Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

http://www.youtube.com/watch?v=9yEIn3q-J8I

Сам се себи дивим што сам ово одгледао до краја . . . Баја Јок

Све у свему,поента приче у вези са другим светским ратом је то да је Краљ Петар хтео да сам долети авионом на Равну Гору,али су га спречили и послали авион са другим пилотом да покуша да се пробије . . . тај авион је оборен . . .

Остатак емисије се води под хумористички програм . . . Smile

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Све у свему,поента приче у вези са другим светским ратом је то да је Краљ Петар хтео да сам долети авионом на Равну Гору,али су га спречили и послали авион са другим пилотом да покуша да се пробије . . . тај авион је оборен . . .

Само случајно.....

Овај Авион Краљевине Југославије се срушио у Египат
Dornier Do 17Ka Royal Yugoslav Air Force 2 1941 Egypt Bomber/transport

Извор
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_air..._Air_Force

Остатак емисије се води под хумористички програм......али тај хумор се води напамет....без икакав папир....без икакав подсећање.....и без икаква понављење!
Одговори

Јел знате шта је било са Момчилом Гаврићем у Другом св. рату - оним најмлађим српским капларом из Великог рата? Тј. да ли је имао везе са четницима? У биографији му пише да су га затварали и Швабе и комунисти.
Одговори

(14-07-2014, 02:43 PM)Романија1 Пише:  Јел знате шта је било са Момчилом Гаврићем у Другом св. рату - оним најмлађим српским капларом из Великог рата? Тј. да ли је имао везе са четницима? У биографији му пише да су га затварали и Швабе и комунисти.

Мислим да није учествовао у рату ни на чијој страни . . .

(14-07-2014, 02:39 PM)Захумље Пише:  Остатак емисије се води под хумористички програм......али тај хумор се води напамет....без икакав папир....без икакав подсећање.....и без икаква понављење!

Какав год даје,тај "хумор" наноси штету људима који се на мало озбиљнијем нивоу баве истраживањем српске историје у раном средњен веку(а и пре тога) . . .

Због оваквих емисија није ни чудо што их "ресавска школа Радић & co." назива шарлатанима . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Дајте молим вас немојте да губите време и тастатуру на Јована Деретића.

Питање за Милосава:

Наишао сам у некој од књига које поседујем (не знам тачно у којој) да је краљ Петар Други у два наврата тражио дозволу од британске владе да буде враћен у Србију да би се придружио борби против непријатељаи да је то стопирано тј. одбијено од стране Черчича.

Имате ли ви некакве податке о томе?
Одговори

Какав год даје,тај "хумор" наноси штету људима који се на мало озбиљнијем нивоу баве истраживањем српске историје у раном средњен веку(а и пре тога) . . .

Због оваквих емисија није ни чудо што их "ресавска школа Радић & co." назива шарлатанима . . .

Али проблем је што му СРПСКА СТРАНСК МЕДИЈА су му дада толиког простора.....

За мене то је све ЗВЕЗДА ГРАНД ВИЗИЈА ИСТОРИЈА.....

Ових интервју ТВ програма лично унишставају озбилна изтраживање било шта.....оних су вечито за умјетност.....а никако за обзилног историчког истраживање......

А овај новинар....је нишста више ПЛИТКИХ СЕНЗАЦИОНИСТА....Зашто му најбољих Археолог Србије Професор Јанковић....(ко је забрањен да предава) му је рекао за Старе гробова Срба пре нека насељава твз Словена на Балкана!

Време је за озбилне светски стандард историчке научне документарне филмове.....и комплетног маргинизације оваких интервју НОВИНАРСКЕ интервју!
Одговори

(14-07-2014, 05:58 PM)Мргуд Пише:  Дајте молим вас немојте да губите време и тастатуру на Јована Деретића.

Питање за Милосава:

Наишао сам у некој од књига које поседујем (не знам тачно у којој) да је краљ Петар Други у два наврата тражио дозволу од британске владе да буде враћен у Србију да би се придружио борби против непријатељаи да је то стопирано тј. одбијено од стране Черчича.

Имате ли ви некакве податке о томе?
Да, пишу браћа Кнежевић о томе, чини ми се у ''Слобода или смрт''.
Живан га је притискао и да отму авион и слете падобраном, али није хтео.
Одговори

Милославе, недавно сам наишао на податак да је унук војводе Путника, иначе рођени брат Милутина Ивковића Милутинца, Душан Ивковић по чину поручник бојног брода, убијен од стране партизана у Котору или околини 1944. године. Имаш ли какве податке о њему, да ли је за време рата био у некој нашој јединици?
Одговори

Немам податке.
Баш сам на РТС 1 гледао документарац о Милутинцу, направише комуњару од човека...
Морам да питам Нимбуса да не зна зашто су га Немци стрељали 1943. Ови не износе доказе да је био комуниста, чак кажу да није био члан КПЈ и да је према њима имао негативан став - то каже један сведок - али доминира пропаганда типа ''напредне идеје'' итд.
Одговори

Гледао сам и ја, па сам се због тога и сетио. Него рекоше да је пре рата био уредник оног комунистичког листа "Младост" а био је ожењен и Јеврејком, за Швабе вероватно довољно. Чини ми се да је његов таст Фридрих Попс, адвокат, био бранилац Косте Куманудија током "Београдског процеса".
Одговори

Чини ми се да рекоше да се формално потписивао као уредник, да би лист био легалан. То је једина веза са њима.
Одговори

Да ли знате када су херцеговачки четници отишли у операције у Книској крајини и гдје су послати послије тога? Колико су провели у Крајини код Ђујића?
Ако се не варам били отишли су као неки експедициони корпус?
Одговори

http://facebookreporter.org/2013/12/27/%...%BE%D0%B3/
За неверне Томе и остале који желе да знају!
Одговори

(15-07-2014, 07:04 PM)smederevo Пише:  http://facebookreporter.org/2013/12/27/%...%BE%D0%B3/
За неверне Томе и остале који желе да знају!

Smatram da je apsolutno nebitno od kada Srbi žive na ovim prostorima. Ili da li su starosedeoci ili pridošlice. Sve su to budalaštine. Najvažnija stvar za Srbe je trenutak primanja Hrišćanstva. Tada Srbi iz mraka varvarstva i paganštine ulaze u istoriju.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним