(13-11-2025, 05:40 PM)Митић Пише: (13-11-2025, 04:05 PM)Mekenzi Пише: Митићу ти се спрдаш.
Хиспанистика је озбиљна научна област 
Хиспанистику имаш и на Универзитету у Београду на Филозофском имаш је и у Нишу и Новом Саду.
Хиспанистика је управо то што ти причам за просечне студенте.
Филип није интелектуалног капацитета да је завршио на пример Медицинске науке, правне науке, техничке науке..то је озбиљна наука а не хипсанистика где бубаш о шпанским племенима која је јако лака наука о шпанским селима, култури и то ти је то.
Филип је требао да је интелектуално јак да заврши војне школе.
Исто као што заврше те тако "хипси" смерове па после мотају каблове по фабрикама, додуше Филип се коцка на берзи крипто валута..
И објасни ти мени Митићу, Како је Филип савладао шпански језик а не може српски годинама да научи???
Филип може да савлада српски језик. Још је у пуној снази, значи није човек у годинама па да не може да научи српски језик до савршенства. И сад говори добро. А и Лука ти је већ рекао зашто није Филип тотално усавршио српски језик.
А што се тиче хиспанистике, не знам зашто није озбиљна. Знам неке инжењере који кажу да права, економија, социологија нису озбиљне науке. Неће бити баш тако. Али из визуре тог инжењера, њему су друштвене науке непотребне. Али опет, не иде то тако.
Ти можеш да студираш медицину и у Америци и у Београду, можеш да студираш техниче науке и у Француској, Русији, Србији итд.
Не знам што би хиспанистика била изузетак, па мора да се искључиво студира на Западу. Али опет, на Западу су најпрестижнији универзитети. Ту мислим на Америку и Британију, али и неки факултети из Кине се пробијају.
Види Митићу, да се манемо романтизма и тих флоскула српски језик је тежжжжаааааккк и компллллеккксааннн и једино у Србији Карађорђевићи већ 90 година не могу никако да га савладају а сви други без проблема га савладају, ај немој да се зајебавамо.
Свако бре ко дође у Србију да живи за 4 месеца одлично проговори српски. Људи седну запну и науче га. Српски није тежи од кинеског или енглеског или "хиспи" језика. Ено отиђи на јутјуб и види како странци причају српским језиком. Сви спортисти који су дуже од годину дана у српским клубовима савладају српски језик.
Да је он родољуб, патриота, да му срце куца за Србију, па јебему матер дан ноћ би учио тај српски језик. Узео би еминентне професоре, који би по његовом профилу направили само за њега квалитетан курс српског језика и изражавања. Неби спавао док га неби научио, ако нешто волиш и желиш то и радиш.
Јел тако Митићу људино? Тако је.
Тамо где усмераваш пажњу и енергију тамо ти је и жеља.
Овог бре заболе она ствар за српски језик и Србију. Реално они су то што морају и на силу су у Србији и то им је оптерећење, а не што осећају припадност са Народом, језиком, културом, традицијом.
Битно је да биткоин, блокчеин, крипто свет е то Филипа интересује и ту је јако добрар.
Што се тиче "хиспи-ја" науке од тога нема ништа. Са дипломом Хиспи-ја моташ каблове у околини Краљева тамо код Шумадинца , ако немаш неку дебелу везу да те запосле на катедру филозофског за хиспанистику па да радиш у струци.
Чекај бре Митићу, српски си принц од плаве крви, српске краљевске породице он учи о шпанским селима, латиноамеричкој култури и латиноамеричком "хиспи" језику!!Кукууууууу и лелелее...
Да је њему стало до Србадије он би бре негде у тим Западним земљама нашао програм за СРПСКИ ЈЕЗИК и студирао би!
Ми тамо пре 25-26 година када смо студирали, нисмо ноћ дан спавали док сму учили најјтеже испите које су "боза" у односу на хиспанистику и те језике. Па смо исполагали.
Тако да џаба уцл диплома, кад је дечко интелектуално просечног капацитета, да нема титулј Принца, од њега ништа...
Слаба и никаква вајда за Србију од овог Принца Филипа.
Јесте Фин, добар, тако мекан, пискавког гласа као они анархо Шумадинчеви ммушки студенти кад скандирају нешто па изгледа као скичање и пискаво ни трага од гена и погледа од Краља Пере, код Филипа..
Јесмо за КРАЉА АЛ ' НЕ ОВОГ (прим. ПРОСВЕТАР).