Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Што се не воле Палошевић и Станковић?

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

Шта је ово?

Сат времена од краја епизоде - три уписа, цирка!?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Знали су се од раније били су на истој класи на Војној академији, Станковић пише да је дошло до свађе, пребацио је Палошевићу да употребљава псовке према војницима и затражио је од Драже да му то убудуће забрани, како не би изгубили људство. Даље пише:
После тога Палошевић је скоро службеним тоном дошао к мени:
- Дража је наредио да ти са поручником Илићем и потпоручником Мешковићем одеш у Бајину Башту и из пореске управе узмете 3.500.000 динара за потребе Одреда. Дража је добио овај извештај од једног лица које је дошло из Бајине Баште.
На то сам одговорио Палошевићу:
- Па то друже, значи пљачку!
Како је Дража био у близини, пришао сам му и упитао га да ли је то његово наређење што ми га пренесе Палошевић, а Дража је са чуђењем одговорио:
- Ко је наредио? Не, нисам Станковићу!
Дакле, више се није имало куд. Један је морао отићи од Драже, ја или Палошевић, да не би још нешто горе било.

После помиње, неки пасуљ како није стигао да поједе, због даљег покрета. Smile

Док Мешковић наводи да је ово за Палошевића измишљотина и да је Дража лично наредио да Станковић са његовом групом (Дејановић, Илић, Мартиновић, Живић...) буде избачен из Одреда.
Одговори

Труба епизода?

Да ли је канаринац примљен у партију?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(15-12-2013, 10:59 PM)Вукашин Петковић Пише:  Знали су се од раније били су на истој класи на Војној академији, Станковић пише да је дошло до свађе, пребацио је Палошевићу да употребљава псовке према војницима и затражио је од Драже да му то убудуће забрани, како не би изгубили људство. Даље пише:
После тога Палошевић је скоро службеним тоном дошао к мени:
- Дража је наредио да ти са поручником Илићем и потпоручником Мешковићем одеш у Бајину Башту и из пореске управе узмете 3.500.000 динара за потребе Одреда. Дража је добио овај извештај од једног лица које је дошло из Бајине Баште.
На то сам одговорио Палошевићу:
- Па то друже, значи пљачку!
Како је Дража био у близини, пришао сам му и упитао га да ли је то његово наређење што ми га пренесе Палошевић, а Дража је са чуђењем одговорио:
- Ко је наредио? Не, нисам Станковићу!
Дакле, више се није имало куд. Један је морао отићи од Драже, ја или Палошевић, да не би још нешто горе било.

После помиње, неки пасуљ како није стигао да поједе, због даљег покрета. Smile

Док Мешковић наводи да је ово за Палошевића измишљотина и да је Дража лично наредио да Станковић са његовом групом (Дејановић, Илић, Мартиновић, Живић...) буду избачени из Одреда.

У међувремену сам прочитао у Калабићевој ''Равногорској историји''. Чини ми се да и Бајић користи ту књигу. Што се тиче тога не знам, Станковић се касније састао поново са Дражом у Босни 1944. А зашто је отишао код Недића мислим да нема неки извор.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

Не користи њу. Има он своје 'изворе' по којима се равна. Мирко нигдје није писао о клању муслимана.

Одговори

Па једноставно био је салонски официр, лакше му је било да буде у Недићевом апарату него на планини.
Одговори

Очигледно је да користи Станковићеве мемоаре, где су још објављени?

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

Не користи његове. Више вуче на Мартиновића.

Одговори

Користи оно што му одговара, некад Станковића као на пример за заставу, а за муслимане је користио Мартиновића, мада овај пише да је убијен метком и да га је убио поручник Пажин.
Одговори

Да, Дража наредио да га ухвати, а овај га убио из пиштоља.

Одговори

Како не користи Станковићеве кад је доста ствари управо из његових мемоара? На пример, Дражин говор у шестој епизоди је скоро идентичан ономе који је записан код Станковића.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

Човјек ти је лијепо рекао.

Нешто од овог, нешто од оног, а онда дода измишњено клање, који секс и остале глупости.

Убиство муслимана је директно преписано од комунисте Ратка Мартиновића - гдје ћеш горе? Човјек је издао Дражу и прешао комунистима 1941..

Одговори

Па мало пре си рекао да не користи уопште Станковића, зато кажем. Код Станковића пише да су пустили оба муслимана, што се и јесте десило Дража је наредио да их пусте, али је ону сцену са клањем измислио Бајић. Боље да је направио барем једну сцену борбе Дражине групе са Немцима или усташама, овако испадне да су дошли до Равне Горе ето тако прошетали се.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)