Поруке: 14,533
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,068
Хоћу да кажем да је време да се тачно попишу злочини, у овом случају четника. А не да субнор и даље, а поодавно и на интернету, са својом "босански лонац" варијантом, пуне главе народу . И тако доказују да су четници и усташе исто. Веровао или не, скоро сам на једној јавној табли случајно затекао окачено " јавно писмо грађанима" , где анонимни аутор упозорава на " повампирење усташа и четника". У сред Србије. Уосталом, сећаш се на старом сајту расправе са Немањом око питања колико су четници побили људи на територији " Недићеве Србије". Дакле , треба коначно рећи колико су људи убили четници и колико су од тога били злочини.
Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,877
Слажем се. Колико ми је познато, за сада је прецизан попис начинио само Миленко Максимовић за област Добоја околине, према Сави. Али њему је помагала полиција Републике Српске. Он је сва имена објавио у својим књигама.
Динчић је утврдио тачне бројке за Ниш и још два среза, колико се сећам, четници су убили 8, 25 и 50 особа у тим срезовима. Где могу и ја сакупљам те податке, али, за целу државу немогуће је то без учешћа државе.
Поруке: 52
Теме: 0
Придружен: Sep 2016
Углед:
4
Зашто на интернету постоје фотографије које показују како четници са важнијим чином позирају са Немцима,Италијанима па чак и усташама?
И зар су комунисти били у могућности да фалсификују те фотографије,разумем да нека документа другачије напишу али за ово нисам сигуран.
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Или фалсификоване слике као Калабићева, Рачићева и Недићева.
Јел Дража икад слао депеше Дреновићу или Радићу поводом тога? И јесу ли имали директан контакт
Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
Никола Илић (или неко други са његовим знањем) је фалсификовао Лукачевићеву слику са Бејлијем. А фалсификованих потписа за фотографије има на тоне.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
3,068
ХРТ има емисију " догодило се...". РТС такву емисију нема. Данас, 19.септембра, Хрвати су се сетили састанка Драже и Броза у Струганику. Тумач вели да је Дража мислио да је Тито неки Рус, али да га је сарадник ( не наводи се име) упозорио да то није истина. Даље, да је Дража тражио од Тита да се стави под његову команду, али је овај то одбио. Тито је био " великодушан" и четницима дао 5 милиона динара из Ужица и 800 пушака из фабрике. Дража се, међутим, удружио са Немцима и уз њихову помоћ истерао партизане из Србије.
Питање гласи: да РТС има овакву емисију данас, како би гласило саопштење поводом састанка у Струганику 19. септембра 41? Боље или горе од ХРТ-а?
Углед:
3,068
Наравно,- да би имали гору верзију на РТС-У. Али, добро, живи били, па видели.
Него, одавно ми је врло занимљиво како Хрвати избегавају помињање имена Драгише Васића. Колико пратим, не сећам се да су га икад поменули. То сигурно има везе са Крлежом, али где је тај сукоб актуелних Хрвата и Крлеже, није ми баш јасно.
Поруке: 52
Теме: 0
Придружен: Sep 2016
Углед:
4
Шта мислите о Милану Недићу,јел је помогао народу или је их је слао у логоре?
И да ли треба да буде упамћен као злочинац или херој?