Ево још овај пут и нећу више замарати Вас на овој теми:
Да будем крајње попустљив према њима и замислим да нису узели "наруквицу" за Рио Тинто, ваљда је очигледно бар то да на власти имамо преслабу власт да би се супротставила таквој корпорацији. Проблем је у томе што је и таква прејака у унутрашњој политици да би је опозиција оборила.
Зашто је опозиција преслаба у односу на власт која је такође преслаба? Зато што је постојао договор између такве власти и такве опозиције, још од самих почетака те власти, зато што је опозиција редовно узимала новац директно или индиректно од ове власти, али пре свега зато што је опозиција лицемерна до сржи. Ако је власт слаба, а опозиција још слабија, па замислимо неки невероватан сценарио да чак и таква опозиција сруши овакву власт, ко то може да гарантује да ће доласком нове власти доћи до укидања пројекта Рио Тинто?
Следи логичан закључак: нећемо довести ову опозицију на власт? А коју ћемо то опозицију довести? Допуштамо ли ми опет, чак и после искуства са Рибникаром, да будемо судеоници исте играрије Овај и Ђиласа? Или, разних других Ђиласа?
Да узмемо за пример еколошке покрете. Јуче сам видео један спот где зелени активисти, мислим да су из Ваљева, нисам запамтио име, приказују како је река Градац готово пресушила. То је до пре неку годину било немогуће и несхватљиво, али догодило се и то. Као главног кривца виде вештачко језеро Ровни.
Да подсетим: има скоро десет година како је монах Антоније кренуо у одбрану потапање Ваљевске Грачанице, управо на месту где је сада то језеро. Човек је за ових 8-9 година привођен и хапшен најмање 100 пута, лежао је и прекршајне и кривичне робије, и остао упоран у својој борби.... Нико од поменутих активиста није му се придружио. Ни сад нико од њих није отишао до Антонија и рекао му отприлике:"Антоније, извини... Био си у праву!" Ма не, они ће вероватно ускоро ту тему потпуно преузети за себе, они ће гостовати на погодним медијима, и ускоро ће бити главни заштитници тог питања.
Е, то је начин, код нас толико пута виђен, да се контролише "штета" и шта год да се деси да сарадници страних интереса, а то је пре свих та лева страна САД, а без Немачке то не иде, имају "деонице у сваком предузећу".
Не пишем овде, дакле, ништа што нисам писао и на другим темама и што сматрам највећим проблемом Србије, а то је: враћање суверенитета над Србијом које се неће десити, и то понављам 1000 пут, док се не анулирају сви узроци који су довели до укидања суверенитета Срба над српском државом. Једном речју, док не буду Срби спремни да изврше контрареволуцијз и збаце бољшевике са власти, у Србији под именом - Удба, неће се Срби меда најести.
ПС и на самом крају да наведем овде и лични пример:
Не могу тачно да се сетим године, али свакако пре 2010, десио ми се следећи случај:
Радио сам нешто на имању, и већ ме била захватила жега, али нисам хтео да напустим док не завршим. У том стању, чујем да се нешто догађа неких 50-70 метара од мене, нешто изнад у брдо. Оставим посао и кренум полако да видим шта се дешава.
Прошао сам "четничку обуку" прилажења још као дете, тако да сам прво зашао у хладовину, и осмотрио ситуацију. У мом шљивику изнад пута, стајала су тројица људи и нешто гледали према земљи, док је један од њих нешто доле и радио. Погледам још мало околину, и видим изнад шљивика, на путу, (ту имају два пута, изнад и испод тог шљивика) стоји камионет. И то онај неки Шевролет велики, што је ретко тада било у Србији, потпуно нов, беле боје. У три скока нашао сам се поред њих, а да ме они нису ни приметили. Видим младићи.... "Помог Бог, четничка омладино!" Они ћуте и не погледаше ме. "Хау ду ју ду!" Они и даље ништа....
Ту ми прекипи: "Је ли, бре, момци - имате ли ви неку дозволу за то што радите?" Они су, заправо, вадили узорке земље из дубине, али дубље него када то раде пољопривредни стручњаци када анализирају земљиште због плодности и састава обрадиве површине.
Један од њих, уопште ме не погледавши, пружи ми неки папир. Нисам га узео у руке, али сам видео неки меморандум на енглеском језику, канадску заставу и печат.... Ту дође до помрачења:"Имате 5 секунди да се губите одавде!" Они ме не констатују... Следи ударац том момку са папиром, па оном што је стајао до њега.... Онај што је био савијен се подигао и почео са виче:"Шта радиш, бре?" Тада и он добија ћушку. Почињу да беже у камионет. И ту мало претерам, признајем - притрчим са леђа и оног са папиром шутбем у задњицу да је прелетео преко хаубе и атерирао директно у другу обалу.... Упалише камионет и одоше узбрдо. Пошто знам, наравно, све пречице, прескочим преко пута да видим куда ће.... Видим они стали и зову неког.
И стигоше ускоро "плави шлемови". Узеше нам изјаве и они мене тужише. Прегањали смо се једно две године, али ни жуту банку нису добили. А узорак из моје земље извадили нису.
Ето, па сад ви размислите како се брани земља од рударења, а како од мрсомуђења.
Нећу више писати на ову тему....