Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Легендарни директор РТС-а је био Милошевићев министар информисања.
Одговори

ТВ серија “Равна Гора“ није била прва објективна филмска прича о ђенералу Дражи на РТС-у, већ је то био документарни филм “Генерал Михаиловић – херој и казна“, емитован 28. априла 2015. Прегледом коментара гледалаца на интернету може се видети да су у преко 95 посто случајева реакције позитивне. Да је серија “Равна Гора“ одрађена како ваља, исто би се десило и у том случају и Радош Бајић не би имао разлога да се љути на критичаре.

ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

Наставак:
http://www.pogledi.rs/odgovor-radosu-bajicu/
Одговори

(08-05-2015, 09:56 PM)Felix Пише:  Био би ред да Недељник објави Ваш одговор, уколико га будете написали. Ипак, оволика гомила увреда и глупости не треба да остане без одговора.
Послао сам, ваљда ће објавити.
Одговори

"Дакле, на почетку кампање сакупљања новчаних прилога од емиграције, Радош Бајић је посетио др Милоша Костића у његовој вили на Авали. После уводног Бајићевог излагања, прво Костићево питање било је да ли и ја учествујем у том пројекту. Бајић је одговорио: “Не“. На Костићево питање: “Зашто, како је то могуће?“ – Бајић је наставио: “Самарџић је четник. Ја желим да направим објективну серију, да буду изједначене обе стране, и четници и партизани“."

Самарџић је четник? Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Није то ту главна фора. Главна фора је што је он отишао код једног четника за донацију и том четнику је рекао да не жели ангажовање неког зато што је четник. Smile
То је требало да каже код Ивице Дачића, а овде је требало обратно...
Одговори

Каква (по)четничка грешка Чича Радашина. Кез
Одговори

Данас у ''Новостима'' Иван Карл, уредник филмског и серијског програма РТС-а, пише о серији и филму ''Равна Гора''.
Каже да је у основи добро одрађено и да је штета што није омогућено снимање свих замишљених 50 епизода. Каже да је добро што је први приказани злочин био четнички, тј. да је то било храбро, да би се осујетили приговори. Да је веома битно што се он као потомак партизана - и други потомци партизана - нису осећали увређено после ове серије, за разлику од филма ''Ужичка република'', после кога су се потомци четника осећали увређено.
Да је серија настављена, били би приказани и злочини четника у Фочи и у Вранићу. Били би приказани и неки злочини комуниста, али очигледно много мање. Тј. јасно је да злочини не би били приказани у сразмери у којој су се заиста дешавали (комунистичких је било неупоредиво више), него би испало да су четници чинили више злочина.
Одговори

(22-06-2015, 07:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да је веома битно што се он као потомак партизана - и други потомци партизана - нису осећали увређено после ове серије, за разлику од филма ''Ужичка република'', после кога су се потомци четника осећали увређено.

Значи, како год окренеш потомци четника су се осећали увређено.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Да, али они мисле да је у случају ТВ серије ''Равна Гора'' увређеност без основа.
Одговори

(22-06-2015, 07:51 PM)Милослав Самарџић Пише:  Данас у ''Новостима'' Иван Карл, уредник филмског и серијског програма РТС-а, пише о серији и филму ''Равна Гора''.
Каже да је у основи добро одрађено и да је штета што није омогућено снимање свих замишљених 50 епизода. Каже да је добро што је први приказани злочин био четнички, тј. да је то било храбро, да би се осујетили приговори. Да је веома битно што се он као потомак партизана - и други потомци партизана - нису осећали увређено после ове серије, за разлику од филма ''Ужичка република'', после кога су се потомци четника осећали увређено.
Да је серија настављена, били би приказани и злочини четника у Фочи и у Вранићу. Били би приказани и неки злочини комуниста, али очигледно много мање. Тј. јасно је да злочини не би били приказани у сразмери у којој су се заиста дешавали (комунистичких је било неупоредиво више), него би испало да су четници чинили више злочина.

Нисам читао текст, нити ћу. Али из овога што си написао, тај текст делује тотално идиотски. Као и аутор. Смисао уметности јесте да буде лепа. А серија Радоша Бајића делује као неки абортирани филм Микеланђела Антонионија. Лењин је тврдио да је филм најважнији од свих уметности, те сходно томе - смисао филма јесте и да подучи. Чему је Бајић морао да нас подучи? Томе да су комунисти сами по себи били злочинци. Не знам шта би на све ово рекао Жика Павловић, Бајићев учитељ. А гледа га све време.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Што идиотски, они имају свој концепт...
Одговори

(23-06-2015, 10:50 PM)Vlad Alekš Пише:  А серија Радоша Бајића делује као неки абортирани филм Микеланђела Антонионија.
Кидање

Плус за ово! Smile

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Цео интервју - Новости

Цитат:Da li ste kao autor "Ravne gore", koji vas je sagorela egzistencijalno i zdravstveno, osećali knedlu u grlu tokom snimanja lamenta ove velike teme - filma "Za kralja i otadžbinu", ili vam je s poslednjom klapom pao kamen sa srca što ste bar na taj način zaokružili neostavren san?

- Taj film mi je veoma značajan, ali ne predstavlja utešnu nagradu za brodolom "Ravne gore". Sigurno bih ga snimio i da je trilogija o Drugom svetskom ratu završena. U "Ravnoj gori" sam oficirski komandovao "za mnom". Uvek sam svuda bio prvi. Da tako nisam radio, sumnjam da bi serije bilo. Kako se sve više udaljavamo od nje, stižu priznanja, a njena vrednost dobija na značaju. Ne može niko da me uveri da politička elita, čiju genetiku znam, nije imala ništa protiv "Ravne gore". Za društveni trenutak u kojem je nastala bila je previše ispred vremena i istovremeno retrogradna i kontroverzna. Da je nastavljena, trpeli bismo pritiske iz Evrope kojoj strmoglavo stremimo po principu: "Hoćete seriju o Draži, evo vam problema sa desidentnim Albancima, Bošnjacima, neokomunistima i ostalima". Savest mi je čista. Platio sam ogromnu cenu, ali sam ponosan zbog "Ravne gore".

Jeste li se pokajali što ste pokušali da pomirite zavađenu srpsku braću?

- Naprotiv, bila mi je velika čast. Znam da ću na neki način ući u istoriju, jer sam makar pokušao da ekranizacijem - kako je počela velika srpska nesreća. Deset epizoda "Ravne gore" su ekspozicija velikog projekta koji nije realizovan. Trebalo je da se završi suđenjem Draži Mihailoviću, 17. julom 1946. u Topčideru, nakon čega je ubijen kao pas i sahranjen ko zna gde, dok se Josip Broz baškario na Belom dvoru. Gledaoci iz celog sveta su nas ohrabrivali da nastavimo seriju, hteli su da pomognu da SMS porukama prikupimo novac. Odbio sam. Smatrao sam da se ovakav projekat ne može nastaviti bez nacionalnog konsenzusa i jasne i snažne podrške države. Koja je u potpunosti izostala.

KAŽETE da je rampu na "Ravnu goru" spustila politika, a onda je godinu i po od njenog ukidanja rehabilitovan komandant Kraljevske vojske. Doživljavate li to kao ironiju sudbine?

Sami ste odgovorili. Zanimljivo je to da dosad niko nije rekao da je "Ravna gora" ukinuta, a to jeste tačno. Nisam cmizrdio zbog toga. Onima koji su sprovodili nečiji nalog neka to služi na čast. Zbog svega toga - dugo nisam bio na RTS. Pre dve nedelje, posle godinu i po, vratio sam se u Takovsku 10, na poziv novog generalnog direktora gospodina Dragana Bujoševića. Nadam se da nastavljamo tamo gde smo stali.

Шта би Бјелогрлић рекао на ову подвучену реченицу? Smile
Одговори

Консултант за "Равну гору", потпредседник СПС-а
[Слика: 43000_dacic-markovic_f.jpg?1441290754]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним