Специјално ми је досадно, па да поменем по (сад већ) 20. пут, оно за шта мислиш да ћеш бити плаћен да преврћеш.
(24-12-2013, 08:47 PM)Громовник Пише: Па да им није било потребно у просеку 3х више људства и технике него Немцима за исту операцију, па и да извучемо такав закључак. Овако, пошто нису имали никакву тактику, односно тактика им се сводила на - преори фронт каћушама, затим пошаљи масовне таласе тенкова и пешадије у кланицу, па ко преживи преживео је, и пошто су сопственим војницима пуцали у леђа ако крену да се повлаче, онда их је такав вид ратовања и коштао оноликих жртава. Које ти иначе не признајеш, иако их Руси уче као званичне на факултетима. Ал' пошто живиш у бајкама, можеш да сањаш и машташ до миле воље.
И шта рећи на ову дискавери лажљиву смарачину (ти си ту не битан).
Узрок оваквих глупости, је познат, али и метод.
Идемо:
Тако када би крелци знали да је Руска (СССР) дивизија, по формацији била,
минимум 3х мања од немачке, тешко би неко могао да их налаже са оваквим небулозама.
Следећа:
Тактика Руса са почетка рата је била испод немачке (као и целе европе, са енглеском), али на крају рата СССР је имао (и данас) ненадјебиву тактику.
Следећа:
Нарочито је немачка увек била нежна са дезертерима!
Не само да су пуцали (али у груди), већ (а за разлику од Совјета) су само још целу ПОРОДИЦУ дезертера терали у логоре смрти...
Следећа:
То што ти причаш овде, учи се по дискаверију и википедији.
Оно што ја причам, ЗНА се на Руским факултетима - итекако!
Следећа:
Ко машта и сања, види се из овде приложеног, али и раније 100 пута дрнданог. Реалност је сурова по дискавери бајкаре. Опет да поновим, није то само био случај у београду, где је страдало 900 и нешто Совјета и (бар) 18.000 немачких педера, већ је то правило (нарочито после Стаљинграцке биткице), а по целој европи...
Али боли немце и германе пораз (као и германичаре и немачкаре), а мене за то боли специјално ...!
Ово и причам, не због немачкара, него због Срба, а да знају да је званична историја - гомила ђубрета...
(24-12-2013, 08:47 PM)Громовник Пише: (24-12-2013, 07:05 PM)Лепи Бора Пише: Сваки случај је намеран... 
Јок није 
Где ће злица но предвидљиво - зло, по себи.
(24-12-2013, 08:47 PM)Громовник Пише: Да те питам за извор да је Москву спасла коњица (у стварности - спасла их је војска из Сибира, каћуше и Т-34ворке) не вреди, пошто ти историју у суштини машташ (доказано више пута на овом форуму)... 
Ма пуцаш од знања!
Знања вредног дивљења!
Где ти само стаде толко знање?
Закључак прост:
(24-12-2013, 07:05 PM)Лепи Бора Пише: Нигде и нигде у тим бајкама, нема места за прави узрок немачког пораза:
- Руска Храброст, Памет и Вештина.
(24-12-2013, 10:54 PM)Србин Пише: Лепи Боро, стварно претерује са глупостима и са толиком љубављу према бољшевицима, сам Стаљин је признао да Јапан није напао САД и да му то није омогућило да повуче војску из Сибира и са њом направи удар на Немце да би највероватније изгубио битке.
Прво бољшевици су једно, а Стаљин
нешто САСВИМ друго.
Бољшевици су ти (нпр) данашњи ДОС-овци, односно некадашњи титовци. Јер је то директна антинационална багра, коју масони убацују (где могу) по свету, а да би уништили неки Народ.
Стаљин је са њима раскрстио на веома ОДЛИЧАН начин, па га зато масони и НЕ ТОЛЕРИШУ. Али добро, све у своје време...
(24-12-2013, 10:54 PM)Србин Пише: Немци су у то време имали и фронт у Африци и били подељени између две ватре. А о дисциплини Бољшевичке и Немачке војске не вреди ни расправљати, једни су силовали све и на сваком кораку, другима то није падало напамет, једни су због повлачење сопствене војске морали да пуцају у њу, другима то на памет није падало.
...
Немци су у африци држали у то доба, око до 14.000 војника...
У Русији их је било (Бога питај...), али сигурно дебело преко 5 милиона, а највероватније и далеко више.
14.000 : 5.000.000 = 0,28%
Ето поделе између две ватре...
Други нису могли да силују, јер су ...
Аха, није немцима падало на памет да пуцају у дезертере - јединачно!
Само рафално, али и после у породицу јединачном ватром у дојче...
Мање холивуда, цртаних, дискаверија, западњачке повјести и других ЦНН глупости.
(24-12-2013, 11:39 PM)Громовник Пише: (24-12-2013, 03:34 PM)Лепи Бора Пише: Када су успели да око 350 немачких тенкова запале за дан, управо нападом коњице са леђа.

Што ме не чуди оваква реакција, да ми је бар (то) знати?