24-01-2017, 06:33 PM
(24-01-2017, 03:33 PM)Никола002 Пише: Јел у Македонији било четника?Било је колико хоћеш, ево овде је цела формација:
http://www.pogledi.rs/formacija-jugoslov...43-godine/
(24-01-2017, 03:33 PM)Никола002 Пише: Јел у Македонији било четника?Било је колико хоћеш, ево овде је цела формација:
(24-01-2017, 05:48 PM)Николај Пише:У случају тог немачког војника је спорна идентификација.(24-01-2017, 12:52 PM)Бенито Пише: Што су онда та двојица стрељана? Били пијани?
И , ајде, упиши име неког странца који је погинуо у четницима, док Ватра не упише Рељу Башића.
За једног од те двојице (Јозеф Шулц) се тврдило да је као одбио да стреља ухваћене комунисте негде око Смед. Паланке. Мали Девић у оној његовој последњој књизи пише да то није тачно, ваљда је тај Немац раније негде погинуо, није ми књига при руци да проверим. За тог другог не знам.
(24-01-2017, 06:41 PM)ватхра Пише:Уопште нисам поделио на партизане и четнике, или било које друге формације. Јасно пише да су погинули у сукобу са окупатором и онима који су им служили.(24-01-2017, 05:48 PM)Николај Пише:У случају тог немачког војника је спорна идентификација.(24-01-2017, 12:52 PM)Бенито Пише: Што су онда та двојица стрељана? Били пијани?
И , ајде, упиши име неког странца који је погинуо у четницима, док Ватра не упише Рељу Башића.
За једног од те двојице (Јозеф Шулц) се тврдило да је као одбио да стреља ухваћене комунисте негде око Смед. Паланке. Мали Девић у оној његовој последњој књизи пише да то није тачно, ваљда је тај Немац раније негде погинуо, није ми књига при руци да проверим. За тог другог не знам.
По изјавама сведока један немачки војник је одбио да стреља таоце и зато одмах стрељан, а до имена Јозефа Шулца су дошли тако што је коју деценију касније његов рођак дошао у Србију и причао да је он био против рата и погинуо отприлике тад. Нема доказа који говоре да је то био он.
---
Што не спомињете Аугуста Хелера, из Љубићког партизанског одреда?
Писао је и Самарџић о њему, додуше понешто је и омашио.
(24-01-2017, 06:58 PM)Бенито Пише: Дакле, без шале, имате ли списак страних држављана који су погинули у партизанима?
(27-05-2017, 12:07 PM)Николај Пише: Зар нису ово муслимани словенског (српског) порекла?Сви су из с. Свирце, срез Јабланички, а за националност пише - Албанци. Ја сам употребио турцизам, а ово за бригаду си у праву.
Иначе, бригада је имала око 400 бораца, према извештају мајора Радослава Ђурића, од 29. марта 1944. године. Командант је био поручник Јован Лабус, родом из Босне, а помоћник команданта граничарски наредник Ариф Демировић.