Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Да, али Вукашин вели да није тачно.
Одговори

Ово је ранија болест, док је био млађи. Читао сам негде раније. Чини ми се запаљење плућа, тако нешто. Нек постави неко питање док дође Вуле.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Дифтерија је у питању, терајте даље, ја ћу касније да се придружим.
Одговори

Нека постави питање, ко је расположен.
Одговори

Устаник из времена хајдука. Добио је надимак (,,презиме") по једној реци. Један четнички командант му је имењак. О коме је реч?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Четовао је на територији данашње ЦГ. 17-ти век.

Одговори

Бајо Пивљанин и Бајо Станишић.
Одговори

(06-03-2017, 11:41 PM)Бенито Пише:  Бајо Пивљанин и Бајо Станишић.

Овај први само. Smile

Ћерај сад.

Одговори

Која историјска личност има тренутно највише споменика у Београду?
Одговори

Хоће ли пробати неко, не одузимају се бодови?Smile
Одговори

(06-03-2017, 03:33 PM)Бенито Пише:  Не, чуди ме да не знате овај назив. Има га у народној поезији онолико.

Бенито, па чак ни ти не знаш баш све.

(07-03-2017, 12:51 AM)Бенито Пише:  Која историјска личност има тренутно највише споменика у Београду?

Тесла.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Тачно. Округло 10.
Ћерај даље.
Одговори

Ајмо још мало о споменицима познатих личности.
Сви знамо где се налази онај велики споменик Николи Пашићу. На тргу Николе Пашића, разуме се. А где се налази Пашићев гроб са надргробним спомеником?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(07-03-2017, 01:06 PM)Vlad Alekš Пише:  Ајмо још мало о споменицима познатих личности.
Сви знамо где се налази онај велики споменик Николи Пашићу. На тргу Николе Пашића, разуме се. А где се налази Пашићев гроб са надргробним спомеником?

Алеја великана,ново гробље у Бг.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 23 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним