Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 3.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Блокаде и протести против Овај диктатуре

(16-03-2025, 04:18 AM)Mekenzi Пише:  Оно док су тензије на високом нивоу и прети ескалација сукоба људи воде разговоре о филмовима   Јок

Ја видео двојицу расправљају се дал су бољи Опкољени или Битка на Неретви. 

Добро је Србине, био си статиста свака част али ниси био глумац...Много си се наложио.. 

Што се тиче читања књига,

СРБИ ИТЕКАКО ЧИТАЈУ КЊИГЕ!

Гарантујем да смо у првих пет нација по читању књига у Свету!

Ми иман кућну библиотеку од преко 2000 књига, преко 50 књига је у позајмици. Сваки дан неко нас пита да ли имаш ову или ону књигу. 

До сада смо продали преко 2500 књига које су нам биле вишак јер немамо где да их ставимо.

Срби читају озбиљну и тешку литературу.

То што ти не читаш, или што прочиташ једино што пише еко стража нa инстаграму  то је друго.
Пропала револуција па скрећу са теме!  Кидање

Звезда вечери је непобедиво и несаломиви пленум. Ко би рекао да ће они први да побегну? Плавом бакљом су сигнализирали паничан бег, бацање редарских прслука и "стампендо" у непознатом правцу.

Што се тиче књига мало пре Божића, од издавачке књиге Прометеј добио сам каталог са празничним попустима. На првој страни, ако се не варам, управник Прометеја, имао је уводну реч. Елаборат о томе како Срби слабо читају књиге односно слабо "улажу" у књиге. Запало ми је за око то што се говори како држава више одваја за кошаркашке клубове него за књиге. Тачно, али то не значи да народ мало чита. Не искључујем опцију да они знају да смо читалачки народ, али да не купују у њиховој издавачкој кући. Мада, чисто сумњам да Прометеј је социјално угрожен и да има проблеме са профитом на годишњем нивоу.

Лаж је да народ не чита! Не читају студенти! Они који би требали највише да читају, они најмање читају. Очигледно део њих који чита, чита литературу коју је одобрио Бакуњин лично. Звучи, али стварно није политички обојено због актуелне ситуације. Ја стојим иза својих речи о студентском нечитању. Малкице сам старији од просечног студента. Данашња генерација у распону од 18 до 30 година слабо чита. Сваки десети/а чита.

Људи средњих година и пензионери читају. Прошле године сам натрчао на податак да смо добро позиционирани што се тиче прочитаних књига на годишњем нивоу.

Викендом на бувљаку може се видети не мали број људи који окупира штандове са књигама. Неко баци поглед, неко се ценка, неко пуни кесе без да гледа. 

Лично, највише волим да купујем књиге преко Купинда. Драже ми је да оставим новац некоме продавцу са Купинда него некој Лагуни. Ако не купим књигу у Лагуни, нећу их пуно оштети. Имају они добар обрт. Тај новац што сам проследио продавцу са Купинда може му помоћи да прегура дан, да одвоји да среди кућу, да детету да. Свакако на Купинду "само што нема живих" људи када је избор књига у питању.  

Када читам, више књига ми је на репертоару, вртим их. Историја и историја уметности су моја шољица чаја. Прихватиљва ми је и романсирана биографија неког ћакнутог сликара. 

Од скоро почео сам да практикујем да читам литературу на енглеском. Што се тиче литературе на енглеском, књижара Академија у Кнезу је најбоља опција по мени. 

Да закључим : НАРОД ЧИТА, СТУДЕНТИ МАЛО СЛАБИЈЕ, АЛИ ОПАМЕТИЋЕ СЕ. ВАЉДА!

Шумадинац је наш еко стражар!
Одговори

Што се тиче протеста, Ништа посебно.

Чист протестантски туризам у Србији.

80-90% људи је било из других делова Земље..

Београђани су бојкотовали, изузев круга двојке и комуноусташа.

Протест лоше организован, говорници катастрофа, онај хор анархиста ужас..

Неко од демонстраната је бацио тоовски удар између зграда док су људи ћутали и више је уплашило људе него што је било јако па је кренуо стампедо.

Све у свему захваљујући Вучићу ово је протекло мирно без пендрека и сузавца, што би ми итекако великодушно искористили и  употребили да смо власт.

Вучић Вам је одржао лекцију како се високоризични скуп одржи безбедно и без употребе силе.

У било којој земљи на свету радили би водени топови и сузавац .

Ово нити једна власт неће успети да изведе. Да екстремно антирежимске протесте са преко 100 хиљада људи успе да се одржи безбедност па на ниво утакмице Темерин- Футог.

Шта год мислили о Вучићу захваљујући њему и што је преко границе трпљења држао снаге реда и мира под контролом, да их је пустио имали би десетине мртвих поготово на Славији...

Свака част полицији која је издржала немогуће и да не употреби силу.

Свака част људима у парку, цео дан су били засути каменицама, топовским ударима, бакљама свачим...

Да није било трактора као тампон зоне било би велико крвопролиће.

Што се тиче комуноусташа и укронациста из  ФДУ-Филозофски  пленума и организаторе скупа то је организовано на нивоу представе неког локалног позоришта. Баш танко и несадржајно.

Србији фали ОЗБИЉНА и ПРАВА ПАТРИОТСКА и ПОЛИТИЛКА ОРГАНИЗАЦИЈА!

Паметном доста!

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(16-03-2025, 04:46 AM)Луизит Пише:  
(16-03-2025, 04:18 AM)Mekenzi Пише:  Оно док су тензије на високом нивоу и прети ескалација сукоба људи воде разговоре о филмовима   Јок

Ја видео двојицу расправљају се дал су бољи Опкољени или Битка на Неретви. 

Добро је Србине, био си статиста свака част али ниси био глумац...Много си се наложио.. 

Што се тиче читања књига,

СРБИ ИТЕКАКО ЧИТАЈУ КЊИГЕ!

Гарантујем да смо у првих пет нација по читању књига у Свету!

Ми иман кућну библиотеку од преко 2000 књига, преко 50 књига је у позајмици. Сваки дан неко нас пита да ли имаш ову или ону књигу. 

До сада смо продали преко 2500 књига које су нам биле вишак јер немамо где да их ставимо.

Срби читају озбиљну и тешку литературу.

То што ти не читаш, или што прочиташ једино што пише еко стража нa инстаграму  то је друго.
Пропала револуција па скрећу са теме!  Кидање

Звезда вечери је непобедиво и несаломиви пленум. Ко би рекао да ће они први да побегну? Плавом бакљом су сигнализирали паничан бег, бацање редарских прслука и "стампендо" у непознатом правцу.

Што се тиче књига мало пре Божића, од издавачке књиге Прометеј добио сам каталог са празничним попустима. На првој страни, ако се не варам, управник Прометеја, имао је уводну реч. Елаборат о томе како Срби слабо читају књиге односно слабо "улажу" у књиге. Запало ми је за око то што се говори како држава више одваја за кошаркашке клубове него за књиге. Тачно, али то не значи да народ мало чита. Не искључујем опцију да они знају да смо читалачки народ, али да не купују у њиховој издавачкој кући. Мада, чисто сумњам да Прометеј је социјално угрожен и да има проблеме са профитом на годишњем нивоу.

Лаж је да народ не чита! Не читају студенти! Они који би требали највише да читају, они најмање читају. Очигледно део њих који чита, чита литературу коју је одобрио Бакуњин лично. Звучи, али стварно није политички обојено због актуелне ситуације. Ја стојим иза својих речи о студентском нечитању. Малкице сам старији од просечног студента. Данашња генерација у распону од 18 до 30 година слабо чита. Сваки десети/а чита.

Људи средњих година и пензионери читају. Прошле године сам натрчао на податак да смо добро позиционирани што се тиче прочитаних књига на годишњем нивоу.

Викендом на бувљаку може се видети не мали број људи који окупира штандове са књигама. Неко баци поглед, неко се ценка, неко пуни кесе без да гледа. 

Лично, највише волим да купујем књиге преко Купинда. Драже ми је да оставим новац некоме продавцу са Купинда него некој Лагуни. Ако не купим књигу у Лагуни, нећу их пуно оштети. Имају они добар обрт. Тај новац што сам проследио продавцу са Купинда може му помоћи да прегура дан, да одвоји да среди кућу, да детету да. Свакако на Купинду "само што нема живих" људи када је избор књига у питању.  

Када читам, више књига ми је на репертоару, вртим их. Историја и историја уметности су моја шољица чаја. Прихватиљва ми је и романсирана биографија неког ћакнутог сликара. 

Од скоро почео сам да практикујем да читам литературу на енглеском. Што се тиче литературе на енглеском, књижара Академија у Кнезу је најбоља опција по мени. 

Да закључим : НАРОД ЧИТА, СТУДЕНТИ МАЛО СЛАБИЈЕ, АЛИ ОПАМЕТИЋЕ СЕ. ВАЉДА!

Шумадинац је наш еко стражар!

Ваистину!

Иста ситуација и код нас...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

https://n1info.rs/vesti/sider-evropa-sto...-u-srbiji/

Наравно...И не само на страни протестаната у Србији, које су, узгред буди речено, организовале њихове тајне службе, него и на страни протестаната у Мађарској, Словачкој и сигурно у још меким земљама. Ако нам ова Европа доведе нову власт, опростите се од Косова и Републике Српске. Србија ће бити губитник у правом смислу те речи. И тако ће најзад бити завршени ратови деведесетих.
Неопходно је да се оваквој Европи одупремо по сваку цену.
Одговори

(16-03-2025, 09:48 AM)Душан Вукашиновић Пише:  https://n1info.rs/vesti/sider-evropa-sto...-u-srbiji/

Наравно...И не само на страни протестаната у Србији, које су, узгред буди речено, организовале њихове тајне службе, него и на страни протестаната у Мађарској, Словачкој и сигурно у још меким земљама. Ако нам ова Европа доведе нову власт, опростите се од Косова и Републике Српске. Србија ће бити губитник у правом смислу те речи. И тако ће најзад бити завршени ратови деведесетих.

И ти постаде СНС комесар?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Треба истаћи само једно: јуче је био НАЈВЕЋИ скуп у историји Србије.

Почетак краја комунистичком режиму и систему. Престолонаследник је уз нас.

С вером у Бога - за Краља и Отаџбину!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

На основу теренског истраживања и анализе снимака са данашњег протеста '15. за 15', Архив јавних скупова процењује да је овом скупу присуствовало између 275.000 и 325.000 људи, уз могућност да је тај број био и већи.

Због изузетне величине, динамичне природе и структуре скупа, као и нејасне ситуације у појединим деловима града, посебно на Новом Београду, прецизнија процена није могућа.

Извор: Архив јавних скупова

https://www.facebook.com/javniskupovi/vi...8949346758
Одговори

(16-03-2025, 09:48 AM)Душан Вукашиновић Пише:  https://n1info.rs/vesti/sider-evropa-sto...-u-srbiji/

Какав опроштај од Косова, кад је лично Александар Вучић одговоран за Бриселски споразум, Охридски споразум, прихватање и имплементацију плана Шолц-Макрон, "Косова" личне карте, пасоше, дипломе, регистарске ознаке, царину, војску, полицију, позивни број, енергетски систем, пријем у међународне организације итд?

Он нам горе наведеним потезима чува Косово, па ако се ова власт сруши, онда можемо од Косова да се опростимо?

Што се тиче Републике Српске, последња дешавања и "пресуда" Милораду Додику више него довољно говоре о сарадњи Вучића, Додика, тзв. "Бошњака" и међународне заједнице...
Одговори

(16-03-2025, 10:04 AM)Митић Пише:  На основу теренског истраживања и анализе снимака са данашњег протеста '15. за 15', Архив јавних скупова процењује да је овом скупу присуствовало између 275.000 и 325.000 људи, уз могућност да је тај број био и већи.

Због изузетне величине, динамичне природе и структуре скупа, као и нејасне ситуације у појединим деловима града, посебно на Новом Београду, прецизнија процена није могућа.

Кидање Кидање Кидање

Верујемо Марка жвака истраживању.

Није их било у пику испред скупштине више од 90 хиљада у пику.

Види се из дрона.

Рибникар је био много већи и озбиљнији скуп.

Славија ко прошли пут можда мало више. Ту невстане у пику више од 30 хиљада људи...

Ово је био више туризам "протести" 80% њих је дошло да види шта ће бити и да се слика.

20% су били политички активисти који заиста желе да на власт дође Радомир Лазовић, Мариника и остали...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(16-03-2025, 09:55 AM)Шумадинац Пише:  

Само сам реалан. Од два зла, бира се мање.
Одговори

(16-03-2025, 10:04 AM)Митић Пише:  На основу теренског истраживања и анализе снимака са данашњег протеста '15. за 15', Архив јавних скупова процењује да је овом скупу присуствовало између 275.000 и 325.000 људи, уз могућност да је тај број био и већи.

Да, и то минимално. У сваком случају највећи скуп у Србаља.

Д М
Одговори

(16-03-2025, 10:56 AM)Душан Вукашиновић Пише:  
(16-03-2025, 09:55 AM)Шумадинац Пише:  

Само сам реалан. Од два зла, бира се мање.

Онолики народ у Београду зло?

Д М
Одговори

Кидање Кидање Кидање

Што каже мој имењак, ако нисте на сендвичима, на неким печуркама сигурно јесте.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним