Поруке: 17,003
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Да, 3 пука. Али план повлачења преко Албаније уопште није постојао. Није планиран. Чекала су се савезничка појачања из Грчке и успостављање фронта негде на југу.
Поруке: 14,526
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Ајде, Милославе, неко питање, да не отварам ноћас нови триптих.
Поруке: 2,160
Теме: 21
Углед:
342
Ево једног из војне историје:
Наведите команданте дивизија I позива у Првом балканском рату: Моравске, Дринске, Дунавске, Шумадијске и Тимочке?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Дринска дивизија I позива - командант пуковник Никола Стевановић
Шумадијска дивизија I позива – командант пуковник Војислав Живановић
Моравска дивизија I позива - командант генерал Илија Гојковић
Дунавска дивизија I позива - пуковник Миливојe Анђелковић Кајафa
Тимочка дивизија I позива - генерал Владимир Кондић
Одговорио сам за ПСР. Ево измене.
Тимочка исто, Шумадијска - пук. Ђорђе Михаиловић, Дунав - пук. Милош Божановић, Дрина - Штурм, Морава - Гојковић
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 25-04-2017, 11:02 PM од
Перун.)
Поруке: 2,160
Теме: 21
Углед:
342
Погодио си за Моравску и Тимочку.
Tako je, teraj dalje...
Углед:
459
Када сам одговорио видео сам да си питао за Балкански рат.
Тимочка исто, Шумадијска - пук. Ђорђе Михаиловић, Дунав - пук. Милош Божановић, Дрина - Штурм, Морава исто
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 25-04-2017, 11:03 PM од
Перун.)
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Неки су јели кожу од опанака.
Углед:
3,062
Романија, Милослав је написао да је боље. Није ваљда кожа од опанка хранљивија од воска???????
Углед:
459
Свакако је хранљивије месо угинулих животиња али ако је потребно да се ,, превари желудац " може и кожа, гума... Било је и кувања папрати и борових иглица,... Све је боље него да будеш гладан и да мислиш о томе. Такође, дуван сам заборавио.
(Последња измена: 26-04-2017, 04:01 PM од
Перун.)
Углед:
3,062
Месо угинулих животиња хранљивије од воска????
Добро се запитао један човек када је рекао шта ли ће бити са овом омладином.
Углед:
459
Не желим никоме да има прилику да проверава шта је хранљивије.
Зависи како гледаш. Комад коњетине, пропржене на ватри, може да буде довољан за цео дан. Такође, може да буде опасан уколико је глад ,, измакла контроли ". У тим случајевима тешко се вари и знатно је боље решење восак.
Углед:
3,062
Не могу да верујем да сте толики месоједи.
Те ствари су неупоредиве. Дао би детету да грицка восак. А ово друго ни најцрњем непријатељу.
Ајде, Еро, неко питање.