Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Nezgodno pitanje. Slicno tvom za Vizantiju.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 16,999
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Али други део питања - као да је еп. Максим...
Поруке: 16,999
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
И да, кад смо код Максима: Како се звао последњи српски средњевековни деспот, одакле је био, кад и где је погинуо?
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Павле Бакић, родом са Гледићких планина, био је Деспот у XVI вјеку, погинуо је у Славонији.
Углед:
459
(10-03-2017, 07:27 AM)Брада Пише: Павле Бакић, родом са Гледићких планина, био је Деспот у XVI вјеку, погинуо је у Славонији.
Не знам да ли је трик питање или се Милослав лоше изразио. Средњи век је трајао до 1492. тако да ово није тачан одговор (вероватно је тачно ако Милослав избаци средњевековни).
Нека постави питање ко хоће и, успут, размишљајте о оном мом од синоћ. Самом појавом већ сам вам одговорио на питање.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(10-03-2017, 09:44 AM)Перун Пише: Нека постави питање ко хоће и, успут, размишљајте о оном мом од синоћ. Самом појавом већ сам вам одговорио на питање.
Перун.
Рођен је и умро је у Паризу. Оно време између, што се животом зове, покушавао је да проведе у Југославији. Други светски рат је провео у Београду. Живео је преко пута Недића, у Немањиној, па га је често посматрао са терасе. Партизани су га мобилисали 1944. Један велики књижевник је инсистирао на томе да само он може да сними филм по роману поменутог књижевника. Снимио га је, и за тај филм је тврдио да му је најбољи у каријери. Са собом је увек носио пасош и четкицу за зубе. Пасош, ако успе да побегне на аеродром. Четкицу за зубе, ако не успе. На крају животног пута, био је у широј групи оснивача Демократске странке. Убрзо након тога, разочаран, са Костом Чавошким и Николом Милошевићем основао је Српску либералну странку. Како се звао тај човек?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(Последња измена: 10-03-2017, 12:08 PM од
Vlad Alekš.)
Поруке: 14,524
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Александар Саша Петровић.
Перуне, одговори на своје питање, пошто нико не зна, да не кочимо квиз, па да поставим следеће питање.
(Последња измена: 10-03-2017, 12:56 PM од
Бенито.)
Углед:
459
Погодио Влад. Перун, словенски бог неба- громовник. Након узимања хришћанства, код Словена, свети Илија је преузео његову улогу.
Ако си погодио његово постави следеће.
Углед:
3,062
Ајмо онда једна посластица за сладокусце. Нарочито за ове што воле да веслају о великој или Великој Србији, а благе везе немају.
Шта повезује Књаза Милоша и Карла Маркса?
Углед:
459
Вреди покушати.
„ Пролетери свих земаља, уједините се! “
,, Срби из свих земаља, уједините се! “
Углед:
3,062
Ха,ха,ха,.... Веровао или не, у праву си. Али то није довољно. Мораћеш мало да разрадиш то.
Ради се о једној заборављеној и за нас мистериозној личности.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(10-03-2017, 12:56 PM)Бенито Пише: Александар Саша Петровић.
Јесте. А филм - Сеобе.
(10-03-2017, 12:56 PM)Бенито Пише: Перуне, одговори на своје питање, пошто нико не зна, да не кочимо квиз, па да поставим следеће питање.
Бенито, не пратиш пажљиво на часу.
(10-03-2017, 01:22 PM)Бенито Пише: Ради се о једној заборављеној и за нас мистериозној личности.
Много ти је тешко питање, дај де неку помоћ. Замисли кад бих ја почео да постављам питања из своје уско специјализоване струке - историја Демократске странке.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(Последња измена: 10-03-2017, 01:57 PM од
Vlad Alekš.)
Углед:
3,062
Па, овако. Један наш великан био је, као млад чиновник, у близини књаза Милоша Обреновића. Тада је тај човек долазио и разговарао са књазом. То је било у више наврата. Тада се овом нашем великану родила идеја да напише један врло важан документ.
Ко је, дакле, тај човек- странац који је долазио код књаза Милоша Обреновића?