Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 2.57 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Екуменизам

Још који Шумадинчев бисер!

Цитат:1-02-2015, 11:27 PM

Шумадинац

Ni sa time Hercegovac nista ne dokazujes! Ava Justin je posebna i kontradiktorna licnost.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Smederevo лепо замоли да ти отворе форум парацрквене организације у Срба,
па пиши аброве против Цркве до миле воље.

На форуму Православље трева да буду паметне и душекорисне ствари,
а не аброви о мерцедесима и дворовима.

Херцеговац, никад нисам рекао да Шумадинца подржавам у свему.
Првенствено реагујем на антицрквене секташке аброве самозваних надмених бранилаца Цркве
који су се ставили за надцрквене надзорнике. Такви прљају и шире се као зараза.
Њихово учење треба исправљати.

Препоручујем ти да прочиташ књигу Др Др Жарка Гавриловића "Давид против Голијата", која је
саставњена такође од гомиле антицрквених аброва.
Такође мало проучи и живот оца Николаја и његово рекламирање антихриста.
У сваком случају нису расколници.

Црква је једна и наше је заједничко добро, и сви треба да је чувамо,као што и она чува нас.
Треба у њену грађевину да уградимо своју добру циглу, а не да се сведемо на критике туђих.

Знам има неколико владика који се возе у мерцедесима. Али је то врло мали број.
Е сад, ако брат напише да се владике возе у мерцедесима, за читаоца то значи сви,
али шта ћемо кад је брат мува па тражи оно што други неће.
За читаоца то значи да су сви епископи среброљубци и неверници, и да нема Бога.

Да брат смедерево верује у Бога пустио би да Бог чува Цркву, а он мислио о својим гресима, као што Господ и заповеда.
Међутим, он се труди да овде, као нека жена, изнесе у јавност што више прљавог веша.
Где је то нашао у Светом Писму.

Стране службе воде рат са Србијом и део тог рата је разбијање Цркве, користе сваку пикотину да би народ одвојили од Цркве и пустили га на отворено море.
Најтужнији су наши који једва чекају да их подрже, не би ли севи створили слику о свом јунаштву.

Дају алтернативу, несрећног Артемија, кога нико непризнаје. Зар сте ту препознали Цркву?

На то ћу реаговати, а ако се администраторима не свиђа нека слободно обришу мој налог и поруке.

Иначе сматрам да идеја потпуно отвореног форума није никако добра. Треба се трудити да се остане на теми. А неке теме недозволити.

Зар да се форум погледа претвори у рекламни пано расколника.
Болесници ће 1000 пута понављати иста питања, одговор неће да чују,
јер сматрају да су велики штосу поставили питање.

Брод Цркве плови сигурно у луку спасења, нека је капетан пијан, и посада необучена, мањак горива.
Све њих поштијем и њихове функције, али брод стиже у сигурну луку зато што је тако рекао Христос.
Свако ко сезбог посаде, капетана, и стања брода искрца,седа у чамац и иде на отворено море.

Опрости и хвала.
Одговори

Ма пусти Смедерево,
ја причам о Шумадији. Ма никако човјеку да се скрене пажња, а ја на жалост до њега никако да дођем. Не слуша ме.

Мене срце боли да неко из Шумадије заступа папофилске ставове.

Живио!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

По мени смедерево је много штетнији јер пропагира расколнике.
Грех цепањаЦркве је већи од убиства. Раздирање Христове ризе и тела.

А Шумадинац, ако и има залетања, у Цркви је. исправиће се.

Увек је у Цркви било чланова који су из неког разлога нешто и учили погрешо.
Али је Црква такве исправљала, само Црква не жури, а ми би све на брзину.
Иконоборачка криза је трајала преко 100 година.

Свети Григорије каже: "Имам још много тога што би могао говорити, али сада није време"
Неке ствари нису за данашње слушаоце.

Поменуше негде изјаву да морал није циљ хришћанског живота.
"ревнитељи" одма виде папу, као и у свему другом, јер им је запосео ум.

Међутим изјава је тачна јер је циљ хришћанског живота спасење душе и
сједињење са Христом. Морал је једно од средстава за спасење.
Мада ја никад не бих то помињао, јер људи прво осуђују,а онда размишљају о прочитаном.

Тако да ставове Зизијуласа и Игњатија не бих овде износио, нека прође време,
нека Црква исфилтрира и оцени. Све ће то лећи на своје место.
Па нећу ваљда да напуштам цркву, јер ми се несвиђа вл.Игњатије.

Морам рећи и да је у доста случајева спор настао звог истргнутих реченица из предавана од 90 минута.
Треба зато прочитати, посаветивати се,размислити, а не одма пљувати целу Цркву и ватати се за мерцедесе.
Одговори

Да се видети какве теме ко поставља и текстове, па ваља проверити да ли је здраво или расколничко!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Извини пријатељу,
ти постављаш цитате Буде, софиста, римокатоличких мислилаца, говориш о јединству са протестантима и римокатолицима...

Одговори

(09-03-2015, 12:06 AM)херцеговац Пише:  Извини пријатељу,
ти постављаш цитате Буде, софиста, римокатоличких мислилаца, говориш о јединству са протестантима и римокатолицима...

Па погледај те цитате, па види да ли нешто противречи Православљу! Друго, што
се Екуменизма тиче- читај, има овде много занимљивих и поучних текстова.
И опет: Скочи па реци хоп!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

У старту си навео јеретички став:

Цитат:Jer Crkva po svojoj prirodi ne moze biti podeljena,ali je,naprotiv,hriscanstvo i te kako rascepkano. Pred istim Bogom mi smo razliciti hriscani i razlika se odnosi na samo iskustvo vere,na crkveno iskustvo Boga.

И још увијек стоји моја запитаност са почетка дискусије са Жичанином алијас Шумадинцем као одговор на његов став, понављам!

Да ли је филиокве или безгрешно зачеће Пресвете Богородице, примат и непогрешивост папе мање јеретичко учење од Аријевог?

Да ли протестантско одрицање поштовања Пресвете Богородице и све остало њихово је мање јеретичко од старијих јеретичких учења?

Да ли онда, пошто он тврди да смо сви Хришћани са различитим искуством вјере,

Боже ме опрости,

из његовог произилази и да су стари јеретици, осуђени на светим Саборима, хришћани са различитим искуством вјере?

Одговори

Цитат је извучен од Павла Евдокимова, ако се не варам! Све што ти није јасно- дато је овде, само треба
бити стрпљив и прочитати. Уздравље!

Д М
Одговори

То си ти написао на подфоруму Политика. Ниси написао чији је цитат с тога сам га приписао теби.

А Павле Евдокимов је тек посебна ситуација. Прво си га назвао светим оцем па када сам те упозорио да човјек није био свештеник узвикнуо си:

Како није? Па завршио је теологију.

Мој,
добри Србине, ту се оклизну. Није све у уџбеницима, благодет је нешто што долази с вишега.

Жали Боже када морамо овако зборити, мјесто да попричамо по једну твоју љуту, али само по једну, уз неку лијепшу тему.

Одговори

(09-03-2015, 01:25 AM)херцеговац Пише:  То си ти написао на подфоруму Политика. Ниси написао чији је цитат с тога сам га приписао теби.

А Павле Евдокимов је тек посебна ситуација. Прво си га назвао светим оцем па када сам те упозорио да човјек није био свештеник узвикнуо си:

Како није? Па завршио је теологију.

Мој,
добри Србине, ту се оклизну. Није све у уџбеницима, благодет је нешто што долази с вишега.

Жали Боже када морамо овако зборити, мјесто да попричамо по једну твоју љуту, али само по једну, уз неку лијепшу тему.
Никада нисам написао да је Павле Евдокимов свети Отац. Остало што си сада
написао- слажем се.

Д М
Одговори

[Слика: ukrajina-novorusija-debaljcevo-pobeda-18-02-2015-1.jpg]

[Слика: srpski-ratnik-300x225.jpg]

Одговори

Брате Херцеговац, дал' ниси попио коју више? Smile

Д М
Одговори

Не схваташ поруку?

Шта ти значи оно када причаш да су комунисти за Новорусију?

Озбиљно.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним