Поруке: 356
Теме: 2
Придружен: Aug 2013
Углед:
53
Vidi,kad sam pogledao snimak kako maltretiraju onu zenu ladno mi je doslo da im zavrnem jedan"cuba libre"u autobus.
Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Поруке: 5,694
Теме: 64
Углед:
366
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 2,844
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
Брате,
комуналци нису ОСЛ!
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Углед:
221
Нису ОСЛ, него је уведено у закон да је неимати карту прекршај и на основу тога могу тражити легитимисање. То је по новом.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Поруке: 1,793
Теме: 10
Углед:
258
Добро, али на основу чега сам дужан да им покажем личну карту?
Ако нису осл, могу да се фућкају.
Поруке: 4,461
Теме: 55
Углед:
672
Ало људи, не компликујте ствари без потребе. Све је црно на бело, само треба да се прочита. Комунални полицајци су овлашћени да утврђују идентитет грађана (чл. 16 и чл. 19 Закона о комуналној полицији). То овлашћење им даје сам закон, као што и остала полиција то овлашћење црпи из Закона о полицији. Законе не доносе градови и општине, већ само Народна скупштина РС, као један једини законодавни орган у Србији.
Дал је неко униформисан или не, дал има ватрено оружје или пендрек, нема никакве везе са овим о чему причамо.
Још једном:
Члан 16 Закона о комуналној полицији
У обављању послова комуналне полиције, комунални полицајац има следећа овлашћења:
1) упозорење;
2) усмено наређење;
3) провера идентитета;
4) довођење;
5) прегледање лица и предмета;
6) привремено одузимање предмета;
7) видео надзор;
8) употреба средстава принуде, и то физичке снаге, службене палице и средстава за везивање.
Провера идентитета
Члан 19
Комунални полицајац извршиће проверу идентитета лица чије понашање или деловање представља кршење прописа из делокруга комуналне полиције.
Под условима из става 1. овог члана, комунални полицајац провериће на лицу места идентитет лица и на оправдан усмени захтев службеног лица надлежног органа града, односно овлашћене организације.
Пре провере идентитета комунални полицајац дужан је да упозна лице са разлозима провере његовог идентитета.
Провера идентитета врши се увидом у личну исправу или на основу изјаве лица чији је идентитет проверен.
Поруке: 1,793
Теме: 10
Углед:
258
Значи ако скупштина усвоји могу и таксисти да нас легитимишу?
Поруке: 4,461
Теме: 55
Углед:
672
Ако усвоји, нико нас није терао да изаберемо такву скупштину.
(Последња измена: 26-01-2015, 10:07 PM од
Николај.)
Поруке: 568
Теме: 17
Углед:
62
Написали законе да се боље заклоне, написали уставе да мозак зауставе.
(Последња измена: 26-01-2015, 11:18 PM од
Капетан.)
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
(26-01-2015, 10:06 PM)Николај Пише: Ако усвоји, нико нас није терао да изаберемо такву скупштину.
Од када су они полицајци?Мислим да разумеш шта хоћу да те питам . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Углед:
221
Од када је могуће да се државни орган кога плаћамо ми - грађани, ставља у службу приватне фирме?
То је Ђилас измислио за своју фирму, Вучић наставио.