Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Мада сад нешто читам о томе, и не видим потврду од стране митрополита. Волео бих да видим шта он каже.
Одговори

И ја сам остао без речи Сирома' изгледа ми да има много ствари у нашем народу за стид ,само то могу рећиТужан
Одговори

Читам неки текст од извесног Петра Гошића. Између осталог, он пише о ђачком четничком одреду у Сопоту, почетак 1942. Тврди, да је од укупно четрдесетак младића, било око 15 чланова омладине Демократске странке и двадесетак омладинаца Српског културног клуба. Гошић тврди да се одред растурио након 3 месеца. Да ли се зна нешто више о том одреду и шта је био узрок растурања?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(09-02-2015, 08:09 PM)Vlad Alekš Пише:  Читам неки текст од извесног Петра Гошића. Између осталог, он пише о ђачком четничком одреду у Сопоту, почетак 1942. Тврди, да је од укупно четрдесетак младића, било око 15 чланова омладине Демократске странке и двадесетак омладинаца Српског културног клуба. Гошић тврди да се одред растурио након 3 месеца. Да ли се зна нешто више о том одреду и шта је био узрок растурања?
Пролећа 1942. група омладинаца, београдских илегалаца, излази на терен у област Сопота ради обуке, под командом капетана Серафима Поповића Неготинца. После неколико месеци, Немци овом одреду улази у траг, па се он премешта на терен 1. жичке бригаде, на Гледићу.
Одговори

Поруке о дешифровању су издвојене у посебну тему.
Одговори

(09-02-2015, 08:09 PM)Vlad Alekš Пише:  Читам неки текст од извесног Петра Гошића. Између осталог, он пише о ђачком четничком одреду у Сопоту, почетак 1942. Тврди, да је од укупно четрдесетак младића, било око 15 чланова омладине Демократске странке и двадесетак омладинаца Српског културног клуба. Гошић тврди да се одред растурио након 3 месеца. Да ли се зна нешто више о том одреду и шта је био узрок растурања?

Одред се звао -Војвода Вук- и формиран је марта 1942.год.на Космају, у Сопоту.
Неки од припадника: пор. Предраг Пејић, пор. Јован Пуповац, рез.п.пор. Лазар Јовановић, рез.пор. Радоњић, рез.пор. Милош Балможан и др.
Иначе, Петар Гошић је био у затвору Гестапоа у Београду, са Десимиром Тошићем и осталима, 1942.год.
Одговори

Којом јединицом је, и са колико бораца, командовао Мане Роквић?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

(11-02-2015, 12:29 AM)Мањача Пише:  Којом јединицом је, и са колико бораца, командовао Мане Роквић?
Био је командант Четничког пука ''Краљ Александар Први'' из састава Динарске четничке дивизије. Имао је 600 четника, наоружани са два митраљеза, шест пушкомитраљеза и пушкама. После преласка на формацију са корпусима, крајем 1942, био је командант независног Дрварског четничког одреда, од неколико стотина бораца.
Одговори

(10-02-2015, 07:16 PM)Зоран Недељковић Пише:  

Одред се звао -Војвода Вук- и формиран је марта 1942.год.на Космају, у Сопоту.
Неки од припадника: пор. Предраг Пејић, пор. Јован Пуповац, рез.п.пор. Лазар Јовановић, рез.пор. Радоњић, рез.пор. Милош Балможан и др.
Иначе, Петар Гошић је био у затвору Гестапоа у Београду, са Десимиром Тошићем и осталима, 1942.год.

Да ли је и Војин Андрић био у том одреду?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Мислим да није.
Одговори

Где могу да нађем тај текст?Ја сам из тог краја,па ме интересује . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

[Слика: bandicam-2015-02-12-20-2.jpg]
Smile
Одговори

Вукашине Петковићу, да те нема... Где га ишчупа?
А ти, Милославе, одувек си ми био сумњив. Сарађивао си са Крџалијама?Кидање
Одговори

Smile
Међутим, стварно су ми нудили паре љотићевци, као уосталом и неки комунисти и сорошевци. Па и тај фонд који се помиње у овом тексту. У Погледима и на старом сајту биле су и копије моје преписке са њима, а овде можете видети препис:
http://www.pogledi.rs/dokumenti-pogledi-...oc-od-nvo/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним