Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(08-08-2013, 08:21 PM)четнички курир Пише:  Дали неко зна ко су људи са слике ?
[Слика: T2e_C16d_z_QE9s3st_YU9_BRud_NBPvs_60_57.jpg]
Ово би требало да су Калабићеви четници. У Албуму 2 или 3 се налази једна фотографија са овим дебелим у средини, са потписом да се ради о официрима Гарде.
Одговори

(08-08-2013, 10:04 AM)Николај Пише:  Супер слике. На полеђини прве пише: "Потрага за Михаиловићем, вођом устанка (Србија 1941/42.)"

Иначе, сви војници 342. пешадијске дивизије су тада добили Дражину фотографију, као помоћно средство при његовом заробљавању.

То се у потпуности слаже (уклапа) са мојим податком да су заробљавање извршили припадници 2. батаљона 697 п.п - у саставу 342. п.д. Јер, осталих 400 предало се или било заробљено од 718. п.д Иначе, тај 2. батаљон починио је страшне злочине у Мачви и Поцерини када је гушио устанак. Он је вршио и стрељања у Шапцу у новембру 1941. Имам све извештаје по данима. Без 50 убијених нису пролазили. Просто ми је чудно да су имали живаца да прикупе ове Дангићеве и Косорићеве борце јер су били врло лаки на обарачу. А и овај што је дао слике на пропадају ако је из тог батаљона - лепо му је било друштво, нема шта. Међутим, слике су са историјске тачке гледишта феноменалне. Како да дођемо до њих?
Одговори

(10-08-2013, 05:00 PM)Александар Динчић Пише:  
(08-08-2013, 10:04 AM)Николај Пише:  Супер слике. На полеђини прве пише: "Потрага за Михаиловићем, вођом устанка (Србија 1941/42.)"

Иначе, сви војници 342. пешадијске дивизије су тада добили Дражину фотографију, као помоћно средство при његовом заробљавању.

То се у потпуности слаже (уклапа) са мојим податком да су заробљавање извршили припадници 2. батаљона 697 п.п - у саставу 342. п.д. Јер, осталих 400 предало се или било заробљено од 718. п.д Иначе, тај 2. батаљон починио је страшне злочине у Мачви и Поцерини када је гушио устанак. Он је вршио и стрељања у Шапцу у новембру 1941. Имам све извештаје по данима. Без 50 убијених нису пролазили. Просто ми је чудно да су имали живаца да прикупе ове Дангићеве и Косорићеве борце јер су били врло лаки на обарачу. А и овај што је дао слике на пропадају ако је из тог батаљона - лепо му је било друштво, нема шта. Међутим, слике су са историјске тачке гледишта феноменалне. Како да дођемо до њих?
Она слика са заробљеним четницима је још у продаји на ебај па се може купити.Ове остале су нажалост прошле на ебај пре неколико месеци.Био је исто на Немачком ебај један албум снимљен у Осечини и околини крајем 1941 године.Тамо су Немци убили исто много цивила уз помоћ четника Косте Пећанцаи Недићеваца. Дали да поставим неку слику из тог албума?
Одговори

[/quote] Ево полеђине!
[Слика: 2_Mgcs_Kq_Yi_W.jpg]
Мало пре сам поставио линк на фејсбуку па можете да погледате.

[/quote]
„Unternehmen“ je „операција“, „подухват“, или што би комунисти рекли – „офанзива“. Дакле, имамо прилике да видимо Другу непријатељску офанзиву на фотографијама. Тј. операцију „Бадер – Источна Босна“ (15 – 21. 1. 1942). Како то само друкчије изгледа. Иначе, о тој „Другој непријатељској офанзиви“ прикупио сам доста занимљивих података за један рад који управо спремам. Сада мало прелазим и у Источну Босну. Све окршаје четника са Немцима у време тог подухвата. Уствари, окршаје са јединицама (немачким).
Одговори

(10-08-2013, 05:14 PM)четнички курир Пише:  Дали да поставим неку слику из тог албума?

Наравно.
Одговори

Ево ! Слике су настале крајем 1941 године у Осечини код Ваљева .Има и неколико слика припадника Руског заштитног корпуса. У овом албуму било је и слика на којима су сељаци натерани да подижу вешала.Те слике сам избрисао нажалост.

[Слика: Balkan_100_118.jpg]

[Слика: Balkan_100_120.jpg]

[Слика: Balkan_100_121.jpg]

[Слика: Balkan_100_126.jpg]

[Слика: Balkan_100_127.jpg]

[Слика: Balkan_100_133.jpg]

[Слика: Balkan_100_199.jpg]

[Слика: Balkan_100_203.jpg]

[Слика: Balkan_100_204.jpg]
Одговори

Дoбро је што сам тражио да поставиш. Обрати пажњу на последњу коју си поставио у колажу– пише "Unternehmen nach Milice".
У Милићу је био Дангићев штаб. Ово је из подухвата против четника у јануару 42. Испод пише: Gustav Holland. То је немачки командант 2. бат. 698 п.п – који је оперисао против Косорићевих четника у Подроманији. Ово је из тог похода - јануар 1942. Још две фотографије из подухвата "Бадер Источна Босна".
Јел можеш да поставиш боље видљиве? Да нису овако криве и у бољој резолуцији.
Одговори

Уствари, поставио све које си скинуо из те колекције, вероватно има још нека за Источну Босну.
Одговори

(10-08-2013, 05:52 PM)Александар Динчић Пише:  Уствари, поставио све које си скинуо из те колекције, вероватно има још нека за Источну Босну.

Нажалост то је све што имам. Биће још слика о томе сигурно.Најгоре је што те швабе чији су дедови убијали наше фамилије сада нама продају слике својих злочина. А крију њихове слике са Титовим партизанима. Те неће да продају ,срамота их.
Одговори

(10-08-2013, 06:09 PM)четнички курир Пише:  А крију њихове слике са Титовим партизанима. Те неће да продају ,срамота их.

Мислиш да има тих фотографија?
Одговори

(10-08-2013, 06:32 PM)Александар Динчић Пише:  
(10-08-2013, 06:09 PM)четнички курир Пише:  А крију њихове слике са Титовим партизанима. Те неће да продају ,срамота их.

Мислиш да има тих фотографија?

Има много само неће да продају! Ја сам нашао ову слику једног партизанског официра са фолксдојчерима а потписана је Партизан и хитлер југенд на једном Немачком форуму о 2.Светском рату. Погледајте како је ишарана била.Чак су им и очи обојили да се неби неко препознао.[Слика: portrait_partisanen_z.jpg]
adult image

Или ова на пример ! [Слика: k_DSC07191.jpg]
program to take screenshots
Одговори

(10-08-2013, 12:20 PM)Николај Пише:  
(08-08-2013, 08:21 PM)четнички курир Пише:  Дали неко зна ко су људи са слике ?
[Слика: T2e_C16d_z_QE9s3st_YU9_BRud_NBPvs_60_57.jpg]
Ово би требало да су Калабићеви четници. У Албуму 2 или 3 се налази једна фотографија са овим дебелим у средини, са потписом да се ради о официрима Гарде.
Јел можеш да је скенираш заједно са текстом па да је поставиш?
Одговори

(10-08-2013, 08:43 PM)четнички курир Пише:  Јел можеш да је скенираш заједно са текстом па да је поставиш?

Ево, из Албума 2, страна 94 (скенер није баш нешто квалитетан). Дебељко у средини је овде други с лева. Додуше, сад видим да је можда из 1. шумадијског:

[Слика: scan0001.jpg]
Одговори

(10-08-2013, 07:40 PM)четнички курир Пише:  Има много само неће да продају! Ја сам нашао ову слику једног партизанског официра са фолксдојчерима а потписана је Партизан и хитлер југенд на једном Немачком форуму о 2.Светском рату. Погледајте како је ишарана била.Чак су им и очи обојили да се неби неко препознао.
[Слика: portrait_partisanen_z.jpg]
adult image

Имали смо ову слику на старом форуму:

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...c&start=15
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним