Поруке: 14,548
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,083
Чим сам видео оног Беговића чији је отац фотографисао мртвог Благоја Паровића, било ми је јасно у ком правцу ће ићи филм. У свим филмовима о Јасеновцу четници, иако буду поменути, гледаће се кроз Радета Радића и његов" споразум" са усташама. О Соколима , загребачким Србима, четничкој илегали у Загребу и слично , ни речи.
Практично, оваквим филмовима се указује на злочин, па и геноцид, али се прећуткује непостојање капитулације КЈ, да би се задовољила идеологизација историје бесмисленом теоријом о ". два антифашистичка покрета". Вртимо се у истом кругу, да се не би замерили титоистима и осталим српским комунистима, који комплетно контролишу целокупну српску културу. Да није тако уређен, филм не би видео РТС.
Углед:
3,083
Јеси ли познавао покојног Брацу Павловића, који је средином 80-их био уредник часописа Држава?
Углед:
3,083
Скоро сам га се сетио. Био је у Митровици на робији више од десет година. Тако се причало. Да ли је истина да је пре рата био у Збор-у, па да је 42. године напустио Љотића и отишао четнике? Уопште, шта се зна о њему?
Углед:
3,083
Млађима или неупућенима само да укажем да га не мешају са Радославом Брацом Павловићем, писцем из Крагујевца.
Углед:
3,083
Хајде још само ово. Како стојиш са Небојшом Пајкићем? Исхвалио те у неком интервјуу:" То је човек који је живот посветио истраживању ЈВ у ДСР. А то је кључно питање наше пропасти...." У том стилу. Иначе, одличан интервју.
Каква је улога Пајкића и Исидоре у филм Драшковића?
Поруке: 17,018
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,881
Дај линк да видим.
Добро, знамо се одавно. Пајкић је смислио осу око које се врти филм - а то је Раша Драшковић као наратор. Исидора је помагала око неких ствари, али не знам детаље, то је питање за Лабала.
Углед:
3,083
Емисија Силен Радио Београд, мај 2015. Мислим да има на јутубу.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(19-09-2016, 11:32 PM)Бенито Пише: Него, одавно ми је врло занимљиво како Хрвати избегавају помињање имена Драгише Васића. Колико пратим, не сећам се да су га икад поменули. То сигурно има везе са Крлежом, али где је тај сукоб актуелних Хрвата и Крлеже, није ми баш јасно.
Можда није у питању сукоб актуелних Хрвата и Крлеже, већ актуелних Хрвата и Срба?

Иначе, мени и даље није јасна прича која се провлачи да су Драгиша и Мирослав били кумови. Ко је коме био кум на венчању у цркви? Или ко је кога крстио и у којој цркви?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 17,018
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,881
Занимљиво, заиста нисам наишао ни на шта конкретно на тему јесу ли били кумови или не...