Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Забрањени очеви у исповестима своје деце

Детаљно је испричао оно што је знао. Има ту доста добрих изјава, а на мене је највећи утисак оставила прича Љиљане Симић. Ту подаци нису у првом плану, као код Бранка, Ангелине или Илије Ђуришића, већ лична драма.
Одговори

Може ли се набавити у РС ?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Једино ако Верољуб има неку.
Одговори

(05-10-2013, 12:28 PM)Добровољачка Команда Пише:  Читао сам је,колико се сећам има нешто и о Недићу,чуди ме то од вас Господине Самарџићу мада у то доба није било инјекција споља па сте и о Добровољцима похвално писали Smile

Није писао већ је као уредник Погледа допустио да се објави фељтон о страдању Крагујевчана чији је аутор био Марисав Петровић, Тачније, његове мемоаре.
Одговори

Тачно. Па сам искористио прилику да објасним како ту љотићевци нису никог спасисли, јер су Немци стрељали тачно према пропорцији. Љотићевци су мењали једне за друге, ''подобне'' за ''неподобне'' - па то броје у спашавање, прећуткујући да је уместо тих спашених стрељан неко други.
Ма зна то Војвода, али мора да гура партијску лиију.Smile
Одговори

Ми се стално бавимо споредним стварима,поготово када је реч о Крагујевцу.
Ја Вас питам,јел су Љотић и Недић сугерисали Хитлеру на 1-100 и 1-50 ? Нису,Кајтел је.
Јесу ли Недељковић и Палошевић знали за то,па јесу!
Зашто су Недељковић и Палошевић побили немачку колону на путу Љуљаци-Баре?
Дакле они су пуцајући у Немца пуцали у сто Срба.
Такође објасните ми војни значај те заседе,шта је Србија добила том заседом,јел то парче земље остало у устаничким рукама и колико?

Е када ми на то одговорите онда ћемо се позабавити и деловању 5.Одреда и његовог команданта.
Одговори

(06-10-2013, 04:19 PM)Добровољачка Команда Пише:  Ја Вас питам,јел су Љотић и Недић сугерисали Хитлеру на 1-100 и 1-50 ? Нису,Кајтел је.
Класична љотићевска паламуђевина. Који доказ ти имаш да су њих двојица знала за ту Хитлеру наредбу када се ова борба водила 14/15 октобра? Је ли можда Хитлер своју наредбу од 16. септембра о стрељању цивила проследио лично њима двојици или својим људима на Балкану? Где су то Немци у периоду од 16. септембра до 14. октобра обелоданили намеру да стрељају по кључу 100 за једног?
Одговори

(06-10-2013, 04:35 PM)Николај Пише:  
(06-10-2013, 04:19 PM)Добровољачка Команда Пише:  Ја Вас питам,јел су Љотић и Недић сугерисали Хитлеру на 1-100 и 1-50 ? Нису,Кајтел је.
Класична љотићевска паламуђевина. Који доказ ти имаш да су њих двојица знала за ту Хитлеру наредбу када се ова борба водила 14/15 октобра? Је ли можда Хитлер своју наредбу од 16. септембра о стрељању цивила проследио лично њима двојици или својим људима на Балкану? Где су то Немци у периоду од 16. септембра до 14. октобра обелоданили намеру да стрељају по кључу 100 за једног?

Наредба је била опште позната,објављена преко плаката и сличних ствари.
Прошао је период од скоро месец дана!!!

Ако Недељковић није знао или није хтео да зна,Палошевић је морао знати.
Одговори

(06-10-2013, 04:57 PM)Добровољачка Команда Пише:  Наредба је била опште позната,објављена преко плаката и сличних ствари.

Покажи плакат!
Одговори

(06-10-2013, 05:05 PM)Николај Пише:  
(06-10-2013, 04:57 PM)Добровољачка Команда Пише:  Наредба је била опште позната,објављена преко плаката и сличних ствари.

Покажи плакат!
Ево са`ће, само да однесе тетки лекове. Smile
Одговори

Покажи плакат!

Немам плакат али сам сигуран да је постојао.
Одговори

Јел сам реко. Smile
Одговори

(06-10-2013, 05:36 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Покажи плакат!
Ево са`ће, само да однесе тетки лекове. Smile

Јел то неки штос са Сорошеве забаве ? Кез
Боље би било да нам објасните војни значај ово храброг дела Палошевића и његовог Великог Савезника,Титовог команданта Недељковића.
Одговори

Јок, то је оригинал српски, а твоји су изгледа су курса из Минхена. Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним