Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 2.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ђенерал Младић: Најзаслужнији људи за стварање РС

http://www.naslovi.net/2011-05-28/alo/ra...su/2569357

Цитат:- Želeo bih pre nego što me izručite Haškom sudu, koji ne priznajem, da mi omogućite da posetim grob moje Ane. Pored toga, voleo bih da odem i na grob Save Kovačevića! Ali i da dobijam zasluženu penziju. Odbijam da sednem na tapaciranu stolicu.

Не схваташ да су комунисти побацали петокраке и огрнули се тробојкама, оставши међутим у души комунисти, јер није далеко од истине она народна да "не постоје бивши комунисти". Ова Раткова изјава дата скоро 15 година након завршетка рата показује управо како ствари стоје.

Иначе, колико сам ја схватио, мунгос је Личанин.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Па кажем ти, човјек је тако учен и одгајан. Постави сад анкенту дал је Сава К. позитиван или негативан лик. 95% ће одговорити позитиван - херој. Он свом тати не зна за гроб и мисли да је погинуо на сличан начин као и Сава..
Мада све је ово небитно. Јер Младић је био Србин кад је то требало (и Тепић, итд..)
Иначе, овај Ало су будалаштине.
Одговори

То што је "тако учен и одгајан" није оправдање. И Шешељ је био комуниста у младости, па се освестио на време. Шта рећи за овог који показује да се није освестио уопште, ни деценију и по након завршетка рата? Може се једино изразити жаљење што је отишао у Хаг, па није могао да присуствује "антифашистичкој паради" од пре недељу дана. Био би у првим редовима, гарант, тик уз ове што су "бомбама разбијали четнике на Неретви". А успут би могао и свечано да отвори новоименоване улице својих идола, "народних хероја" Rolleyes

Јесте, био је Србин и када је скидао кокарде Србијанцима који су отишли преко Дрине да ратују за своју браћу. Био је Србин и када је хаубицом гађао положаје војводе Алексића, када је овај развио четничку заставу на Трескавици.

Жали Боже таквих Срба.

Иначе, интервју је изашао у скоро свим дневним новинама, али га је тешко сада наћи јер је вест архивирана или избрисана, тако да нема то много везе са Ало.

Одговори

Ама то су измишљотине - тих клеветања је било и у ЈВуО - наша посла. Smile
Да је хтјео, Младић их је лако могао разоружати и расформирати, није Алексић био толико јак да би могао да му се одупре.
Младић је одликовао Манду (који је имао браду до паса и кокарду на глави) орденом Милоша Обилића 1993. Тако да су то будалаштине око скидања кокарди и сл. (осим ако су били нека стока од људи)
Мада искрено, ја би већину тих тзв. четника разоружао (не Алексићеве) и послао или на суд (лопове и плаћенике) или у неку нашу јединицу. Без увреде, али много тих србијанских четника је дошло само да краде и шверцује, и тако укаљаше назив четник.
Ја знам лично, да су из затвора у Србији пуштени неки наркомани и од њих је "направљена" јединица Четници. И они су се код Сарајева играли рата међусобно по шуми и убијали једни друге - из шале. Тако да их је Младић требао побити све на лицу мјеста а не "скидати" кокарде. Они поштени и прави борци из Србије, сигурно нису имали проблема око тога.
Немој вјеровати свему и свачему. Smile
Одговори

Имам довољно разлога да верујем да се то јесте дешавало, додуше на почетку рата, и мислим да су у питању Гишкини људи.

(30-10-2014, 08:22 PM)Романија1 Пише:  Он свом тати не зна за гроб и мисли да је погинуо на сличан начин као и Сава.

Метком у леђа од стране сабораца? Blush

Одговори

(30-10-2014, 09:46 PM)Громовник Пише:  Имам довољно разлога да верујем да се то јесте дешавало, додуше на почетку рата, и мислим да су у питању Гишкини људи.

Не знам да ли мислиш на ове лопове или то скидање кокарди.. Мислим да су Гишкини били само у Хрватској. Али слична је сорта људи била и у Босни (кланови, робијаши итд.). Најгоре је што они више штете Србима праве него непријатељу. Такви људи су слати од Милошевића и Вука Драшковића (свако из својих разлога)

(30-10-2014, 09:46 PM)Громовник Пише:  Метком у леђа од стране сабораца? Blush

Не, мислим на званичну, црвену, причу.
Одговори

Овде само нисам видео да неко пљује Дражу и светог Саву, сви остали су опљувани.

Замислите да неко у енглеској на пример пљује черчила јер је био католик,а заборави му све остало.
Је л' смо толк'о проклети?
Одговори

Неколко ствари да ође речемо.
Рођењем и свакијем својим атомом Личанин, поријеклом Црногорац и Босанац. Зашто сам рекао "ви ћете"? Зато што не вјерујем да ћу ја то дочекати.
Да почне ове год. био би тамо. Ако ништа, а оно само ради доброг фајта.Кез

Није се "фросирала прича" да је Мадићев ћаћа био партизан. Него је стварно био партизански комесар, па ако се састави два са два онда се добије четри - партизански комесар, Источна Босна, тај се Србима нај.бао мајке.
Веле да је погинуо у борби са "усташама". Могуће, али једнако а можда вјероватније да су му Срби дошли главе.
Но то све није битно. Битно је да је он ВРС довео на ивицу пропасти. ВРС је држала 80% Босне и Херцеговине, и од тога шпекулацијама и ситнорачунџијским радњама, изгубила је пола (па су у Дејтону морали још враћати).
Не да је "изгубио битке", него је изгубио рат, а то је горе него изгубити стотину битака.

Коридор - козја стаза. Данас је РС пресјечена тамо.
Источна Босна - козја стаза. Веза између два дијела ист. РС иде "по шумама и горама" тамо иза Горажда.
Бихаћ - шверц, криминал, погибија иљада војника, уништење Војске Крајине, 2. КК ВРС, Бабине војске.
Купрес - Купрешка врата контролисала трећину Босне. Купрес бранила шака трећепозиваца, пало пола Босанске Крајине.
Сарајево - три године натезања око ничега. Што се мрчиш када коват нећеш??
Озрен, Сребреница, Горажде, Жепа - три године. Расипање снаге и труда, људски живота и српске будоћности.

Промашај за промашајом.

Како оно велиш, почо би Трећи свјетски рат?Креза
Одговори

Може се рећи да смо изгубили рат (за зеленим столом) али то нема везе са Младићем. Дан прије Дејтона Срби су држали 75-80% Босне, а сутра 50% - какве то везе има са Младићем? То је дјело Слобе, Туђмана и Алије, односно свјетских сила.
Реци коју је битку Младић изгубио? (ако је изгубио рат како ти кажеш, морао је бар једну битку да изгуби)
На самом крају рата војницима су дали да гласају да ли подржавају Младића или Караџића - 99% је гласало за Младића.
Коридор је пресјечен крајем 90-тих тј. у миру, када Младић није играо никакву улогу.
Све је већином тачно то што ти кажеш, али те ствари везујеш за погрешног човјека.
Док се Младић питао (92-95) Србима је било добро.
Одговори

Рат је требало водити три мјесеца а не три године (у свакоме случају све преко године је било равно поразу). Срби нијесу имали ни времена, ни пара, ни људи за три године рата.
Вријеме, поред терена, најкритичнији фактор рата. Ђе је данас довољно десет људи, сутра или за годину, и десет иљада (које немаш!) море бити мало.

Дабић је свакако био гори него Младић, а Злободанови послушници су били оба. И прошли су како су прошли - и ми заједно с њима. Као задње будале.
Одговори

Па и то вријеме је зависило од Америке (нажалост и од Милошевића који је продао Бихаћ, Горажде, Гламоч, Грахово...). Четири пута смо улазили у Горажде и 4 пута смо се повлачили иако ниједног Турчина није било. То је дугорочни план да споје Турке из Пазара са Турцима из ФБиХ преко Горажда...
То што ти наводиш може се примјенити на примјеру Вуковара (требало га је ослободити за 3 дана, ослобађали су га 3 мјесеца)
Одговори

Па и Вуковар је из те исте приче. Није Вуковар ваљда у Африци? И тамо је било разни Младића и тамо је било Босанаца и тамо је било исто срње.
Дугорочни план је треба бити да се споје Срби. Али изгледа да то никоме није падало напамет, најмање онима који су тај цијели циркус водили.
Одговори

(31-10-2014, 03:31 PM)Романија1 Пише:  Може се рећи да смо изгубили рат (за зеленим столом) али то нема везе са Младићем. Дан прије Дејтона Срби су држали 75-80% Босне, а сутра 50% - какве то везе има са Младићем? То је дјело Слобе, Туђмана и Алије, односно свјетских сила.
Реци коју је битку Младић изгубио? (ако је изгубио рат како ти кажеш, морао је бар једну битку да изгуби)
На самом крају рата војницима су дали да гласају да ли подржавају Младића или Караџића - 99% је гласало за Младића.
Коридор је пресјечен крајем 90-тих тј. у миру, када Младић није играо никакву улогу.
Све је већином тачно то што ти кажеш, али те ствари везујеш за погрешног човјека.
Док се Младић питао (92-95) Србима је било добро.

Како "дан проије Дејтона Срби држали 75-80% Босне" ? Срби су уочи Дејтона држали 60% БиХ а сваким даном у све лошијој позицији.
Одговори

Мислио сам фигуративно. До јесени 95. су држали толико, а после су поклањане те територије. Нпр. код Сарајева су пут између наше прве линије и остатка једнице пресјекли Амери, и тако онемогућили да ови пошаљу муницију нама (и тако су хтјели да испадне да су Турци борбом освојили Сарајево) међутим, прва линија се одржала и побједила Турке - али ипак Дејтоном то поклонише њима.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним