(25-05-2016, 12:21 AM)Бенито Пише: Апсолутно их треба раздвојити. Има, рецимо, доста примера да су они који су прошли четничку обуку, махом, преживели Сремски фронт или кроз Босну борбе са усташама или Немцима. Голобради су гинули као муве. Неки су убијани и са леђа. Али како они, и једни и други, могу бити уписани као партизани ( у суштини, јер их раздваја само / ) . Да би се оправдала пензије или зитин који су наследници добијали? А што се тиче цифре, и ја би волео да је нереално. Али није.
Не да треба раздвајати, него...
Пази ово. Кад је био рат 1999. спавао сам у кући код једне баба Сибе, као резервиста. Баба сама живи, стара кућа, слике на зиду. Питам ко је ово? Муж. Опанчар. Поправљао чизме мајору Аци Милошевићу, ево ту је седео Аца...
Хвали Ацу и четнике, много фини били.
Ко је ово? Брат. Убили га комунисти.
Како га убили, - питам, ја.
Одвели га крајем 1944. на Сремски фронт.
Дакле, баба не рачуна да су јој брата убили Немци, него комунисти. И то је и онда говорила, па су је хапсили.
Другим речима, ти новомобилисани, што су слати директно на немачке цеви, су жртве комуниста и не могу се бројати као жртве рата на страни комуниста. Уосталом знамо зашта је служио тзв. Сремски фронт.