Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Бус-плус

Vidi,kad sam pogledao snimak kako maltretiraju onu zenu ladno mi je doslo da im zavrnem jedan"cuba libre"u autobus.Љутко

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори

Да ли грађани могу да снимају полицију?

https://www.youtube.com/watch?v=qisXjZwg66U&app=desktop

[Слика: b6eu13.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Брате,
комуналци нису ОСЛ!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Ја мислим да јесу.

Цитат:Ovaj deo teksta se odnosi isključivo na službena lica kojima ste u obavezi da, na uvid, pokažete ličnu kartu ili drugi dokument sa slikom na osnovu koga bi oni mogli da vas identifikuju.

Ovo pravo imaju, pod zakonom određenim okolnostima, samo pripadnici:

ü -- Policije, pri Ministarstvu unutrašnjih poslova RS (radi lakšeg razumevanja, u daljem tekstu će biti nazvani: „republička policija”), i to u slučajevima određenim Zakonom o policiji („Sl. glasnik” RS br. 101/2005), Zakonom o prekršajima („Sl. glasnik” RS br. 101/2005, 116/2008, 11/2009), Zakonikom o krivičnom postupku („Službeni list” SRJ br. 70/2001,68/2002, „Sl. glasnik” RS 58/2004, 85/2005, 115/2005, 49/2007, 72/2009, 76/2010);

-Komunalne policije pri organima uprave (u daljem tekstu: „gradska policija”) u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji („Sl. glasnik” RS br 51/2009).

To potvrđuju propisi jer svako lice, koje, prema Zakonu o ličnoj karti („Sl. glasnik” RS 62/2006, 36/2011) ima pravo ili obavezu da poseduje ličnu kartu, ima obavezu da je, prema članu 21. istog zakona „nosi i da je pokaže na zahtev službenog lica ovlašćenog za legitimisanje”.

Мада да су ОСЛ могли би да носе пиштоље.
Немам појма, некако је то формулисано за њих. Наравно, народ појма нема која су му права. Све нам уведу и ми као овце. Влас је влас.
Одговори

Ево вам цео правилник комуналне полиције.
Закон о комуналној полицији
Одговори

(26-01-2015, 02:37 PM)darkob Пише:  Ево вам цео правилник комуналне полиције.
Закон о комуналној полицији

Добро, то су им овлашћења али нигде не пише на основу чега они имају та овлашћења. Зато што им је то скупштина града дала?

Полицајац има овлашћење јер је овлашћено службено лице.
То вас обавезује да му показујете документа, да буде наоружан и да вас приводи по потреби.

Комуналци (по свему судећи) немају статус ОСЛ.
Нигде то јасно није дефинисано.
Одговори

Нису ОСЛ, него је уведено у закон да је неимати карту прекршај и на основу тога могу тражити легитимисање. То је по новом.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Добро, али на основу чега сам дужан да им покажем личну карту?
Ако нису осл, могу да се фућкају.
Одговори

Ало људи, не компликујте ствари без потребе. Све је црно на бело, само треба да се прочита. Комунални полицајци су овлашћени да утврђују идентитет грађана (чл. 16 и чл. 19 Закона о комуналној полицији). То овлашћење им даје сам закон, као што и остала полиција то овлашћење црпи из Закона о полицији. Законе не доносе градови и општине, већ само Народна скупштина РС, као један једини законодавни орган у Србији.

Дал је неко униформисан или не, дал има ватрено оружје или пендрек, нема никакве везе са овим о чему причамо.

Још једном:

Члан 16 Закона о комуналној полицији

У обављању послова комуналне полиције, комунални полицајац има следећа овлашћења:

1) упозорење;

2) усмено наређење;

3) провера идентитета;

4) довођење;

5) прегледање лица и предмета;

6) привремено одузимање предмета;

7) видео надзор;

8) употреба средстава принуде, и то физичке снаге, службене палице и средстава за везивање.

Провера идентитета

Члан 19

Комунални полицајац извршиће проверу идентитета лица чије понашање или деловање представља кршење прописа из делокруга комуналне полиције.

Под условима из става 1. овог члана, комунални полицајац провериће на лицу места идентитет лица и на оправдан усмени захтев службеног лица надлежног органа града, односно овлашћене организације.

Пре провере идентитета комунални полицајац дужан је да упозна лице са разлозима провере његовог идентитета.

Провера идентитета врши се увидом у личну исправу или на основу изјаве лица чији је идентитет проверен.
Одговори

Значи ако скупштина усвоји могу и таксисти да нас легитимишу?
Одговори

Ако усвоји, нико нас није терао да изаберемо такву скупштину.
Одговори

Написали законе да се боље заклоне, написали уставе да мозак зауставе.
Одговори

(26-01-2015, 10:06 PM)Николај Пише:  Ако усвоји, нико нас није терао да изаберемо такву скупштину.

Од када су они полицајци?Мислим да разумеш шта хоћу да те питам . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Од када је могуће да се државни орган кога плаћамо ми - грађани, ставља у службу приватне фирме?

То је Ђилас измислио за своју фирму, Вучић наставио.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним