08-10-2016, 01:14 PM
Да је Дража победио данас би се два најбоља клуба звали "четник" и "кокарда"

(07-10-2016, 10:15 PM)Бенито Пише: Ајде Шико зини сад!!!!
ПС Мунгосе, није Марковић био Коњ. То је био Миша Трифуновић, а Божа је био Божица. Али, није ни важно, теби су коњи сви који нису из Плашког или Госпића.
(07-10-2016, 10:59 PM)Chicot Пише: Стој! Сад релативизујеш- питам те ко је обећавао да злочинци неће бити кажњени? Тим речима .
Прво си алудирао на Србе у влади, сад се пребацујеш на Хрвате.
И поново те питам, Ко је одговаран за злочине - покољ тих 600 људи?
(10-10-2016, 12:17 AM)мунгос Пише:Схватићу ово твоје као шалу, иако ти ону моју опаску ниси тако схватио.(07-10-2016, 10:15 PM)Бенито Пише: Ајде Шико зини сад!!!!
ПС Мунгосе, није Марковић био Коњ. То је био Миша Трифуновић, а Божа је био Божица. Али, није ни важно, теби су коњи сви који нису из Плашког или Госпића.
Слушај, за милион година не би ми пало на памет да процјењујем неког по томе "из којег је села". Пола свијета прођо и то ниђе осим оније тамо простора не виђе!
Мени један частан Србин из Србије на примјер, више вриједи него сто ништарија и погани из "мог села". А теби изгледа ништарија из твог села више вриједи него сто часни људи из "туђега села". Иначе ти таке асоцијације не би падале на памет??
Било је измета колко оћеш, из "мог села", а боме и из ТВОГ.
Не знам да ли су Трифуновића звали Коњ, али сам милион посто сигуран да су тако звали Божу Марковића. Исто има у бар стотину емигрантски новина и књига које сам прочитао, као и његова изјава, "Па шта" и да Хрвати побију још 350 000 Срба, али "југославије" ће бити.
(07-10-2016, 10:59 PM)Chicot Пише: Стој! Сад релативизујеш- питам те ко је обећавао да злочинци неће бити кажњени? Тим речима .
Прво си алудирао на Србе у влади, сад се пребацујеш на Хрвате.
И поново те питам, Ко је одговаран за злочине - покољ тих 600 људи?
Нијесам ништа алудирао. Чињеница је да Срби у влади нијесу чак ни јавно осудили Хрвате због онога што су чинили, а камоли да су запријетили "биће то и то, ако не станете!". Да ли су иједном тражили од савезника да се заложе по томе питању? Кад и ђе?
Од првога дана Хрвати у влади су кочили било какав смислен рад владе и чак и оно мало, колко-толко, што је могло бити урађено, није урађено. Кад је један Рузвелт, први човјек свијета, предложио Србима да избаце Хрвате из владе, Срби су на то реаговали свињски и дигли нос - као тобоже "Рузвелт је против нас" (ово имаш у хрватским новинама и књигама из емиграције, тако и у америчким и српским - лично од Пурића). И не само то него су Хрвати брже боље послали Енглезима и Американцима апел да "Срби" (а не Хрвати) тобоже "побише недужан народ". Исти Хрвати које је влада истурала према Енглезима и Американцима и које је финансирала српским парама!
Ето одакле "алудирам". Проучу случај Дучић за вријеме рата, као и рад владини сметењака Срба-југословена посље рата који је разбио српску емиграцију горе него Титовци.
Један Мачек, који је заједно са Кватерником прогласио такозвану ндх, је био легитимна снага и код владе и код Драже, све до краја рата. Исти Мачек чији је 75% делегата били у павелићевом сабору.
Који је као подпредсједник владе починио велеиздају, проглашујући једностану и илегалну "неовисност" (уз то и луђачки злочиначку), као и то да је ОДБИО да иде са владом!
(07-10-2016, 11:07 PM)Милослав Самарџић Пише: Да поновим трећи пут да ја пишем о територији Бановине Хрватске пре, а ти после августа 1939.
Баш сам изненађен што размишљаш као Ватра... а наравно обратно је од тога што ви пишете: комунисти нису казнили злочинце, у другој опцији злочинци би били кажњени. Хрвати би прошли као Немци и данас не би славили Павелића и усташе.
То ваше размишљање да један злочин спречава други злочин и у пракси се показало као нетачно.
Уосталом, Дражин план је био да се према злочину и злочинцима поступа према закону, а ви то схватите како хоћете.
А што се убијања Хрвата тиче, само да вас подсетим да је то алиби свим комунистима за убијање Срба, тј. за прикривање чињенице да су убили више Срба него Хрвата.
За оно ново истраживање у Словенији нема линк, показали су ми на лап-топу, необјављено је.
(10-10-2016, 01:07 AM)Бенито Пише: Схватићу ово твоје као шалу, иако ти ону моју опаску ниси тако схватио.
(07-10-2016, 10:59 PM)Chicot Пише: И поново те питам, Ко је одговаран за злочине - покољ тих 600 људи?
(08-10-2016, 01:14 PM)Никола02 Пише: Да је Дража победио данас би се два најбоља клуба звали "четник" и "кокарда"
(10-10-2016, 03:21 PM)Милослав Самарџић Пише: Би ли дефинисао ово ''револуција''?
(10-10-2016, 09:31 AM)Бенито Пише: Проблем је у томе како ти пресуђујеш ко је ништарија и нељуд. Али, нема потребе да се са мном расправљаш. Довољан си ти самом себи.
(01-10-2016, 10:02 PM)Бенито Пише: Самарџић и Феликс са једне и моја маленкост са друге стране, нисмо сагласни у једној ствари која је кључна што се тиче српског питања у оквиру Југославије након рата. То питање гласи : да ли се Југославија бранила од " најезде дивљих хорди са истока" или од колонизације коју је САД извршила на читаву Европу? Имамо различите одговоре на то питање и на тај начин их и умећемо нашим прецима.