(07-10-2016, 06:03 PM)мунгос Пише: На девет страница испада да је далеко боље и људски прихватљивије што је побиједио Тито а не Дража. Многе ствари ође изнешене су чак ван граница и научне фантастике, а дефинитивно ван граница доброг укуса и људскости.
Самарџић чак иде толико далеко да умањује број Срба у такозваној "бановини х." (пуно мање него 19%
). Шћепан Грђић је радио прорачун 1941. који ставља број Срба на бар 1 милион (човјек се бавио тијем стварима). Затим њемачки прорачуни, амерички, енглески, стваљају тај број у раван са Грђићевим прорачунима.
(07-10-2016, 12:36 PM)ватхра Пише: Шта ја вама да кажем, отиђите на неки равногорски/четнички скуп па тамо реците да је требало да се поштеде усташе и да су они побили свега око 200 хиљада Срба, па ми реците после како сте се провели.
Није то само Самарџићев став. Тога је било по емиграцији по југословенским четничким удружењима, а исто је било став многи чланова владе (па чак и самог Драже) да неће бити никакве одмазде над зликовцима.
Титовци су ове слистили бар из политички разлога, да се ријеше проблема посље рата.
Да поновим трећи пут да ја пишем о територији Бановине Хрватске пре, а ти после августа 1939.
Баш сам изненађен што размишљаш као Ватра... а наравно обратно је од тога што ви пишете: комунисти нису казнили злочинце, у другој опцији злочинци би били кажњени. Хрвати би прошли као Немци и данас не би славили Павелића и усташе.
То ваше размишљање да један злочин спречава други злочин и у пракси се показало као нетачно.
Уосталом, Дражин план је био да се према злочину и злочинцима поступа према закону, а ви то схватите како хоћете.
А што се убијања Хрвата тиче, само да вас подсетим да је то алиби свим комунистима за убијање Срба, тј. за прикривање чињенице да су убили више Срба него Хрвата.
За оно ново истраживање у Словенији нема линк, показали су ми на лап-топу, необјављено је.