Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Референдум о независности Шкотске

Мислим овај референдум је само почетак.....оних ко су гласали за НЕ....су старији део популације....1.6м су гласали не за Скотску Нациолизам.....него су гласали против ту Корпорацирску Олигахиску Владавине у Лондону.....
Олигахиске владавине видиш где гол гледаш.....она постојих где глобална компаније, банке, састају са корупираних политичари......

Тако не само да ће дебат од независност скотске бити поново на табли.....и много бржи него 1% у енглеској мисли и сви оних ко су за њи гласали......

Енглески референдум на ЕУ.....ће стићи преко УКИП....и следећи изборе.....где чланство ЕУ ће бити на њиховог манифеста.....друге партије ће бити присилни да радикулизу свој став према УКИП или ће нестати.....тако ако тих корупирани дупе лизалице што се зову чланови скупштине...желу своје посла оних морају да пресвоје део УКИПове политике......

Са УКИП стиже тај рефередум....чланство ЕУ.....са тим она ће одма бити у сукоб са скотљанђана....поготово та дела ко желе да обстане у ЕУ.....

Доста обећање су били направљено од Лондона у овај референдум....ако покушају да се извуку....као стандадна пракса.....оних ће поново имати посла.....

Глас ко се гласало за НЕ....је млад глас.....ко виде уније као места где немају препрективе....и где има огроман број грађана ко су сиромашни под овом олигархиској систем.....ко сламо изклусивно убогатује једну врло мало средину......и то су најбогатијих

Ово је ме мало посећало на Србије и твз мањине.....

Србија мора да озбилно гледа у Скотској.....као их ових друга места.....и то без шале!
Одговори

Нисам у току,

како је краљевски пар одреаговао поводом референдума?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(19-09-2014, 11:24 AM)Bacvanin Пише:  
(19-09-2014, 06:47 AM)Владимир Петровић Пише:  P O B E D A UK!!!

Moje saucesce, separatistiЧитај

Medjutim, ono sto je bitnije od toga, jeste izjava Dodika sinoc, da ce sledeca zemlja koja ce organizovati referendum o nezavisnosti biti Republika Srpska, ako Skotska ima pravo na referendum ima i RS!!!

УНИЈА МОНАРХИСТА СРБИЈЕ ПОЗДРАВЉА РЕФЕРЕНДУМСКО “НЕ” СТАНОВНИКА ШКОТСКЕ!

Историја енглеско-шкотских односа је дубока и комплексна тема и сеже до раног средњег века. Овом приликом напомињемо да није та историја само пуна ратова Енглеза и Шкота као у филму “Брејвхарт”, нити су Шкоти били константно под енглеском влашћу. Штавише, шкотска Династија Стјуарта је владала Енглеском после изумирања енглеске династије Тјудор, почев од 1603.па све до 1689., уз прекиде због Кромвелових ратова. Временом, са колонијалним ширењем Енглеске, шкотска аристократија и шкотски пословни људи схватају,да са надолазећом империјалном моћи Енглеске могу имати корист ако се уједине.Тако је 1707.г. унијом измећу Енглеске и Шкотске створена Велика Британија, Краљица мора и Империја која је у у једно време доминирала над чевртином копнене површине планете.У свему овоме немали допринос су дали многи Шкоти. Да не идемо дубоко у прошлост, један од највећих војсковођа у Другом светском рату је био маршал Монтгомери, бранитељ Британске Империје, чије презиме све говори о његовој националности.

Сматрамо, као Унија Монархиста Србије, да је за шкотски народ најбоље да остане у Уједињеном Краљевству, где му је, у овим временима економске кризе, загарантован бољи квалитет живота и просперитетна у будућност, пошто је Британија управо та која у задње време бележи најбржи привредни раст у Европској унији.

Честитамо мудрим Шкотима који су гласали за стабилну будућност!

УПРАВНИ ОДБОР УНИЈЕ МОНАРХИСТА СРБИЈЕ

http://unijamonarhistasrbije.wordpress.c...%80%D0%B5/

Ови што су написали ову будалаштину су најобичнији ретарди. Енглези су вековима угњетавали Шкоте (исто као и Ирце и Велшане) а најбољи доказ за то је чињеница да данас преко 95% Шкота не зна свој матерњи језик.

Па ретард нисам,а ти не знаш историју,него си самогледао Брејвхарт,а референдум је показао тачност наше прогнозе...Иначе ако се запиташ да ли је намештено,приупитај се зашто је шкотски премијер,иначе присталица независности,због резултата поднео оставку...А лингвистиком се бави са лингвистима а не са политичарима и на подфоруму култура а не у рубрици Спољне политике...
Одговори

(20-09-2014, 10:51 PM)Срђан Јовановић78 Пише:  
(19-09-2014, 11:24 AM)Bacvanin Пише:  
(19-09-2014, 06:47 AM)Владимир Петровић Пише:  P O B E D A UK!!!

Moje saucesce, separatistiЧитај

Medjutim, ono sto je bitnije od toga, jeste izjava Dodika sinoc, da ce sledeca zemlja koja ce organizovati referendum o nezavisnosti biti Republika Srpska, ako Skotska ima pravo na referendum ima i RS!!!

УНИЈА МОНАРХИСТА СРБИЈЕ ПОЗДРАВЉА РЕФЕРЕНДУМСКО “НЕ” СТАНОВНИКА ШКОТСКЕ!

Историја енглеско-шкотских односа је дубока и комплексна тема и сеже до раног средњег века. Овом приликом напомињемо да није та историја само пуна ратова Енглеза и Шкота као у филму “Брејвхарт”, нити су Шкоти били константно под енглеском влашћу. Штавише, шкотска Династија Стјуарта је владала Енглеском после изумирања енглеске династије Тјудор, почев од 1603.па све до 1689., уз прекиде због Кромвелових ратова. Временом, са колонијалним ширењем Енглеске, шкотска аристократија и шкотски пословни људи схватају,да са надолазећом империјалном моћи Енглеске могу имати корист ако се уједине.Тако је 1707.г. унијом измећу Енглеске и Шкотске створена Велика Британија, Краљица мора и Империја која је у у једно време доминирала над чевртином копнене површине планете.У свему овоме немали допринос су дали многи Шкоти. Да не идемо дубоко у прошлост, један од највећих војсковођа у Другом светском рату је био маршал Монтгомери, бранитељ Британске Империје, чије презиме све говори о његовој националности.

Сматрамо, као Унија Монархиста Србије, да је за шкотски народ најбоље да остане у Уједињеном Краљевству, где му је, у овим временима економске кризе, загарантован бољи квалитет живота и просперитетна у будућност, пошто је Британија управо та која у задње време бележи најбржи привредни раст у Европској унији.

Честитамо мудрим Шкотима који су гласали за стабилну будућност!

УПРАВНИ ОДБОР УНИЈЕ МОНАРХИСТА СРБИЈЕ

http://unijamonarhistasrbije.wordpress.c...%80%D0%B5/

Ови што су написали ову будалаштину су најобичнији ретарди. Енглези су вековима угњетавали Шкоте (исто као и Ирце и Велшане) а најбољи доказ за то је чињеница да данас преко 95% Шкота не зна свој матерњи језик.

Па ретард нисам,а ти не знаш историју,него си самогледао Брејвхарт,а референдум је показао тачност наше прогнозе...Иначе ако се запиташ да ли је намештено,приупитај се зашто је шкотски премијер,иначе присталица независности,због резултата поднео оставку...А лингвистиком се бави са лингвистима а не са политичарима и на подфоруму култура а не у рубрици Спољне политике...

Па добро Владо, није у реду отварати више налога.

Друго,
енглези су окупирали Шкотску и сваки нормалан човјек коме није испран мозак би желио да се та окупација оконча!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Ја сам Срђан Јовановић из Сокобање,а пишем са Владиног рачунара пошто сам код њега у гостима...Ево ти мој број телефона па ме назови ако не верујеш...063 735 37 84.Иначе да су Шкоти тако потлачени не би се изјаснили за опстанак у Уједињеном Краљевству..
Одговори

(20-09-2014, 10:51 PM)Срђан Јовановић78 Пише:  Па ретард нисам,а ти не знаш историју,него си самогледао Брејвхарт,а референдум је показао тачност наше прогнозе...Иначе ако се запиташ да ли је намештено,приупитај се зашто је шкотски премијер,иначе присталица независности,због резултата поднео оставку...А лингвистиком се бави са лингвистима а не са политичарима и на подфоруму култура а не у рубрици Спољне политике...

То што су Шкоти, Ирци и Велшани ''заборавили'' свој језик нема везе са културом и лингвистиком, већ са репресивном политиком угњетавања коју су енглески окупатори вековима спроводили. Као најбољи пример како је изгледала бруталност енглеске окупације можемо узети Велику глад у Ирској 1845. када је умрло преко милион људи а неколико милиона се иселило у Северну Америку...

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Famine_%28Ireland%29
Одговори

Та велика глад у Ирској не би ни била да је лорд Вилијем Гледстон,иначе велики пријатељ Срба,био премијер Британске Империје...Него нажалост био је Дизраели непријатељ и Срба и Ираца...Па не видох да се Шкоти и Велшани толико жале...Шкотски референдум је доказ...55 према 45 није мало...Да су угњетени не би тако било...
Одговори

(21-09-2014, 12:27 AM)Срђан Јовановић78 Пише:  Та велика глад у Ирској не би ни била да је лорд Вилијем Гледстон,иначе велики пријатељ Срба,био премијер Британске Империје...Него нажалост био је Дизраели непријатељ и Срба и Ираца...

Шта би било кад би било... Смарање бре

Цитат:Па не видох да се Шкоти и Велшани толико жале...Шкотски референдум је доказ...55 према 45 није мало...Да су угњетени не би тако било...

Нисам рекао да их данас угњетавају, али су их угњетавали у прошлости. А пошто је Велика Британија (заједно са Америком) данас непријатељ Србије, у нашем интересу је било да референдум успе.
Одговори

U našem interesu je da se ne petljamo u poslove velikih sila inače dobijamo po nosu...Ja nisam mazohista a mazohizam je greh...
Одговори

(21-09-2014, 12:51 AM)Срђан Јовановић78 Пише:  U našem interesu je da se ne petljamo u poslove velikih sila inače dobijamo po nosu...Ja nisam mazohista a mazohizam je greh...

Од Англо-Американаца смо у сваком случају добили по носу. А природу енглеске политике најбоље одсликава плакат испод. Додуше, тај плакат су направили Немци за време Другог Светског рата, али то ни најмање не умањује његову истинитост.

[Слика: plakat4.jpg]
Одговори

(21-09-2014, 12:27 AM)Срђан Јовановић78 Пише:  Та велика глад у Ирској не би ни била да је лорд Вилијем Гледстон,иначе велики пријатељ Срба,био премијер Британске Империје...Него нажалост био је Дизраели непријатељ и Срба и Ираца...Па не видох да се Шкоти и Велшани толико жале...Шкотски референдум је доказ...55 према 45 није мало...Да су угњетени не би тако било...

Па да ли смо се договорили да ко Скојевац клечи на чаурама?

Ја оно ти вјерујеш, демократски, оно медијски фер пропраћено... добре те биљке што конзумираш...

Одговори

Ништа се ја а тобом нисам договарао брате...До сада сам те сматао озбиљним дискутантом...Забрињаваш ме брате...

Значи нацисти су ти добри Бачванине...Нацоналсоцијализам и и сто за један...
Одговори

(21-09-2014, 01:16 AM)Срђан Јовановић78 Пише:  Значи нацисти су ти добри Бачванине...Нацоналсоцијализам и и сто за један...

Rolleyes

Ја подржавам нацисте? 5+5 Ма свака ти част кад си успео да извучеш такав закључак.
Одговори

Па кад користиш нацистичке плакате...Свака ти част па нема...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним