16-12-2013, 08:30 AM
(17-12-2013, 12:00 AM)Сербство Пише: Зашто не уведемо Миланковићев календар?
(17-12-2013, 12:48 AM)Mekenzi Пише: Meni je to iskreno bezveze da li je kineski, Gregorijanski, Julijanski, Milankovicev ili neki drugi kalendar...
...
(17-12-2013, 01:17 PM)Лепи Бора Пише:(17-12-2013, 12:48 AM)Mekenzi Пише: Meni je to iskreno bezveze da li je kineski, Gregorijanski, Julijanski, Milankovicev ili neki drugi kalendar...
...
Не би требало да ти је свеједно за календар.
У великој си заблуди и не знању обичаја у Народу. Сви ти обичаји су 100% Црквени и Хришћански. нпр:
- Ватра се пали јер је и у Пећини где је Господ Дошао на свет, паљена ватра.
- Слама се полаже и баца, јер је и Господ у слами повијен (са очевом кошуљом).
- Божићнари (они маскирани са говеђим роговима) су пастири који су се први Поклонили Господу.
- Она брадата врачарска чуда, су мудраци са Истока.
- Пшеница, суве шљиве, ... су Дарови Господу од пастира, мудраца...
- Молитва и кружење око ватре, је Симболика Прославе Богомладенца...
итд...
Зато треба баталити "научне" емисије о "истини" Хришћанства, јер су невероватне бљувотине.
Е сад, ако неко мађија на Божић, има и тога, али то не спада у Цркву и Хришћанство.
(17-12-2013, 04:43 PM)Mekenzi Пише: ...
1) - Ja kažem samo da su nova godina i božić isključivo paganski običaji i praznici koji su prebačeni u hrišćanstvo i da nemaju nikakve veze sa rođenjem Isusa Hrista, uzgred Isus se nije ni rodio na te crkvene datume koje mi slavimo. ovde imate detaljno napisano o božiću..
2) - http://www.herbert-armstrong.org/Serbian...Bozicu.pdf
3) - Ja Božić vidim kao vid okupljanja porodice u domu, gde su ljudi raspoloženi i gde se vesele. Ta pozitivina atmosfera i skup dragih ljudi posle dužeg nema veće sreće.. Tako želim da svako dočeka božić.
4) - A što će popovi da u ponoć da spaljuju veštice na lomači i prizivaju razne duhove ići u krug oko vrate i korinđijati to je po meni da ne upotrebim neku jaču reč čista glupost tj.satanizam. Koliko znam božić se dočekuje ujutro kada dolazi položajnik a ne u ponoć da se prizivaju demoni i neke druge ne čiste sile...Zna se ko se u ponoć priziva sigurno ne sveti duh...
(16-12-2013, 11:09 PM)Лепи Бора Пише:(16-12-2013, 11:50 AM)Вања Пише: Кад Грци славе Нову годину?
Усвојили на жалост гургуријански календар.
Мораће да се врате на Јулијански који ми Срби треба и УОПШТЕ да уведемо у употребу, а не само у СПЦ-у.
Добра тема.
(17-12-2013, 07:58 PM)Вања Пише:(16-12-2013, 11:09 PM)Лепи Бора Пише:(16-12-2013, 11:50 AM)Вања Пише: Кад Грци славе Нову годину?
Усвојили на жалост гургуријански календар.
Мораће да се врате на Јулијански који ми Срби треба и УОПШТЕ да уведемо у употребу, а не само у СПЦ-у.
Добра тема.
Дакле, то не може бити Католичка нова година јер је славе и одређени православци.
(30-12-2013, 02:17 PM)Мањача Пише: Јел се ово код доњег лијевог угла налази коловрат ?
(30-12-2013, 02:38 PM)Вања Пише: Грци, Румуни, Бугари и још поједини православци су усвојили Грегоријански календар, само зато јер сматрају да је прецизнији што се тиче рачунања времена. Друга ствар, не може то бити онда Католичка Нова година јер је славе и одређени православци.
(30-12-2013, 02:17 PM)Мањача Пише: Јел се ово код доњег лијевог угла налази коловрат ?
Да, Коловрат.