Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

(25-11-2015, 10:52 PM)Бенито Пише:  Vatra, bar ste dosad dokazali da imate smisao za humor ( ovo je bez ikakve malicioznosti). Nemojte da razocaravate. Dakle, ovo u vezi ISIS(a nije islamska drzava) je sala. SmileSmile Interna sala, izmedju njih i mene.
A, inace, odlican Vam je ovaj post gore.

Комуњаре остају, мој побратиме, јеноЈунци пардонирај једноумци!

Ето доказа и ти колико су испраног мозга када ни добру игру ријечи не контају! Туго јесења!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(27-11-2015, 06:12 PM)ватхра Пише:  
(27-11-2015, 05:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  А Знаци.нет, у шта спадају? Зар тај сајт не финансира држава?

Колико знам, нити су НВО нити га финансира држава, али проверићу.
Са њим сарађујем тако што размењујемо материјале и истраживања, као што радим и са доста других историчара и код нас и у иностранству. Нудио сам и овде сличну сарадњу, али осим Динчића нико није био заинтересован.

Да се вратимо на Знаке, нисам њихов члан нити запослен или хонорарац Креза
Зашто онда подржавате комунистичку причу? Обично је подржавају они који су у систему. Додуше неки од њих преплићу се са недићевском причом, али по правилу сви у систему држе се комунистичке, уз мање или више осцилација, свеједно.
Одговори

(29-11-2015, 08:15 PM)Милослав Самарџић Пише:  Зашто онда подржавате комунистичку причу? Обично је подржавају они који су у систему. Додуше неки од њих преплићу се са недићевском причом, али по правилу сви у систему држе се комунистичке, уз мање или више осцилација, свеједно.
Да се вратимо на претходно питање на које ми нисте одговорили:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-milos...6#pid47876

Везано за ставове о мисији Халјард, не знам шта би вам то била "комунистичка прича"?
Једино што ми пада на памет је онај фељтон објављен у НИНу. Он има својих слабости, највише јер није обрадио материјал који није био доступан у своје време, и мање јер заступа једну страну (он је и писам као одговор на тврдње друге стране).
Са друге стране ваш и Пешићев рад су тотално неупотребљиви. Ради се о потпуном дилетантизму или намерном фалсификовању.

Ако своје брљотине хоћете да маскирате тиме што друге радове називате комунистичким, неће моћи. Лош рад је лош рад ма ко га писао.
Одговори

Уопште нисам мислио на Халјард, него уопште на Ваше ставове на Мајситију и овде. Нећете ваљда рећи да не подржавате историографију Титове Југославије у свим њеним битним елементима?
Одговори

(30-11-2015, 02:22 AM)Милослав Самарџић Пише:  Уопште нисам мислио на Халјард, него уопште на Ваше ставове на Мајситију и овде. Нећете ваљда рећи да не подржавате историографију Титове Југославије у свим њеним битним елементима?

Дајте неки пример.
Већ сам вас два пута замолио да ми покажете где сам навео да су четници убили она два пилота, и ништа од тога.
Одговори

Зар после толико година, на Мајситију и овде, да наводим примере за то да заступате и настављате историографију Титове Југославије?
Стварно не видим сврху.
Одговори

(30-11-2015, 08:04 PM)Милослав Самарџић Пише:  Зар после толико година, на Мајситију и овде, да наводим примере за то да заступате и настављате историографију Титове Југославије?
Стварно не видим сврху.

Питам вас из простог разлога јер лажете.
За пилоте не можете да покажете извор, јер тако нешто нисам нигде навео. И у раду који сам написао сам навео да нисам нашао нити један доказ да су два пилота убијена код Кондора.

Лажете, Самарџићу. Фалсификујете, клевећете.
Чим немате аргументе крећете да измишљате.
Одговори

Да ли Ви то индиректно тражите бан на овом сајту? Слободно реците.
Не знам сад какав Кондор ни шта сте где навели. Ја просто нећу да изгубим сат времена да бисте након тога рекли да извор не важи јер није комунистички. То се поновило много пута.

Јасно је да Ви нећете рећи да сте комуниста, јер то није популарно сада. Ви сматрате да је све што су написали комунисти и што Ви пишете наука (''научни социјализам''), а све супротно да није. Тако су Ваши истомишљеници написали моју биографију на Википедији:
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%...0%B8%D1%9B

Ево:
''Милослав Самарџић заговара ревизионистичку интерпретацију историјских догађаја који се тичу Другог светског рата у Југославији. Статус "контроверзног" аутора Милослав Самарџић добио је захваљујући маргиналним тезама, попут оне да су четници победили у бици на Неретви и да Никола Калабић није помогао Озни у хватању Драгољуба Михаиловића.''

Дакле, чим није комунизам, онда је ревизионизам, котроверза, маргинализам... само је комунизам наука.

Него, просто ћемо утврдити да ли сте комуниста или не, само јасно одговорите на ова питања:
1 - Ко је победио у Бици на Неретви, четници или партизани?
2 - Да ли је Калабић издао Дражу?
3 - Да ли су се усташе и партизани заједно борили против четника месец дана пролећа 1942. у Источној Босни?
4 - Да ли су усташе редовно снабдевале муницијом партизане у Источној Босни пролећа 1942?
5 - Да ли су се ма где и ма када четници заједно са усташама, раме уз раме, борили против партизана?
6 - Да ли су више људи убили четници или партизани (ван борбе)?
7 - Да ли је Калабић потписао споразум са Немцима децембра 1943?
8 - Да ли се Тито састајао са Павелићевим изаслаником Рушиновићем јануара 1943?
9 - Да ли је исправно написати НОВЈ или ''НОВЈ''?
10 - Да ли је Краљевина Југославија капитулирала 17. априла 1941?
Одговори

(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  7 - Да ли је Калабић потписао споразум са Немцима децембра 1943?
Зар Ватра не потенцира Лукачевића?
Одговори

(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  Него, просто ћемо утврдити да ли сте комуниста или не, само јасно одговорите на ова питања:
Кидање

(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  1 - Ко је победио у Бици на Неретви, четници или партизани?
3 - Да ли су се усташе и партизани заједно борили против четника месец дана пролећа 1942. у Источној Босни?
4 - Да ли су усташе редовно снабдевале муницијом партизане у Источној Босни пролећа 1942?
5 - Да ли су се ма где и ма када четници заједно са усташама, раме уз раме, борили против партизана?
Ове теме углавном нисам темељније истраживао, те не бих да се беспотребно удубљујем у расправу.
Ви сте изнели тезу да пишем про-комунистички, на вама је да је поткрепите.

(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  9 - Да ли је исправно написати НОВЈ или ''НОВЈ''?
Ја пишем НОВЈ, како наводе и у већини научних радова.

(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  10 - Да ли је Краљевина Југославија капитулирала 17. априла 1941?
Има цео мој чланак на МЦМ.
Видим да га нисте ни погледали.
Одговори

(01-12-2015, 03:01 AM)Chicot Пише:  
(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  7 - Да ли је Калабић потписао споразум са Немцима децембра 1943?
Зар Ватра не потенцира Лукачевића?
Да, али свеједно је у овом случају.
Одговори

(01-12-2015, 12:20 PM)ватхра Пише:  
(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  Него, просто ћемо утврдити да ли сте комуниста или не, само јасно одговорите на ова питања:
Кидање

(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  1 - Ко је победио у Бици на Неретви, четници или партизани?
Ове теме углавном нисам темељније истраживао, те не бих да се беспотребно удубљујем у расправу.
Ви сте изнели тезу да пишем про-комунистички, на вама је да је поткрепите.

(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  9 - Да ли је исправно написати НОВЈ или ''НОВЈ''?
Ја пишем НОВЈ, како наводе и у већини научних радова.

(01-12-2015, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  10 - Да ли је Краљевина Југославија капитулирала 17. априла 1941?
Има цео мој чланак на МЦМ.
Видим да га нисте ни погледали.
Другим речима, избегавате одговоре, из очигледног разлога...
Одговори

(01-12-2015, 06:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  Другим речима, избегавате одговоре, из очигледног разлога...
Самарџићу,
неће да иде тако Креза

Ви сте дали тезу, на вама је да је доказујете, не на мени да је оповргавам.
Једино сте навели два примера која сам истражио - за оба сам вам дао доказе да сте их погрешно навели.

За ове друге ствари које сте лупили сам вам већ написао, нисам тај део истраживао. Ви ако мислите да јесам, изволите покажите где сам писао о томе.

(27-11-2015, 05:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  А Знаци.нет, у шта спадају? Зар тај сајт не финансира држава?
Проверио сам данас у вези сајта знаци.нет.
Ради се о приватној иницијативи, нису финансирани ни од кога.

Међутим, нису ни гадљиви на паре, тако да ако неко хоће да им донира паре (уз објављивање прилога на сајту) могу да проследим контакт.
Одговори

Ватра,
ја само као посматрач и ,нећу рећи неутралан било би непоштено, пратилац овог форума морам да кажем да просто нема смисла да оповргавате и тражите доказе да се Ваши ставови, готово у потпуности, поклапају са званичном послератном историјом СФРЈ и покушавам да схватим одакле Вам потреба да око тога улазите у полемику када је свакоме ко је прочитао барем 10% Ваших постова на овом форуму као и на мајситију то јасно као дан? Ја сам иначе овде прочитао све што сте писали, на мајситију доста тога. Ако имате неких радова волео бих да прочитам.
И да не заборавим, молба за администраторе да Вас не банују, јер не би ваљало да овде останемо само ми брадати Баја
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним