Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

(12-03-2015, 08:51 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  јер антистаљинизам се по правилу претварао у русофобију.

Ма замисли. Кад Стаљин побије милионе Руса из чисте обести и параноје, то није русофобија, али кад неко не воли тог и таквог Стаљина, то се одмах претвара у русофобију.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Чиста просовјетска пропаганда, јака и перфидна, привлачна и обмањујућа! Стаљин ЗАШТИТНИК Цркве?
Дакле, да би дошло на ред то совјетско ''Православље'' морало се побити 50-100 милиона Руса, и
порушити бројни манастири и цркве, и да се затре семе Романових. Па опет због спаса од Запада!
Још за неку годину ће испасти да је Стаљин био мученик па и светац! Просветару, какве ли још
саблазни поседујеш?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(12-03-2015, 04:57 PM)Шумадинац Пише:  Још за неку годину ће испасти да је Стаљин био мученик па и светац!

[Слика: 158854.jpg]

Тужан
Одговори

Где ископа ту Просветарову слику? Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(11-03-2015, 12:04 AM)Шумадинац Пише:  Прво, не разумеш сам концепт Екуменизма(имаш о томе темељно)! Руски комунисти патриоте?
Па шта тражиш овде? Правом Равногорцу то не би никад пало на памет! Тек сада ти је питање неумесно!
Ако ти смета кад ја браним руске комунисте, онда јави ме администраторима!
Међутим, искористио си то као изговор да не одговориш на моје питање које и даље гласи: да ли си ти за Новорусију или Мајдан?
Одговори

Неће ти он одговорити на питање, не бој се!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(11-03-2015, 12:09 AM)Павле Пише:  Ситуација у Русији, па и у Новорусији је доста компликована по питању комунизма. Људи су подељени. А бели, као и увек, праве грешку и због патриотских убеђења стављају размирице на страну јер мисле да ће касније са комуњарама моћи да се договоре.

Комунистима се не сме веровати. Не постоји Руски патриота комуниста за мене јер ће тај првом приликом да зада нож у леђа. Никад и никако, ни ми ни Руси не смемо веровати комунистима. Ко су и какви су, комунисти су показали и у Русији и у Србији. Разлика је у томе што бели може да живи поред црвеног, али црвени не жели да живи поред белог. Он жели или да те обоји или да те нема.
Да је данас 1917. година или нека друга година током великих чистки, сложио бих се с тобом, али сада?
Да ли комунисти у Русији прете да ће ликвидирати неистомишљенике и подигнути у ваздух цркве?
Да ли постоји реална опасност за то?
Мени се чини да је Русија све то преболела.
Рехабилитовали су адмирала Кољчака, преместили су у земљу смртне остатке генерала Ђеникина, итд.
Давају се почасти и њима и онима који су се борили у Црвеној Армији против нациста.
То је по мени добро! Мислим да је један велики разлог за то је управо оно о чему је причао Просветар да је југословенски комунизам био изричито антисрпски док се у Русији с временом то се барем делимично претворило у националну идеологију.

Најважније, коме одговара да код Руса буде грађански рат као 1917. и Руси буду подељени као Срби??
Одговори

Одговара Западу, али су Руси сами криви за грађански рат! То што готивиш Руске комунисте показујеш
колико си острашћена душа. Сто пута ћу поновити- ко готиви Совјете нема шта да тражи овде на форуму. Нека се сете 1944.

Д М
Одговори

(12-03-2015, 10:55 PM)ЛукаЛоко Пише:  Да ли комунисти у Русији прете да ће ликвидирати неистомишљенике и подигнути у ваздух цркве?
Рехабилитовали су адмирала Кољчака, преместили су у земљу смртне остатке генерала Ђеникина, итд.
Давају се почасти и њима и онима који су се борили у Црвеној Армији против нациста.

Ти сматраш да су у Русији данас на власти комунисти?

(12-03-2015, 10:55 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(11-03-2015, 12:09 AM)Павле Пише:  Ситуација у Русији, па и у Новорусији је доста компликована по питању комунизма. Људи су подељени. А бели, као и увек, праве грешку и због патриотских убеђења стављају размирице на страну јер мисле да ће касније са комуњарама моћи да се договоре.

Комунистима се не сме веровати. Не постоји Руски патриота комуниста за мене јер ће тај првом приликом да зада нож у леђа. Никад и никако, ни ми ни Руси не смемо веровати комунистима. Ко су и какви су, комунисти су показали и у Русији и у Србији. Разлика је у томе што бели може да живи поред црвеног, али црвени не жели да живи поред белог. Он жели или да те обоји или да те нема.
Да је данас 1917. година или нека друга година током великих чистки, сложио бих се с тобом, али сада?
Да ли комунисти у Русији прете да ће ликвидирати неистомишљенике и подигнути у ваздух цркве?
То је по мени добро! Мислим да је један велики разлог за то је управо оно о чему је причао Просветар да је југословенски комунизам био изричито антисрпски док се у Русији с временом то се барем делимично претворило у националну идеологију.

Најважније, коме одговара да код Руса буде грађански рат као 1917. и Руси буду подељени као Срби??

Слажем се да је моје мишљење радикално за време у коме се налазимо али питање је зашто давати другу шансу идеологији која је на умору и која функционише (нормално) још једино у Кини (мада је и то дискутабилно да ли се може назвати комунизам)?
Чему то?

Хипотетички, да комунисти имају моћ коју данас има Путин у Русији, да ли би се оствариле све те ствари које помињеш? Да ли би ја могао на литургију да је СНС комунистичка партија и да све у овој земљи зависи од ње (комунистичке партије)? Данас, 2015 год?

Да ли треба да се врате они који ће да дижу споменике Титу, Стаљину, Лењину и компанији? Да ме бомбардују њиховом измишљеном историјом?

Не причамо о истом комунизму, ако ти сматраш да ствари не би биле тако радикалне...онда то није комунизам.
Одговори

(12-03-2015, 11:03 PM)Шумадинац Пише:  Одговара Западу, али су Руси сами криви за грађански рат! То што готивиш Руске комунисте показујеш
колико си острашћена душа. Сто пута ћу поновити- ко готиви Совјете нема шта да тражи овде на форуму. Нека се сете 1944.

Хиљаду и пет стотина пута ћу поновити - ко готиви екуменизам нема шта да тражи овдије на форуму. Нека се сијете Цариграда и крсташког похода!

Ти си шумадинац чудан, сам себи улећеш у уста.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

[Слика: 2v01zxf.jpg]
Одговори

(12-03-2015, 11:03 PM)Шумадинац Пише:  Одговара Западу, али су Руси сами криви за грађански рат! То што готивиш Руске комунисте показујеш
Rolleyes
Руси су криви за грађански рат уз помоћ са стране.

(12-03-2015, 11:10 PM)Павле Пише:  
(12-03-2015, 10:55 PM)ЛукаЛоко Пише:  Да ли комунисти у Русији прете да ће ликвидирати неистомишљенике и подигнути у ваздух цркве?

Ти сматраш да су у Русији данас на власти комунисти?

(12-03-2015, 10:55 PM)ЛукаЛоко Пише:  

Слажем се да је моје мишљење радикално за време у коме се налазимо али питање је зашто давати другу шансу идеологији која је на умору и која функционише (нормално) још једино у Кини (мада је и то дискутабилно да ли се може назвати комунизам)?
Чему то?

Хипотетички, да комунисти имају моћ коју данас има Путин у Русији, да ли би се оствариле све те ствари које помињеш? Да ли би ја могао на литургију да је СНС комунистичка партија и да све у овој земљи зависи од ње (комунистичке партије)? Данас, 2015 год?

Да ли треба да се врате они који ће да дижу споменике Титу, Стаљину, Лењину и компанији? Да ме бомбардују њиховом измишљеном историјом?

Не причамо о истом комунизму, ако ти сматраш да ствари не би биле тако радикалне...онда то није комунизам.
Дотакнуо си много питања о коме ћемо можда боље разговарати убудуће.

Укратко понављам, да ли постоји опасност да се врати комунизам онако како смо познали?
Већ у време Хрушова и Брежњева нису више догађале страхоте као раније.
Да ли је онда могуће сада? Једноставно мислим да је то прошла ствар, барем се надам да не грешим.
Комунистичка партија добија у Русији све мање гласова у изборима.

Заиста нисмо далеко од реалности, ако кажемо да су бивши људи из комунистичког апарата и даље на власт. Назарбајев је био један из њих, Јушенко кога су западници шверцовали као новим политичарем такође. Њемцов беше син једног апаратчика, да не причамо о Јељцину који као ревносни службеник партије, ономад је у Јекатеринбургу срушио по наредби надлежних кућу где је боравила царска породица у својим последњим временима.

Овај наш дискурс ме подсећа на став западних медија који су током 90-их у време владавине Јељцина, па и у време бомбардовања Србије, указивали на митинге комуниста у Русији раширећи страх што су они могли да се врате на власт. Као да ти старији људи са црвеним заставама, разочарени што им се у њиховим позним годинама распала земља па и идеологија у коју су веровали, представили су неку велику опасност по свет, као да ти старији људи који су протествовали за мизерне пензије, разочарени ратни ветерани са својим медаљама понижени од неких представника нових генерација, били су неки ко зна какви грозни људи.
Одговори

Па да, увек крив комшија за стање у својој кући! Rolleyes

А Путина не помињеш?

Д М
Одговори

(13-03-2015, 07:15 PM)Шумадинац Пише:  Па да, увек крив комшија за стање у својој кући! Rolleyes

А Путина не помињеш?
Који је тај комшија о којој причаш??
Још ниси одговорио да ли си за Новорусију или Мајдан?
А што се тиче Путина, зна се да је био кегебеовац, ал ајде реци нам шта ти мислиш о њему.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 12 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним