Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Доња фотографија је раније постављена у мањој резолуцији. Припадник Хускине милиције у загрљају са партизаном. Братски дочек.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 19-12-2016, 11:40 AM од
Перун.)
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Први командант комунистичког ЈРВ, усташки генерал Фрањо Пирц
Цитат:Сарадња између комуниста и усташа је тема разних шпекулација али и врло конкретних догађаја. Југословенско Ратно Ваздухопловство комунистичке Југославије које је нестало у вихору грађанског рата је настало отимачином, убиствима и политиканством непријатеља српског народа и монархије. Један од доказа поменуте сарадње је и први командант ЈРВ, бивши петоколонаш ЈКРВ, који је као командант Другог ловачког пука већ пре рата у усташким редовима ухватио везу са Њемцима и радио на субверзиввној делатности подривања борбене спремности подређених му јединица.
У самом рату је дефетистички и конфузним командама омео дејство Другог ловачког пука који му је био подређен, наредио уништавање авиона на аеродромима а сам прелетео Њемцима на земунски аеродором. Тај догађај је описан у књизи Велизара Вучковића "Хроника једног ваздухоловца". Пилот Борис Цијан којег је Пирц узео као пратиоца каже да га је Пирц предао у руке Немцима по слетању на земунски аеродором.
За допринос у рушењу Краљевине Југославије Павелић га је поставио за начелника Штаба команде Бојног ваздухопловства у својој квинслишкој НДХ, а Тито после његовог пребега за првог комнданта ЈРВ. Фрањо Пирц је један од главних криваца за ликвидацију својих некадашњих колега из краљевског ваздухопловства у послератној комунистичкој Југославији. Попут Антона Туса Хрвата, који је као последњи комнданта комунистичког ЈРВ пребегао у Туђманову независну државу Хрватску.
Може се са сигурношћу рећи да је комунистичко РВ СФРЈ од првог усташког команданта прелетача Фрања Пирца до последњег Хрвата Антона Туса било у потпуности анти-српско у служби једене вештачке масонско-комунистичке творевине СФРЈ. Они који су се касније освестили летили су и борили се против дојучерашњих "колега" Хрвата који су их по други пут за пола века на исти начин преварили и издали ... част изузецима.
Ток историјских догађаја је показао да то комунистичко ваздухопловство иако је базирано на једној малоумној политичкој идеологији испирања мозгова, није било кохезионо, већ је највише личило балону од сапунице.
Да је којим случајем тадашња комунистичка СФРЈ нападнута од стране НАТО како се идеолошком доктрином предвиђало, ЈРВ би се распало и било издато од самог врха а сама држава потонула у крвави грађански рат као што је и био случај 1941, и пола века касније 1991.
http://avijacija.com/?p=318
Углед:
459
Нису фотографије али може да послужи ко зна енглески.
http://article.sciencepublishinggroup.co...01.12.html
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,449
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Тиле Турпија!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
459
Zna li neko gde je nastala slika? Poznajem coveka koji ovu sliku drzi na poslu iznad radnog stola.
Kad popije stari malo vina svud se hvali da je slika nastala na njegovom radnom mestu.
(Последња измена: 28-02-2017, 12:46 PM од
Перун.)
Углед:
459
Moj zemo, Stamatovic, predsednik opstine Cajetina ima skole malo vise nego osoba sa slike (ne racunajuci onaj fakultet sto je Toma diploma zavrsio). Pre bih glasao za njega nego za ove skolovane lopove.