Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 2.83 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Блокаде и протести против Овај диктатуре

САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ИЗЈАВЕ ПАРТИЈАРХА ПОРФИРИЈА

Изражавамо дубоко разочарање, тугу и гнев поводом сусрета патријарха Порфирија са председником Русије, Владимиром Путином, као и изјава које је том приликом дао. Патријарх је рекао да се у Србији „спречава обојена револуција“ и тиме стао раме уз раме са онима који нашу борбу , борбу младих људи за достојанство, правду и слободу, називају државним ударом.

Подсећамо патријарха да студенти нису непријатељи своје земље. Ми смо њена деца. И кад нас називате “револуционарима из увоза”, кад нас ућуткујете, када о нашим захтевима ћутите, Ви не издајете само нас. Издајете истину. Издајете Јеванђеље. Издајете морал који би требало да штитите. Као што је Јуда издао Христа, тако сте Ви, патријарше, издали студенте, народ, и истину.

Ова борба је толико чиста да би свако ко носи мантију требало да стоји уз њу, уз студенте, уз своју децу, на улици, у одбрани достојанства народа. Уместо тога, Ви сте изабрали да седите са аутократом који је своју земљу увео у рат, а у другима подстиче страх, раздор и репресију.

Везе црквеног врха са државном влашћу у Србији су дубоке и опасне. Када црква стаје у одбрану режима уместо народа, она губи свој ауторитет. И постаје инструмент силе, а не вере. Државни врх је систематски обезвредио све што има смисла, све што нас везује за достојанство, заједништво, морал. Обезвредили су знање, понижавањем образовања и науке. Обезвредили су рад, минималним платама и животом у неизвесности. Обезвредили су закон, гажењем институција и селективном правдом. А сада су, зарад свог опстанка на власти, обезвредили и Цркву.

Од светилишта су направили продужену руку политичке пропаганде. Уместо да буде уточиште слабима и ослонац истини, Црква ћути пред неправдом и говори само кад треба да брани режим. Тиме су и њој одузели достојанство, претворивши је у још један стуб система који гази сопствени народ.

Ми не нападамо православље. Ми бранимо његове темељне вредности: истину, правду, љубав, солидарност. Не нападамо веру, ми позивамо на њено аутентично сведочење. Ми ћутање СПЦ нисмо осудили, али Ви наше 16-минутно ћутање јесте.

И зато Вас питамо, патријарше: где сте били када су деца гладна, када жене трпе насиље, када млади беже из ове земље? Зашто Вас нема међу народом?

Црква не пропада када је нападају, већ када је воде недостојни.

Нека свако сам бира стране, ми смо изабрали истину.

Група студената из Ниша

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Даклем, све је добро написано, осим овог:

Цитат:
"Ви сте изабрали да седите са аутократом који је своју земљу увео у рат, а у другима подстиче страх, раздор и репресију."

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(24-04-2025, 09:33 PM)Шумадинац Пише:  САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ИЗЈАВЕ ПАРТИЈАРХА ПОРФИРИЈА

Изражавамо дубоко разочарање, тугу и гнев поводом сусрета патријарха Порфирија са председником Русије, Владимиром Путином, као и изјава које је том приликом дао. Патријарх је рекао да се у Србији „спречава обојена револуција“ и тиме стао раме уз раме са онима који нашу борбу , борбу младих људи за достојанство, правду и слободу, називају државним ударом.

Подсећамо патријарха да студенти нису непријатељи своје земље. Ми смо њена деца. И кад нас називате “револуционарима из увоза”, кад нас ућуткујете, када о нашим захтевима ћутите, Ви не издајете само нас. Издајете истину. Издајете Јеванђеље. Издајете морал који би требало да штитите. Као што је Јуда издао Христа, тако сте Ви, патријарше, издали студенте, народ, и истину.

Ова борба је толико чиста да би свако ко носи мантију требало да стоји уз њу, уз студенте, уз своју децу, на улици, у одбрани достојанства народа. Уместо тога, Ви сте изабрали да седите са аутократом који је своју земљу увео у рат, а у другима подстиче страх, раздор и репресију.

Везе црквеног врха са државном влашћу у Србији су дубоке и опасне. Када црква стаје у одбрану режима уместо народа, она губи свој ауторитет. И постаје инструмент силе, а не вере. Државни врх је систематски обезвредио све што има смисла, све што нас везује за достојанство, заједништво, морал. Обезвредили су знање, понижавањем образовања и науке. Обезвредили су рад, минималним платама и животом у неизвесности. Обезвредили су закон, гажењем институција и селективном правдом. А сада су, зарад свог опстанка на власти, обезвредили и Цркву.

Од светилишта су направили продужену руку политичке пропаганде. Уместо да буде уточиште слабима и ослонац истини, Црква ћути пред неправдом и говори само кад треба да брани режим. Тиме су и њој одузели достојанство, претворивши је у још један стуб система који гази сопствени народ.

Ми не нападамо православље. Ми бранимо његове темељне вредности: истину, правду, љубав, солидарност. Не нападамо веру, ми позивамо на њено аутентично сведочење. Ми ћутање СПЦ нисмо осудили, али Ви наше 16-минутно ћутање јесте.

И зато Вас питамо, патријарше: где сте били када су деца гладна, када жене трпе насиље, када млади беже из ове земље? Зашто Вас нема међу народом?

Група студената из Ниша

Ништа глупље нисам чуо,само ме занимају имена ових студената,пленумаша или шта су већ...Дајте бар неко име,немојте се крити иза групе,а ако се већ кријете,онда бар напишите колико је бројна та група...
Одговори

Па добро, не крију се баш као криминалци у редовима Ћација...

Д М
Одговори

(24-04-2025, 09:33 PM)Шумадинац Пише:  САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ИЗЈАВЕ ПАРТИЈАРХА ПОРФИРИЈА

Група студената из Ниша

Тешка прелест.
Одговори

Шумадинац,бар прочитај ово кад постављаш...а не ,видиш студенти,и ти брже боље да поставиш...Биће од тебе добар пленумаш...У моје време се ово звало Ресавска школа,а данас би рекли copy paste...
Одговори

Још је Просветар видео да Шумадинац не чита то што поставља.
Одговори

(25-04-2025, 04:27 AM)пек. Пише:  Још је Просветар видео да Шумадинац не чита то што поставља.

Четник по знату! Не можеш доћи до речи од њих, познавање Другог светског рата (опште историје 19/20. век) - одличан пет.
Тренутно време и простор 0.
Замисли верујеш Д П Златановић, С Ногу...
То даје закључак да није учествовао у Јулској буни, а камоли пре. Јер да је, знао би ко је издао и чувао, исто као и данас Д Ј Вучићевић.... Нема људи, снимао леве неке ствари итд... И сад ја 5 година касније морам да гледам шерове и да дајем фото доказе идиотима који су формирани на Љубомиру Стефановићу, још мене оптужује ко да ја радим за УДБу, а на протестима од хапшења преко-Дринских генерала. И само покушавам да сито буде што ситније, да се што боље и лакше информишемо сви, нарочито хоћу за себе, али не може.... Терор чист. Чак је и Мекензи спусти лопту и прекинуо да хвала поједине нус појаве друштва.
Одговори

Што се Јулских протеста тиче, једино монах Антоније није издао народ, навијачка група Црвени Ђаволи Крагујевац, Таурунуми, и пар појединаца, можда је још било (јесте сигурно), пар организованији што су добар отпор пружили, ништа није урађено, ал је укинут полицијски час, мало је људи уопште ухапшено, плашио се беса народа као и сад до 15-ог марта итд. А ове приче сад као и тад немају никакву основу, нико од тих људи није стао и неће испред народа, јер зна да га не би било, али то га не спречава да "ложи малолетну децу из Шумадије".
Организовани отпор једино је у сламарици или у залихама здраве хране и воде.
ТРЕБА ДА У СКОРИЈЕ ВРЕМЕ УПЛАТИМО (УДБА БИ ВОЛЕЛА Д@ ТО СТАНЕ), КОЛИКО МОЖЕМО ЗА ОВАЈ ФИЛМ, ДА ПОДРЖИМО ЉУДЕ КОЈИ СУ УСПЕЛИ ДА УРАДЕ НЕШТО У "ОВОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ", ДА НАМ САЧУВАЈУ ОВО МАЛО ЗДРАВЕ ПАМЕТИ КОЈУ НАЖАЛОСТ ЈОШ ПОСЕДУЈЕМО, а овим ложачима и корисним идиотима, Нога у ду.е, првом приликом, ал тако да им испадне онај апарат што људима лица снима константно.
Одговори

Као доказ ове тврдње дајем:
Пребијање Сергеја Анархо Трифуновића - КОМУНОУСТАША прави, сви ови горе су данима тврдили да је то Беливукова група урадила, а није, није се знало ко га туче, е тако ће проћи и ови сви кад их дохвати Домаћинска Србија некад. Ма био га ко га стиго, знао он да је народ, зато се био и притајио... А ови горе агенти спавали су тад и тако. Нажалост немам фото материјал да докажем, али гарантујем. Морамо извући ШУМАДИНЦА из чељусти обмане и лажи....
Одговори

(25-04-2025, 06:14 AM)jelicki_cetnicki_odred_ Пише:  Као доказ ове тврдње дајем:
Пребијање Сергеја Анархо Трифуновића - КОМУНОУСТАША прави, сви ови горе су данима тврдили да је то Беливукова група урадила, а није, није се знало ко га туче, е тако ће проћи и ови сви кад их дохвати Домаћинска Србија некад. Ма био га ко га стиго, знао он да је народ, зато се био и притајио... А ови горе агенти спавали су тад и тако. Нажалост немам фото материјал да докажем, али гарантујем. Морамо извући ШУМАДИНЦА из чељусти обмане и лажи....

Шумадинац се мора извући из чељусти алкохолизма, јако је заглабио, нами шаље у три-четири неке неразумљиве поруке, ми не одховарамо већ кажемо Госпоодеее Пооммммлиијј...

Војма оца и Сина и светога дууухххааа,

Господе Смилујсе на нашег Шумадинца и извуци га из чељусти алкохола и психоактивних супстанции..

Гооспооодее Помииилууујјјј..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

[Слика: IMG-adc249925cad68e8e328c7c9e3541b31-V.jpg]

Д М
Одговори

(25-04-2025, 10:33 AM)Шумадинац Пише:  [Слика: IMG-adc249925cad68e8e328c7c9e3541b31-V.jpg]
Какву моралну громаду си нашао да цитираш...

Видех пре неки дан,у Данасу,како неки од професора зову Републику Српску...Република Шумска,то је стварно срамота....
Одговори

ТИТО И ЧАЧАК 1:
https://www.instagram.com/reel/DI193oeMA...drYjk1aG1h
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним