Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Koji nas oficir je imenovan za prvog srpskog vojnog atasea na strani i u kojoj zemlji je bio na duznosti?
Одговори

(16-02-2017, 10:14 PM)Живојин Мишић Пише:  Ти то први треба да знаш. Пола одговора ти је у корисничком имену. Можда сам се лоше изразио. Изведен је из колоне пре стрељања и интерниран у логор.

Пре неки дан причасмо о њему, али и да си формулисао питање како треба опет се не бих сетио. Кез Нисам размишљао на ту страну уопште.
Одговори

Чуо сам да хоће да му дижу спомен- бисту у КГ. Знаш ли шта о томе?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(16-02-2017, 10:24 PM)Живојин Мишић Пише:  Чуо сам да хоће да му дижу спомен- бисту у КГ. Знаш ли шта о томе?

Нисам чуо за то.

Вуле, да није Милован Гавриловић ?
Одговори

Nije Gavrilovic.
Одговори

Јеврем Велимировић?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Nije ni Velimirovic, da pomognem, kasnije je dogurao do cina djenerala srpske vojske.
Одговори

(16-02-2017, 10:47 PM)Вукашин Петковић Пише:  Nije ni Velimirovic, da pomognem, kasnije je dogurao do cina djenerala srpske vojske.

Милош Васић ?

Или Сава Грујић у Бугарској ?

У игри ми је био и Белимарковић али нешто нисам сигуран.

Наравно и Петар Ичко, али он није био војни аташе него представник побуњеника.
Одговори

Nije ni Vasic. Ovaj je stariji od njega.
Одговори

Сава Грујић?

Одговори

Nije Sava Grujic.
Da pomognem, bio je sa vojvodom Putnikom na klasi VA.
Одговори

(16-02-2017, 10:59 PM)Вукашин Петковић Пише:  Nije Sava Grujic.

Коста Миловановић.
Одговори

(16-02-2017, 11:10 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(16-02-2017, 10:59 PM)Вукашин Петковић Пише:  Nije Sava Grujic.

Коста Миловановић.
Пећанац?Smile
Константик Кока Миловановић.

Одговори

Tako je, major Koka Milovanovic imenovan je za vojnog atasea u Austrougarskoj 1878. godine.
Teraj dalje Jvuo-kg
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 18 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним