Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

''Погледи'' на Сајму књига

(21-10-2013, 10:52 PM)Ратко Пише:  Вратио се са Сајма, био и на богатој трпези ''Погледа'' и допунио шта је недостајало мојој библиотеци...
Smile

Када се прије врати? Smile

Она мала пита, да ли ти је оно јако добар пријатељ? Рекох, јашта.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(21-10-2013, 11:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(21-10-2013, 05:11 PM)Александар Динчић Пише:  Богата трпеза...Жао ми је што се мемоари Милке Баковић још нису продали. Ту књигу треба свако да прочита.
Право да ти кажем, мене највише чуди како тако дуго - преко 10 година - не може да се прода ''Последњи рапорт''. Мени се чини да је он најбољи од свих мемоарских књига.

Па на корицама није плавуша!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Динчићу,

па ово је 76-то издање Милке, а ни једно, захваљујући привржености лику и дијелу дотичне, Самарџић није штампао испод 6 000 тиража.

Одговори

(22-10-2013, 12:26 AM)херцеговац Пише:  Динчићу,

па ово је 76-то издање Милке, а ни једно, захваљујући привржености лику и дијелу дотичне, Самарџић није штампао испод 6 000 тиража.
Smile
Одговори

(22-10-2013, 12:23 AM)херцеговац Пише:  
(21-10-2013, 10:52 PM)Ратко Пише:  Вратио се са Сајма, био и на богатој трпези ''Погледа'' и допунио шта је недостајало мојој библиотеци...
Smile

Када се прије врати? Smile

Она мала пита, да ли ти је оно јако добар пријатељ? Рекох, јашта.
Свуда стижем, све постижем... Креза
Одговори

(22-10-2013, 12:24 AM)херцеговац Пише:  Па на корицама није плавуша!
Збуњује читаоце што има шубару а нема браду. Кез
(поготово приметно кад се књиге поређају као на штанду)
Одговори

Да ли примјећујете колико је слабо посјећен сајам књига ове године?

Мислим да је ово најмање посјећен сајам уназад четири године.

Одговори

(22-10-2013, 09:25 PM)ватхра Пише:  
Можете ли рећи које од оних књига са слике сте прочитали? И уопште које а да нису са Знаци.нет?
Одговори

(24-10-2013, 12:26 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(22-10-2013, 09:25 PM)ватхра Пише:  
Можете ли рећи које од оних књига са слике сте прочитали? И уопште које а да нису са Знаци.нет?

Јеби га, Самарџићу, што офираш чоЈека!? То није лијепо. Зар сам није рекао да је ишчитао све наслове? У оно доба то би била довољна референца да човјек догура најмање до секретара партије неке средње вароши.

Још садржај..., али да не претјерујемо.

Одговори

(22-10-2013, 11:56 PM)херцеговац Пише:  Да ли примјећујете колико је слабо посјећен сајам књига ове године?

Мислим да је ово најмање посјећен сајам уназад четири године.

Sećam se 2005-2007 da je bašbila euforija za knjigama svih žanrova. Daanas je bar 50-60% manje interesovanje, verovatno zbog toga sto ljudi dosta knjiga nalaze u nekom od e-formata. Tako da im se ne isplati da kupuju knjige.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(24-10-2013, 12:26 AM)Милослав Самарџић Пише:  Можете ли рећи које од оних књига са слике сте прочитали? И уопште које а да нису са Знаци.нет?
Прочитао сам прилично темељно све што сам нашао о темама које су ме занимале, попут Мисије Халјард и о Савезничком бомбардовању.
За остатак опуса, поучен претходним искуством, нисам толики мазохиста да га читам без потребе.
Одговори

(25-10-2013, 08:35 PM)ватхра Пише:  
(24-10-2013, 12:26 AM)Милослав Самарџић Пише:  Можете ли рећи које од оних књига са слике сте прочитали? И уопште које а да нису са Знаци.нет?
Прочитао сам прилично темељно све што сам нашао о темама које су ме занимале, попут Мисије Халјард и о Савезничком бомбардовању.
За остатак опуса, поучен претходним искуством, нисам толики мазохиста да га читам без потребе.

Ватхра, ту има неколико класика мемоарске литературе коју човек кога интересује историја Другог светског рата просто мора прочитати (Тодоровићеви, Вучковићеви, Милкини мемоари...). То су класици попут Ђиласових мемоарских списа и некога кога истински интересује историја не би требало да преплаше и од читања отерају слике брадатих војника на насловним корицама! Smile
Одговори

(25-10-2013, 08:35 PM)ватхра Пише:  
Значи, све ово је без потребе, а Знаци су с потребом. Smile
Мала шала, али разумем, ОК; само не разумем зашто онда тврдите да сте непристрасни, тј. да нисте (нео)комуниста?
Одговори

(25-10-2013, 08:58 PM)Felix Пише:  Ватхра, ту има неколико класика мемоарске литературе коју човек кога интересује историја Другог светског рата просто мора прочитати (Тодоровићеви, Вучковићеви, Милкини мемоари...). То су класици попут Ђиласових мемоарских списа и некога кога истински интересује историја не би требало да преплаше и од читања отерају слике брадатих војника на насловним корицама! Smile

Од Милкиних мемоара сам прочитао неколико страна које су постављене овде негде, о мајору Ђурићу и Вери Пешић.
Као сведочење је дато одлично, јер је она прво описала доживљај, а онда на основу тога и дала своје закључке. Ретко се то да одвојено, обично се одмах прескочи на закључке, који су често донесени на основу информација из друге руке.
Вучковића сам читао у Мисији Халјард, где је дао занимљиво сведочење. Ђиласа нисам читао.

Немам времена да читам све од реда, гледам само оно из области која ме занима, и одатле скупљам податке.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним