Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Петар Бојовић

По мени, највеће мудоње су биле поред Бојовића, Живојин Мишић и Степа Степановић. На 12 км источно од мог села постоји село под именом Војвода Степа. Један део Српске Црње се зове Бојовићево Хармоника

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори

(01-03-2015, 04:44 AM)Милан Грујић Пише:  највеће мудоње

Јок

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
Одговори

Јел некоме познат случај да се у неком филму, или макар кратком осврту попут овог, говори о нетрпељивости међу командантима, када су комунисти у питању?
Одговори

Плус је сваки помен малтретирања подвргнут некој сумњи. Па није то баш тако било, па добро нису га баш пребили, па то су неки млади комунисти...тако и за Пуковника Гавриловића. Вечито се нешто завија у неку фолију.
Одговори

Генерал Панта Драшкић је у својим мемоарима вероватно поменуо пребијање, војводе Бојовића јер овај документарац је урађен према мемоарима. Ко није погледао нека погледа.

Одговори

Читао сам и мислим да није поменуо.
Одговори

(06-12-2015, 01:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  Читао сам и мислим да није поменуо.

Онда им је за сценарио послужила википедија и мој текст.

Одговори

Одличан филм!
Одговори

(06-12-2015, 02:30 PM)Милослав Самарџић Пише:  Одличан филм!

Тачно је оно за педерастију Петра Живковића то се десило 1917. у Ници. Пише у књизи Милета Бјелајца Војска Краљевине СХС/Југославије од 1922-1935.

Одговори

Имам мемоаре Панте Драшкића, пише да је сведочио на суду о педерастији Пере Живковића, каже да је био фурунџија, заправо употребио је израз "даје дупе". Кез
Филм је добар, штета само што није направљена серија, јер има много догађаја који у филму нису поменути.
Одговори
Tongue 

(06-12-2015, 03:21 PM)Вукашин Петковић Пише:  Имам мемоаре Панте Драшкића, пише да је сведочио на суду о педерастији Пере Живковића, каже да је био фурунџија, заправо употребио је израз "даје дупе". Кез
Филм је добар, штета само што није направљена серија, јер има много догађаја који у филму нису поменути.
Дај ми страну да додам у чланак на википедији да је Петар Живковић био "двоцевка". Кез

Одговори

Имаш и ово
http://www.27mart.com/arch/28/Bludnik.jpg
А ово из Мемоара је страна 219. послаћу ти касније усликану страну.
Одговори

Живковић је гузио краљицу Александру.Кез

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним