Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Не знам га под тим именом али сигурно јесте он. Хреља Охмућевић, познатији као Реља Крилатица. Ајде Брада ако си заинтересован за питање. Ако не, теци даље Лепенице.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Знам и за Рељу али га нисам повезао са Милошем "који пјева боље од Виле".
Дакле ја реално нисам погодио, тако да ти треба да питаш опет.
Изволи: . . . ?
Smile
Одговори

(05-03-2017, 10:19 PM)Перун Пише:  Ако не, теци даље Лепенице.

Препуштам Бради, није постављао до сад.
Одговори

Брада, постави питање кад се појавиш. Ајде КГ.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(05-03-2017, 10:39 PM)Перун Пише:  Брада, постави питање кад се појавиш. Ајде КГ.

Ајде нешто у вези овог крагујевачког устанка који је помињао Бенито.

У ком месецу, те 1916. се догодио тај устанак ?
Одговори

Опа!!!Smile
Сад, одједанпут знате за устанак??????
Август-септембар?
Одговори

(05-03-2017, 10:50 PM)Бенито Пише:  Опа!!!Smile
Сад, одједанпут знате за устанак??????
Август-септембар?

Тако је.

Терај даље.
Одговори

Сигурно почетком пролећа, март месец.

Одговори

Један од вођа Првог српског устанка био је ожењен сестром другог вође Првог српског устанка.
Ко су ова два јунака? Како се она звала?
Одговори

Хајдук Вељко је био ожењен сестром Станоја Главаша. То је било пре Чучук Стане.

Одговори

Тако је, Милица.
Ајде.
Одговори

Један народ, са далеког истока, ратовао је заједно са Србима у ПСР. Који је то народ и у којој јединици су се борили?

Одговори

Хммммм...
Мислим да су то Азијци из Индокине које су поред црнаца довели Франзузи на Солунски фронт.Мислим да су те Азијске трупе прикључене 2. армији Војводе Степе.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

(05-03-2017, 11:28 PM)Andrejevic Пише:  Хммммм...
Мислим да су то Азијци из Индокине које су поред црнаца довели Франзузи на Солунски фронт.Мислим да су те Азијске трупе прикључене 2. армији Војводе Степе.

Покушај пук да погодиш. Лако је.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Скривени Корисник(а), 50 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним