилатицу није измислио Србин, већ јеврејски циониста.
(14-07-2024, 01:02 PM)sagus Пише: Патриот а какве везе има да ли је јеврејског порекла? Они су српског порекла.Небитно је да ли је неко јевреј,цинцар,ванземаљац. Човек је човек. Небитно на веру и нацију..Па његова мајка је била савремених и сарадник Дучића, Михаила Ђурића.Преводила је српске песме на многе језике. Теоретичари завере углавном за личне неуспехе окривљују друге (најчешће јевреје,масоне) и на тај начин само скидају одговорност са себе и својих фрустрација.
(14-07-2024, 01:24 PM)Патриот Пише: Никакве, само је симптоматично да је та очигледно верска крилатица дошла од људи који не верују у Исуса Христа и који не славе истог Бога као ми хришћани.
(14-07-2024, 01:27 PM)Шумадинац Пише:(14-07-2024, 01:24 PM)Патриот Пише: Никакве, само је симптоматично да је та очигледно верска крилатица дошла од људи који не верују у Исуса Христа и који не славе истог Бога као ми хришћани.
Јахве = Христос
(14-07-2024, 01:49 PM)sagus Пише: Патриот обзиром да помињеш Исуса, а овамо се залажеш против јевреја.Како можеш да волиш и поштујеш јевреја који је зачетник хришћанства.Мало ми делује као оксиморон...Мада већ рекох најлакше је мрзети и за личне неуспехе и фрустрације кривити друге.
(14-07-2024, 02:39 PM)sagus Пише: Волео бих да наведеш у ком делу Талмуда то пише? Проблем је што је у Талмуду Исус приказан као човек, па су онда на погрешан начин протумачили и онда злоупотребили.Нигде није наведено да исуса сматрају највећим непријатељем, него су људи, црква својим виђењем сматрали да је то његово учење богохуљење. А као што сам у делу форума о Светом писму написао и навео, да је Свето писмо комплетно езотеријско и да са те стране треба гледати а не догматски. Па на Сабору у Никеји није прихваћено више од 40 јеванђеља где су Исуса представили са људским особинама ( као и у Талмуду). Католичка црква, не Православна црква је забранила Талмуд јер им није одговарала управо та Исусова људска страна. Па сам Исус је инициран у старе магијске мистерије...А да би разумео Исусове исцелитељске моћи, требало би да се мало више бавиш проучавањем старих школа мистерија. Ево само један пример када је Исус претворио воду у вино, верници то заиста схватају да је тако, а не да је то симболички представљено. Тако да препорука ти је да мало више истражујеш и другу страну, а не само гебелсову и љотићевску
(14-07-2024, 11:56 AM)sagus Пише: Ми, Срби, НИСМО Небески Народ! Нисмо ни библијски! За разлику од мрских нам Јевреја, Римљана, православне браће Данајаца... Штавише, да заблуда буде већа, а пилула грђа, ми смо европски народ који је међу последњима примио хришћанство! Пре нас су то урадили Римљани (Италијани), Јермени, Грци, па и афрички Египћани, Етиопљани... Чак Германи и Келти или како то страшније звучи: Немци и Енглези?! После нас су се на "степенице до неба" узверали само колонизовани Африканци и Индијанци! До тада смо као и остали саплеменици (Хрвати, Црногорци, Словенци...) штовали Перуна, Рода, Дажбога, Вишну, Ладу(неки је потпуно нерезонски обожавају и данас, а нарочито Ниву) и Вида! Многе од њих славимо и данас, фино упаковане у православне свеце, што је само један од многих знакова, да се, колико год били верни "правој хришћанској вери", никада нисмо одрекли оне наше исконске, паганске религије. Можда, управо из тих разлога Бог и НЕ чува Србе... И ако сагледамо историју Срба онако објективно, делује да му никада и нисмо били миљеници. Под условом да исти постоји, нисмо нешто ни заслужили милокурје јер смо га се вековима одрицали у великим групама, а у двадесетом веку и потпуно на целих 50 година, све то како би се клањали највећем сину наших народа и народности! Шта онда јесмо, када већ нисмо Небески? Народ смо који има специфичан приступ религији, традицију наслоњену на још старију традицију и то треба да баштинимо. Да никада више, због било ког новог Тита, не заборавимо ко смо, шта смо и колико дуго, али за себе, за своју душу! Да никада више не будемо "браниоци православља", које заправо нико и не напада, а нарочито да никада не нападнемо неког "унијата или балију" да би смо, као бранили себе! Да коначно почнемо, бар они од нас који се тако осећају да се понашамо као хришћани, а не да се гласним викањем у убеђујемо у то да јесмо! Можда нас онда и Он преквалификује у небески народ? У супротном довека ћемо остати земаљски, чак приземни народ.