Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БОЖИЋ И НОВА ГОДИНА!!!

[Слика: 1146454_259244694232212_1972215045_n.jpg]
Одговори

Кад Грци славе Нову годину?

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

(16-12-2013, 11:50 AM)Вања Пише:  Кад Грци славе Нову годину?

Усвојили на жалост гургуријански календар.

Мораће да се врате на Јулијански који ми Срби треба и УОПШТЕ да уведемо у употребу, а не само у СПЦ-у.

Добра тема.
Одговори

(17-12-2013, 12:00 AM)Сербство Пише:  Зашто не уведемо Миланковићев календар?

По мени јер нема ама баш НИКАКВЕ потребе.

Календар који је био добар Господу, па ваљда је и нама?

Јулијански је вегетативно најтачнији, Миланковићев орбитално (ако се добро сећам...), а у суштини то је можда и најважније...

Па ако неко некад оде на Марс, нека усвоји неки (тамо) тачнији...

Фора је у томе што је папчина римокатоличка, морала да настави да напада Господа и Цркву Господњу (Православну), па се сетио да то уради и преко календара (Празничних Циклуса). Тако је настао гргуријански скот од календара.

Smile
Одговори

Meni je to iskreno bezveze da li je kineski, Gregorijanski, Julijanski, Milankovicev ili neki drugi kalendar...

U principu ako bi pravilno gledano božić i nova godina nemaju nikakve veze sa hrišćanstvom već isključivo sa paganizmom. 90% običaja koje se izvodi kod božića i većine hrišćanskih praznika potiče iz paganskih rituala iz doba pre Hrista. Narodi koji su uzimali hrišćanstvo ostavljali su te rituale predstavljajući ih u ime Hrista da to rade. Velike logorske vatre za vreme badnje večeri ispred hramova u ponoć je jedan od glavnih rituala i simobla paganizma. Ne sećam se da dok se hristos rađao, palila ogromna vatra i ljudi išli u krug sa sveštenstvom prizivajući razne bogove i pevajući....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Рече Киза,

и то онај што му се омакло ономад да уђе у цркву па поче пљувати по истој... најјачи су ти падобранци којима се омакне да покоји пут пређу праг цркве, а онда сматрају да су добили сво право свијета да моралишу о приликама у њој. Зато што сваке преступне и уђеш у цркву теби је то око календара без везе. Толико си свијестан црквено да име Господа нашега пишеш малим словом.

Календар се не мијења зато што је освећен Богослужбеним поретком.

Грци су испали из тог поретка и направили прилично расуло увођењем календара по папи.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(17-12-2013, 12:48 AM)Mekenzi Пише:  Meni je to iskreno bezveze da li je kineski, Gregorijanski, Julijanski, Milankovicev ili neki drugi kalendar...
...

Не би требало да ти је свеједно за календар.

У великој си заблуди и не знању обичаја у Народу. Сви ти обичаји су 100% Црквени и Хришћански. нпр:

- Ватра се пали јер је и у Пећини где је Господ Дошао на свет, паљена ватра.
- Слама се полаже и баца, јер је и Господ у слами повијен (са очевом кошуљом).
- Божићнари (они маскирани са говеђим роговима) су пастири који су се први Поклонили Господу.
- Она брадата врачарска чуда, су мудраци са Истока.
- Пшеница, суве шљиве, ... су Дарови Господу од пастира, мудраца...
- Молитва и кружење око ватре, је Симболика Прославе Богомладенца...
итд...

Зато треба баталити "научне" емисије о "истини" Хришћанства, јер су невероватне бљувотине.

Е сад, ако неко мађија на Божић, има и тога, али то не спада у Цркву и Хришћанство.

Smile
Одговори

(17-12-2013, 01:17 PM)Лепи Бора Пише:  
(17-12-2013, 12:48 AM)Mekenzi Пише:  Meni je to iskreno bezveze da li je kineski, Gregorijanski, Julijanski, Milankovicev ili neki drugi kalendar...
...

Не би требало да ти је свеједно за календар.

У великој си заблуди и не знању обичаја у Народу. Сви ти обичаји су 100% Црквени и Хришћански. нпр:

- Ватра се пали јер је и у Пећини где је Господ Дошао на свет, паљена ватра.
- Слама се полаже и баца, јер је и Господ у слами повијен (са очевом кошуљом).
- Божићнари (они маскирани са говеђим роговима) су пастири који су се први Поклонили Господу.
- Она брадата врачарска чуда, су мудраци са Истока.
- Пшеница, суве шљиве, ... су Дарови Господу од пастира, мудраца...
- Молитва и кружење око ватре, је Симболика Прославе Богомладенца...
итд...

Зато треба баталити "научне" емисије о "истини" Хришћанства, јер су невероватне бљувотине.

Е сад, ако неко мађија на Божић, има и тога, али то не спада у Цркву и Хришћанство.

Smile

Ja kažem samo da su nova godina i božić isključivo paganski običaji i praznici koji su prebačeni u hrišćanstvo i da nemaju nikakve veze sa rođenjem Isusa Hrista, uzgred Isus se nije ni rodio na te crkvene datume koje mi slavimo. ovde imate detaljno napisano o božiću..

http://www.herbert-armstrong.org/Serbian...Bozicu.pdf

Ja Božić vidim kao vid okupljanja porodice u domu, gde su ljudi raspoloženi i gde se vesele. Ta pozitivina atmosfera i skup dragih ljudi posle dužeg nema veće sreće.. Tako želim da svako dočeka božić.

A što će popovi da u ponoć da spaljuju veštice na lomači i prizivaju razne duhove ići u krug oko vrate i korinđijati to je po meni da ne upotrebim neku jaču reč čista glupost tj.satanizam. Koliko znam božić se dočekuje ujutro kada dolazi položajnik a ne u ponoć da se prizivaju demoni i neke druge ne čiste sile...Zna se ko se u ponoć priziva sigurno ne sveti duh...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(17-12-2013, 04:43 PM)Mekenzi Пише:  ...
1) - Ja kažem samo da su nova godina i božić isključivo paganski običaji i praznici koji su prebačeni u hrišćanstvo i da nemaju nikakve veze sa rođenjem Isusa Hrista, uzgred Isus se nije ni rodio na te crkvene datume koje mi slavimo. ovde imate detaljno napisano o božiću..

2) - http://www.herbert-armstrong.org/Serbian...Bozicu.pdf

3) - Ja Božić vidim kao vid okupljanja porodice u domu, gde su ljudi raspoloženi i gde se vesele. Ta pozitivina atmosfera i skup dragih ljudi posle dužeg nema veće sreće.. Tako želim da svako dočeka božić.

4) - A što će popovi da u ponoć da spaljuju veštice na lomači i prizivaju razne duhove ići u krug oko vrate i korinđijati to je po meni da ne upotrebim neku jaču reč čista glupost tj.satanizam. Koliko znam božić se dočekuje ujutro kada dolazi položajnik a ne u ponoć da se prizivaju demoni i neke druge ne čiste sile...Zna se ko se u ponoć priziva sigurno ne sveti duh...

Извињавам се на сецкању, лакше ми тако.

1) - Ниси у праву, јер нити су пагански, нити је ишта остало од паганства у њима. Што се не зна када је Господ рођен, уопште нема неке везе са Хришћанством. То је својеврсна Божја Поука, да се сваки прави човек треба радовати смрти, а не рођењу. Јер после смрти, Праведни иду у Бесконачни Рај, стање које се не може доживети на земљи. То је и Поука Божија, ПРОТИВ прославе рођендана, хороскоплиских паганштина и много тога још. Да наведемо да, је баш секташка гордост и увереност да су у праву, тотално супротна и Богу и Божићу и Хришћанству.

У сваком случају Прослава Божића је ипак ВАЖНА, јер је тада старозаветно безнађе Побеђено, али сам датум није важан!

2) - Овај горе очигледно секташки приручник, уопште није препоручљив никоме, а камо ли Србину. Србин треба да се образује из Српске литературе, о свему па и о Божићу, са све Божићним Симболима и Молитвама. Ево га један одличан сајт, где се може наћи море тога изузетно важног: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

3) - У реду. Другим речима, породични скуп, где се јавља Искра весеља, јер је старозаветни јад пред исчезнућем.

4) - Православни Свештеници нису никада спаљивали вештице, нити јурили око Цркава у сатанским ритуалима (бар не као Свештеници...). Друго је Бадње вече, а друго Божић, као што се и Црквене Молитве Заједнице, не могу описати као неке мађије.

Разлика између мађије и молитве, је пре свега у томе што Молитва нити помишља, да ће некога приморати на нешто. Док мађијаши њиховим лудилом, мисле да стичу власт над силама... Наравно да онда зла сила стиче власт над њима, али то је њихова ствар.

Надам се да нисам напао нечија уверења, већ допринео да се сагледа нешто и из другог угла.

Smile
Одговори

(16-12-2013, 11:09 PM)Лепи Бора Пише:  

Мораће да се врате на Јулијански који ми Срби треба и УОПШТЕ да уведемо у употребу, а не само у СПЦ-у.

Добра тема.

Дакле, то не може бити Католичка нова година јер је славе и одређени православци.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

(17-12-2013, 07:58 PM)Вања Пише:  
(16-12-2013, 11:09 PM)Лепи Бора Пише:  

Добра тема.

Дакле, то не може бити Католичка нова година јер је славе и одређени православци.

Не, него ти приступаш са секуларистичке позиције.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Јел се ово код доњег лијевог угла налази коловрат ?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Грци, Румуни, Бугари и још поједини православци су усвојили Грегоријански календар, само зато јер сматрају да је прецизнији што се тиче рачунања времена. Друга ствар, не може то бити онда Католичка Нова година јер је славе и одређени православци.

(30-12-2013, 02:17 PM)Мањача Пише:  Јел се ово код доњег лијевог угла налази коловрат ?

Да, Коловрат.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
(Гаврило Принцип)
Одговори

(30-12-2013, 02:38 PM)Вања Пише:  Грци, Румуни, Бугари и још поједини православци су усвојили Грегоријански календар, само зато јер сматрају да је прецизнији што се тиче рачунања времена. Друга ствар, не може то бити онда Католичка Нова година јер је славе и одређени православци.

(30-12-2013, 02:17 PM)Мањача Пише:  Јел се ово код доњег лијевог угла налази коловрат ?

Да, Коловрат.

Šta Vam to govori???

U slavenskoj kulturi kolovrat je znamenovao boga Svaroga. Znak se takođe nalazi na mnogim ukrasima. U novije doba postao je najvažniji znak Rodnovjerja, obnovljene vere predhrišćanskih Slavena, te drugih ne-hrišćanskih verskih zajednica kao što je Slavenski vedantizam....

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним