Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 3.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Блокаде и протести против Овај диктатуре

Све више студената правног факултета за наставак наставе:

https://www.tanjug.rs/srbija/drustvo/151...udent/vest

Медициниски факултет излази из "штрајка"

https://www.kurir.rs/vesti/politika/9626...la-dekanka

Ректорова каријера је завршена

https://informer.rs/politika/vesti/10037...a-studenti

Какав тужан дан за другосрбијанце и аутошовинисте....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

О жутој штампи као медијсиој оштрици власти, .. и медијском Максу Лубурићу 

Подршка студентима!
# ПУМПАЈ!
Одговори

(28-03-2025, 03:22 PM)Chicot Пише:  Митићу, пусти ти Мекензија . Човек руши сва упоришта логике и здраве памети. Сам себи скаче у уста а неретко се посвађа и сам са собом.
Он може да буде саговорник само фрустрираним и промашеним ликовима попут њега  који су јефтино проћердали живот па сада  кењају  по свему што не разумеју и што је по правилу боље,паметније и успешније од њих. 
Он само чека да се неко наиван упеца на "дискусију" са њиме. То је једини његов raison d'etre. На форуму и у стварности.

Дискутујемо о речима и сленговима  Smile
Одговори

(28-03-2025, 06:37 PM)Chicot Пише:  О жутој штампи као медијсиој оштрици власти, .. и медијском Максу Лубурићу 

Ма браво. Колики год да је Вучићевић полтрон а било их је онолико (чак су и рођену децу подводили Брозу) сви који дефилују у "серијалу" већи су србомрсци и усташке улизице на челу са Пајтићем. 
Ликови који се појављују ладно се могу сврстати са комунистичким злотворима и данашњим глобалистичким смрадом.

ПС од кад форум постаде рекламни пано за Ндх1?
Одговори

(28-03-2025, 06:49 PM)Митић Пише:  
(28-03-2025, 03:22 PM)Chicot Пише:  Митићу, пусти ти Мекензија . Човек руши сва упоришта логике и здраве памети. Сам себи скаче у уста а неретко се посвађа и сам са собом.
Он може да буде саговорник само фрустрираним и промашеним ликовима попут њега  који су јефтино проћердали живот па сада  кењају  по свему што не разумеју и што је по правилу боље,паметније и успешније од њих. 
Он само чека да се неко наиван упеца на "дискусију" са њиме. То је једини његов raison d'etre. На форуму и у стварности.

Дискутујемо о речима и сленговима  Smile

Па то ти причам.. са њим да дискутујеш о томе  Кез

Подршка студентима!
# ПУМПАЈ!
Одговори

(28-03-2025, 07:38 PM)Јеремија Пише:  
(28-03-2025, 06:37 PM)Chicot Пише:  О жутој штампи као медијсиој оштрици власти, .. и медијском Максу Лубурићу 

Ма браво. Колики год да је Вучићевић полтрон а било их је онолико (чак су и рођену децу подводили Брозу) сви који дефилују у "серијалу" већи су србомрсци и усташке улизице на челу са Пајтићем. 
Ликови који се појављују ладно се могу сврстати са комунистичким злотворима и данашњим глобалистичким смрадом.

Колико видим, сви осим Пајтића су новинари.. 
Лично правим разлику између документарног филма са интервјуима, да се чује вишњже страна, са каквим таквим доказима и неког новинског чланка или ТВ вести. 

Дај ти неки сличан документаеац о  "руљи".Радо ћу погледати.

Подршка студентима!
# ПУМПАЈ!
Одговори

(28-03-2025, 07:38 PM)Јеремија Пише:  

Ваистину!
Ми све више осећамо на форуму да влада нека чудна атмосфера, ово јесте документарац са нове с...

Но,

Ми ћемо једино са Митићем који је овде једини коректан наставити дискусију о речима и сленговима, па позивамо и поглавицу да се придружи, да научи нешто а не да користи "кардаш" реч..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Човеек који размишља и држи се свога става.
Одговори

Паметном доста!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Колико су малоумни и "напаљени" кренули бициклама за Стразбур.

Тек кад изађу из Србије, видеће се колико нису битни и колико ЕУ боли она ствар за неке студенте у Србији.

Код нас и у нама "studenti" изазивају толики гнев и бес да би им ми...нећемо...

Иначе данас гледамо једног studenta на ндх1 са престижног факултета како прича, мајко мила, лик све са сленговима прича..

Да парафразирамо:

"Мислим..ово..оноо..окупићемо се...јбт...оно ми немамо вођу..ми смо оно...организција...протестујемо оно јбт што нам нису испуњени захтеви..јбт не знам који су нам захтеви..."

Најтрагичније је што једна девојка вероватно са југа Србије покушава да прича београдским сленгом.

Београдски сленг, је нешто најјгоре што постоји у српском језику.

Шатровачки jезик са примесема ромског језика и културе говора је настао на пијацама и београдским тезгама на периферији Београда.

Лик из ББ шоу Баки кога игра Борис Бизетић је настао на земунским пијацама.

Локални београдски шверцери, ситни криминалци, продавци украдене беле технике са краја 80-их и почетком 90-их су усвојили београдски сленг или ти ромско шатровачки језик.

Тај језик је оскудан у реченицима, обично се састоји из једне краће речи којој се изврну слова или се да 'шаљиви" смисао, ми би рекли накарадни облик.

Турцизми које користе овде неки па не знају шта значи кардаш и "прекардашити" да је то турцизам па им ми морамо објашњавати.но шта'ш утичу и ове блокаде на образовање људи.

Па тако уместо да читају Достојевског они читају твитере и тамо се ложе на студенте и онда прекардаше..

Но,

Турцизми, германизми које користимо у српском језику јесу комплетне речи и реченице са конкретним значењима као и у ромском језику тачније шатровачком из кога су извучени сленгови.

Сленгови који су настали на пијацама београда су користили лица ниског степена интелигенције и образовања. Пошто за правилни изговр реченица и ред речи у реченици треба да се учи и го изазива напор, Роми који нису учили шкође почели су да изврћу "наопачке" реченице. 

То је било "симпатично" и "шаљиво" београдским продавцима шверц робе па су и они почели да примењују шатровачко ромски језик а касније сленгове.

Сленгови који су "пуштени" по београдским пијацама у брзо стижу и до београдских криминалаца.

Тако да у филму "Видимо се у читуљи" видимо десетине београдских криминалаца који масовно користе шатровачко ромски језик и причају сленговито.

Сленгови или ти шатровачко ромски језик убрзо прелазе на дигиталне медије само што то нису реченице, изврнуте речи већ скраћенице. Тако да деца почињу да куцају "врв" "вцрс" "јбт" "бтв" и тако даље..Што опет ментално ограничава и смањује капацитет мозга јер те скраћенице које се усвајају касније отежавају мозгу да учи теже и да пише сложене реченице са правилним распоредом и редом речи у реченици.

Поред дигиталног "бтв" "јбт"" вцрс" шатровачко ромски сленгови почињу да користе популарне личности, јутјубери, хип хоп певачи, ајти тјун музичари и остали "инфлуенсери".

Бака Прасе ( Богдан Илић) је 90% причао сленговима. Дечко није могао да састави просту проширену реченицу.

Због искривљеног изговарања речи типа " шаим се" и остало је постао популаран као и неки репери поут Јале Брата или на пример Омча из Босне.

Сленгови или шатровачко ромске речи постају популарне јер се "изврну" и када се "изврну" добијају "шаљив" смисао јер се лако памте као шатровачки "шаим се"..

Од ромски насеља, преко бувљака, бб Шоуа, београдских крининалаца, преко јутубера и ај тјун певача дошли смо и до тога да шатровачко ромским језиком говори и академска заједница. 

Данас академска заједница користи сленгове попут " пумпај" "динстај" "ћаци" и остале ромско шатровачке сленгове. Тугаа Тужан .

Ромско шатровачки сленгови изврнуте кратке и просте речи од једног или два сугласника који када се изврну добијају "шаљив" смисао су катастрофа за употребу у српском језику. Катастрофа.

Српски језик има јако пуно лепих, креативних, квалитетних и описних речи, међутим те речи немају шаљив смисао, да би имао "шаљив" смисао поготово у Београду онда се мора користити ромско шатровачки језик са београдским сленговима са бувљака и периферије Београда попут "шаим се" "пумпај" "динстај" "баки сине"...Све то заглупљује људе, такође маса у Србији која није високообразована већ има ниже образовања она усваја и упија ове сленгове..

На пример, Пучини је тешко да запамти: Студенти Факултета драмских уметности у блокади" они памте "ПУМПАЈ" или " "ДИНСТАЈ" или Богдан Илић познати српски јутјубер они знају за "ШАИМСЕ" исто важи и за аj тјун песме које су катастрофа.

И за крај, Срби имају свој српски језик. Ромско шатровачки сленгови који су настали на београдским периферијама , бувљацима код рома и шверцера није српски језик.

Српски језик нису изврнуте реченице које добијају "шаљив" смисао.

Српска реч је ПРАСКОЗОРЈЕ а не "PUMPAJ"

До зоре имамо још јако пуно, нек остане Праскозорје.

Амин, Боже дај!

Како радили тако нам Бог помог'о.

Слава Господу!

Митић, студио?

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(29-03-2025, 06:18 AM)Mekenzi Пише:  Колико су малоумни и "напаљени" кренули бициклама за Стразбур.

Тек кад изађу из Србије, видеће се колико нису битни и колико ЕУ боли она ствар за неке студенте у Србији.
 Не,било би глупо да их не дочекају...Баш мислим да ће их дочекати на највишем могућем нивоу,можда их и прими,рецимо хрватски премијер...Да му се изјадају...
Одговори

(29-03-2025, 08:08 PM)milan Пише:  
(29-03-2025, 06:18 AM)Mekenzi Пише:  Колико су малоумни и "напаљени" кренули бициклама за Стразбур.

Не,било би глупо да их не дочекају...Баш мислим да ће их дочекати на највишем могућем нивоу,можда их и прими,рецимо хрватски премијер...Да му се изјадају...

Неће Пленковић али је гарант други усташа Тонино Пицула који је задужен за наше преговоре са ЕУ...

------------

Опа, Селам Алејкум!

Пашће клањање и Шућур Алаху у Новом Пазару.

12-ог се иде у Нови Пазар.. Тужан

Таман шумадинац, и горски, да сврате до Санџака на хурмашице..

Kaко ће Санџаком да се ори...

Санџак је срце Србије, срце Србије!

Него ови из Новог Сада иду Тонину Пицули на ноге.

Ови иду муџахединима и балијама у Нови Пазар..

Знали се за Приштину, Пећ и Ђаковицу шта?

Имали Zagreba и Sarajeva у плану?

Ширимо YUbav... Скојевац

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Из Вршца стиже глас...
https://www.facebook.com/reel/1301559897602310
Одговори

Наша верзија...
https://x.com/i/status/1906040360201007315
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним