Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"ЈУ -ДЕ-НА-З - Организација за спас преживелог старопартијаштва"

(19-11-2013, 12:43 AM)херцеговац Пише:  ...
Поента је да СДК, Стражу... нису чинили Марсовци него Срби. У СДК већином омладина и пријератни чланови Богомољачког покрета, тј. свјесни Срби и национално и вјерски.
...

Ми људи смо кварљива роба, али Богу Слава и Хвала и поправљива!

Љотића не могу да смислим, али Дај Боже да се за зло Покајао!
А што је Добро урадио, неће му Никад пропасти.
Мада ми је тешко да замислим Правог Богомољца да оде у љотане, али сви смо склони тешким глупостима, а права је величина Признати грех, што су многи љотани и учинили.

...

Да Хиландар остане Српски Манастир, заслужан је и онај Монах, касније познати Четник, што уби два Бугарска Монаха, који су носили тек добијену тапију на Хиландар. Негде пре (чини ми се) Балканских ратова. Да Монах убије два Монаха, па шта рећи? Али ето и тога је било.
Одговори

(19-11-2013, 01:16 AM)Felix Пише:  О Павлу не мислим ништа најбоље, већ сам раније писао о њему. Много је штете нанео покрету, обрукао црногорске четнике.

Оно горе о Јеврејима - стварно не знам шта да ти кажем, осим да је по среди очигледна усташка пропаганда, као они су били нормални, ето нису били ни нацисти и нису били антисемити (ето доказа колико је тамо било Јевреја), само мало националисти, па су неки од њим можда претерали, али свеукупно то је била легитимна опција, мање више ко и свака друга. Ко и љотићевци, на пример.
А ако пак желиш да кажеш да иза свега (иза НДХ и геноцида) стоје Јевреји, или да имају велики учинак у томе, па да су ето у том смислу и љотићевци имали право јер су имали разлога да их мрзе, онда не могу другачије него да будем острашћен и да кажем да је то антисемитизам. Ко то мисли, ко верује у теорију завере да Јевреји владају светом и уништавају све пред собом, тај је на корак од нацизма и холокауста. Подсетићу те само на ону Дражину наредбу о Јеврејима и о томе колико је Јевреја било у четницима (Милослав је писао о томе).

Не могу даље да се упуштам у ово јер је дегутантно. Сматрам да се доста разликујемо. Да се сада вратимо у 1941 мислим да ти сигурно не би био међу Дражиним.

Што се тиче оних "добрих" љотићеваца, свештеника, спаситеља Хиландара итд. Само ћу ти рећи да таквим грешницима може опростити само Свевишњи, никакава "добра дела" и "покајања" на овоме свету.

Каква усташка пропаганда?

Сви су по имену наведени, ти и код очију одбијаш да повјерујеш. О каквој завјери говориш?

Јосип Франк је утемељивач правашта које је прерасло у усташтво. Његов син се потуцао по камповима са Павелићем.

Шта је ту завјера?

Да ли си чуо за Франковце?

Да ли је Рудолф Бићанић измишљен лик и завјера са својим дјелом Економска подлога хрватског питања?

Да ли свјестан какве су ствари писане у том дјелу?

Геноцид су спровели хрвати, али праваштво и усташтво су једнако креирали и једни и други.

Већи број Јевреја је пришао комунистима и главном су чинили неборбени кадар. На примјер предсједник преког суда који је стрељао рођеног брата јеромонаха Георгија Бојића. Писао сам му и име и презиме, али ко ће сада похватати то.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Пријатељу,
уз свако име имаш и шта је био у НДХ. Имаш и за Сингера који је убијен, али не зато јер је био Јевреј него због унутар лоповских обрачуна.

Шта је ту завјера? Није ми јасно.

Наводим извор:

Цитат:Arhiv Republike Hrvatske i Arhiva Vojnoistorijskog instituta – Ustaška dokumentacija 1941-1945, z.118-153

Ако су ти хрватски извори нешто неприхватљиво, можеш потражити књигу Надбискуп геноцида од Марка Аурелиа Ривелиа у којој ћеш наћи добар дио поменутих информација.

Цитат:U protusrpskim prosvjedima puno širih razmjera
sudjelovao je i u rujnu 1902. godine. Tada je Stjepan Radić, još uvijek spo-
redni političar na javnoj sceni, prozvao mladog Franka da je “skupljao čete,
dotično, kako ih je on zvao, rulje; postavljao im predvodnike; davao naloge i
primao izvješća o razbijanju i pljački srpskih dućana i stanova”.

Цитат:Kad su partizani ušli u Zagreb, uhvatili su i osudili na dugogodišnje kazne poznatu židovsku obitelj iz Zagreba Schulhof, vlasnike tiskare Tipografija, koji je za vrijeme cjelog rata tiskala sve ustaške materijale,knjige...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Ниси разумио писање о оцу Митрофану и осталима.

Навео сам их да су били прави Срби, вјерници, националисти, не Марсовци.

Опет понављаш фразу о анти-јеврејству Љотићеваца, што је ништа друго него обична флоскула. Не може се наћи ни један једини текст, један једини говор који позива на уништење Јевреја. Срби нису имали нацистички нити анти-јеврејски покрет у другом рату.

Слажем се за војводу Павла. На жалост, треба додати и то да је био Љотићевац, а његови четници да су прикључени СДК-у.

Одговори

Пријатељу,

нисам у 1941. нити желим да се враћам у 1941. годину!

Желим само да јасно сагледам и разлучим ствари које су се одигравале у том ИСТОРИЈСКОМ тренутку!

По томе се нас двојица разликујемо и још по спремности да обрадимо и прихватимо информације које се косе са званично признатом историјском догмом.

Одговори

И ја исто то желим, само сам ја дошао до другачијег закључка. Званично гледиште не прихватам, јер нисам ни комуниста ни неокомуниста.

Твој проблем је што не увиђаш да су под српством једни видели нешто сасвим различито од оних других. Једни су то српство спојили са Вермахтом а други са својом светлом традицијом и - ако хоћеш - часним страдалништвом. То не само да нису исти људи, а камоли Срби, то су два универзума.

Или, да се поведем за оном патријарха Павла, "будимо људи иако смо Срби". Дража је био човек иако је био Србин и хришћанин. А Љотић и булумента су били Срби иако нису били људи. То је кључна разлика.
Одговори

Опет ти понављам за Србе су једини савезници били Италијани.

Одговори

У много случајева су се Италијани показали као већи савезници од наших званичних савезника. Енглези су били савезници до одређеног тренутка и усиљено, и делимично Амери на крају (Мекдауел) само ЈУ није била њихова зона утицаја. Љотићевцима су савезници били Немци од почетка до краја.
Одговори

(19-11-2013, 01:16 AM)Felix Пише:  ...
А ако пак желиш да кажеш да иза свега (иза НДХ и геноцида) стоје Јевреји, или да имају велики учинак у томе, па да су ето у том смислу и љотићевци имали право јер су имали разлога да их мрзе, онда не могу другачије него да будем острашћен и да кажем да је то антисемитизам. Ко то мисли, ко верује у теорију завере да Јевреји владају светом и уништавају све пред собом, тај је на корак од нацизма и холокауста.
...

Ја са вама могу да се сложим у 90% текста, али по негде изразито не.

Да неки јевреји стоје иза успоставе НДХ, јер највећи број јевреја (као народа) је у светској масонерији, која спроводи ту вашу демократију. Мене би (да треба да гледам јеврејска посла) заинтересовала ЧИЊЕНИЦА, да се сукоб сефарда и ашкеназа, буквално НАСТАВИО у 2. рату, где су ашкенази извукли много дебљи крај. Па бих онда приметио и да у италији, немачкој, југославији, НДХ, сефарди некако (углавном 90%) умакоше холокаусту. Док ашкенази (а њихова сиротиња листом) изгинуше!

Или како су многа Православна и не само Православна деца ритуално убијана од јеврејских секти, па су стекла Мучеништво?

Или да набрајам историју ПОМОРА Хришћана у турском и муслиманском свету, а која је врло често долазила од јевреја?

Или да поменем фебруарску и октобарску револуцију, где је у совјету седело преко 90% јевреја? Побише милионе (око 16) Православаца, а мени ви демократе да браните да о томе говорим?

итд...

А треба да гутам вашу демократску бајку, да су Срби криви за 1. и 2. светски рат, за ратове услед глупирања енглеског тита, где су Србима демократе допљачкали и отели преосталу имовину и земљу, па их све лепо протерали са њихове земље?

Значи тако ћу да будем демократа, са јевреја све да скидам. Да не бих био (како оно) антисемита (а семити су и арапи, којима јеше ОТЕШЕ енглезима земљу 1948...), или демократијо сачувај да не поверујем у ВИДНЕ ЗАВЕРЕ ("теорије завере")!
А на Србе да пустим да се све качи?

Јел то демократија?
Па ми Православни знамо одлично да је човек, човек, а злоковац, зликовац!
Али ционисти то не знају - ено њихова учења у оном расистичко - магијашком ђубрету - оно што написа моша мајмонидес - талмуд - јел то света књига Срба, или јевреја?

Или ће да ми прича неко како: "Талмуд је тежак, много тежак за превод, јер је јеврејски тежак, много тежак..."

Јес да мени није ЈЕВРЕЈ причао шта све не пише у талмуду!

Па што га јевреји не преведу, ако нема чега да се плаше?

Значи да Срби имају као свету књигу талмуд, демократија би нас ОДАВНО појела...

Са друге стране, ако не сме да се ПРИСТАНЕ на уцене демократије, да се ЗЛО скрива и пришива Правима. Бар ја, а видим и други овде, никако не мислим да јевреје треба искоренити! Таман посла, толико има баш предобрих људи јевреја (и који нису Православни) и заслужних за штошта, да би то био МОНСТРУОЗНИ грех и ПОМИСЛИТИ. Једноставно, као (нпр) Стаљин, треба КРИВЕ осудити, а ПРАВЕ заштитити. Толико о јеврејима.

Али демократија заслужује не Стаљина, јер је био благ, већ неког Тамерлана, да то сатанско зло Искорени са ове планете! Значи исто оно што демократија жели и упире се да уради вековима:
Православљу, Србима, Русима, Царевинама, Истини, у крајњој мери Христу и свим Хришћанима (међу свим Народима, па и Јеврејском), е то је оно што демократији треба урадити! Везати крваву, злочиначку курву "коњима за репове" - уништити је у потпуности.

Добро, ако ми људи то нисмо у стању да постигнемо, Бог ће то сигурно Постићи. Опране у Небески Свет, прљаве у адски бездан. Томе нико одолети неће, па ни ја.
Одговори

Гријешиш само код Американаца. Енглези су били истурене америчке курве. Ништа Енглези нису радили на своју руку.

Одговори

Лепи Боро,

није завјера када наведеш име презиме и коју функцију је носио у НДХ, наведеш архив као извор.

Није завјера када у самом зачетку праваштва имаш као идеологе велике јеврејске фамилије.

Није завјера, јер су они били именом и презименом реално ту.

Поштовани Феликс одбија да повјерује и ту му ништа не може помоћи.

Одговори

Ма не грешим Smile Балкан није била америчка свера утицаја, нити нешто због чега би реметили односе са Черчилом и Стаљином.

Да, и када кажемо "Италијани били савезници" онда, наравно, не мислимо на Мусолинија, већ на неке истакнуте италијанске генерале, и посебно војнике на терену.
Одговори

(19-11-2013, 02:16 AM)херцеговац Пише:  Лепи Боро,

није завјера када наведеш име презиме и коју функцију је носио у НДХ, наведеш архив као извор.

Није завјера када у самом зачетку праваштва имаш као идеологе велике јеврејске фамилије.

Није завјера, јер су они били именом и презименом реално ту.

Поштовани Феликс одбија да повјерује и ту му ништа не може помоћи.

Херцеговац, нисам ја ни рекао да је изношење чињеница, нека завера. Пратим шта пишете и са свиме се слажем, поготову после ваших јасних тумачења реченог.

Чињеница је да су јевреји миленијумима живели у њима туђим Државама и разним религијама и културама. Код западних "хришћана" су били и сурово гоњени и убијани, пљачкани. Чињеница је да нису хтели ништа корисно да раде за те и такве режиме (у већини случајева), па и да су присутни у свим антидржавним покретима у свету. Али све то је нека друга тема...

Овде је нека подтема, утицај јевреја на фашизам (немачка, НДХ, италија, пољска, ...). Тога је било и то је непорециво. Има и превише самих јевреја који то дебело ЗНАЈУ, али њих нико ништа и не пита, такве је хитлер и водио у гасне коморе. Убијао људе горе но стоку!
Ето то демократија, изједначава: фашизам и комунизам (само Стаљинов, не лењинов... не, не...)!
Четнике и усташе.
итд...

Шта рећи сем: демократски.
Одговори

(19-11-2013, 01:32 AM)херцеговац Пише:  
(19-11-2013, 01:16 AM)Felix Пише:  О Павлу не мислим ништа најбоље, већ сам раније писао о њему. Много је штете нанео покрету, обрукао црногорске четнике.

Оно горе о Јеврејима - стварно не знам шта да ти кажем, осим да је по среди очигледна усташка пропаганда, као они су били нормални, ето нису били ни нацисти и нису били антисемити (ето доказа колико је тамо било Јевреја), само мало националисти, па су неки од њим можда претерали, али свеукупно то је била легитимна опција, мање више ко и свака друга. Ко и љотићевци, на пример.
А ако пак желиш да кажеш да иза свега (иза НДХ и геноцида) стоје Јевреји, или да имају велики учинак у томе, па да су ето у том смислу и љотићевци имали право јер су имали разлога да их мрзе, онда не могу другачије него да будем острашћен и да кажем да је то антисемитизам. Ко то мисли, ко верује у теорију завере да Јевреји владају светом и уништавају све пред собом, тај је на корак од нацизма и холокауста. Подсетићу те само на ону Дражину наредбу о Јеврејима и о томе колико је Јевреја било у четницима (Милослав је писао о томе).

Не могу даље да се упуштам у ово јер је дегутантно. Сматрам да се доста разликујемо. Да се сада вратимо у 1941 мислим да ти сигурно не би био међу Дражиним.

Што се тиче оних "добрих" љотићеваца, свештеника, спаситеља Хиландара итд. Само ћу ти рећи да таквим грешницима може опростити само Свевишњи, никакава "добра дела" и "покајања" на овоме свету.

Каква усташка пропаганда?

Сви су по имену наведени, ти и код очију одбијаш да повјерујеш. О каквој завјери говориш?

Јосип Франк је утемељивач правашта које је прерасло у усташтво. Његов син се потуцао по камповима са Павелићем.

Шта је ту завјера?

Да ли си чуо за Франковце?

Да ли је Рудолф Бићанић измишљен лик и завјера са својим дјелом Економска подлога хрватског питања?

Да ли свјестан какве су ствари писане у том дјелу?

Геноцид су спровели хрвати, али праваштво и усташтво су једнако креирали и једни и други.

Већи број Јевреја је пришао комунистима и главном су чинили неборбени кадар. На примјер предсједник преког суда који је стрељао рођеног брата јеромонаха Георгија Бојића. Писао сам му и име и презиме, али ко ће сада похватати то.

Још на старом форуму смо говорили да је смешно везивати Јевреје за усташтво на било који начин. То што су поједине усташе биле јеврејског порекла не значи ништа, јер су се они давно похрватили, а многи и покатоличили. Србе су убијали као Хрвати, а не као Јевреји. Главне усташе, почев од Анте Старчевића, преко Павелића и Лубурића па до Љубе Милоша и његових кољача биле су српског порекла. По тој логици, геноцид над Србима и Јеврејима су извршили Срби (и ови "Јевреји" које си навео), а не Хрвати.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним