Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Србија, србоКОМУНИСТИ и КУЛТ ТИТО

(21-06-2017, 02:26 PM)Mekenzi Пише:  Al Zahumlje, rola neke britanske droge...

kako je njemu lepoo...Јок

Цепа се по цео дан. Кез

За кога навија Захумље у Енглеској ? То би било интересантно чути. Smile

Захумље донт рид Информер енимор.
Одговори

https://rs.sputniknews.com/politika/2017...nima-se-1/

https://rs.sputniknews.com/regioni/20170...a-pravasi/

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/286116...-iz-rusije

Ах ви знадете ко му је била мајка!

Па ви сте као нација постала карикатура сама себе......тако људи се вам ругају!
Одговори

(21-06-2017, 03:03 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  https://rs.sputniknews.com/politika/2017...nima-se-1/

https://rs.sputniknews.com/regioni/20170...a-pravasi/

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/286116...-iz-rusije

Ах ви знадете ко му је била мајка!

Па ви сте као нација постала карикатура сама себе......тако људи се вам ругају!

Захумље помешао си све. Није ово Курир ово су Погледи.
Одговори

Види ”ЈБуО-Кг”
Ја долазим из чиста села у диаспори што се зове Војска Краљевина.

Тако ја и то како можем да препознам неко ко стиже из другог села!
Одговори

[Слика: 19248100_1402942413127430_70669163124316...e=59C7DC8D]

ОБРИШИТЕ И ОВО КАД ВЕЋ БРИШЕТЕ НАШЕ ДОК НАЈЦРЊЕ ПЉУВАЧИНЕ ШУМАДИНАЦА НАТО-ЧЕТНИКА (ЗА ВРЕМЕ ПОСТА) ОСТАВЉАТЕ!

Јес'да се не види шта је ал'мора да је нешта сумљиво!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(21-06-2017, 05:51 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  ОБРИШИТЕ И ОВО КАД ВЕЋ БРИШЕТЕ НАШЕ ДОК НАЈЦРЊЕ ПЉУВАЧИНЕ ШУМАДИНАЦА НАТО-ЧЕТНИКА (ЗА ВРЕМЕ ПОСТА) ОСТАВЉАТЕ!

А ти си цвећка лично у време поста. Е ,толики си лицемер да превазилазиш и овдашње политичаре.

(21-06-2017, 05:51 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Јес'да се не види шта је ал'мора да је нешта сумљиво!

Кидање
Одговори

Кукњава за украденим гаћама Јосипа Амброза...ц, ц, ц....Тагата је наша поголема!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Захумље донт рид Информер енимор.

I think I am fully aware of the Serbian Foreign Media, I believe I might have conned the phrased.

JVuO-Kg
You might be suffering from a classical dosage of Serbian vanity.
You might be also suffering from that slightly exaggerated bravado, a derived characteristic that generally accompanies Serbian vanity.

Let make it crystal clear to you, until Serbia opens the UDBA/OZNA arhives on FAMILY SPYING.
We will treat you all with suspicion.

Your domestic "Chetnik" related organisations are riddled with regime informers.

You have made many attempts to infiltrate OUR VOJSKA KRALJEVINA organisations, we have recently had to dispose of some so called Chetnik patriots from the SFRY, for stealing from our Organisations.

You can count the reliable people on this internet site on half of one hand.

And you are certainly not one of them JVuO-Kg!
Одговори

(22-06-2017, 06:22 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Let make it crystal clear to you, until Serbia opens the UDBA/OZNA arhives on FAMILY SPYING.
We will treat you all with suspicion.

Види Захумље, превише сам се испростачио у разговорима са једним симпатизером Вермахта па не могу да ти кажем шта ми тачно пуца због тога како ћеш ти да ме третираш.

И опет ми не одговори које су оно усташе владале Србијом пре ПСР ?
Одговори

(22-06-2017, 06:42 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Види Захумље, превише сам се испростачио у разговорима са једним симпатизером Вермахта па не могу да ти кажем шта ми тачно пуца због тога како ћеш ти да ме третираш.

И опет ми не одговори које су оно усташе владале Србијом пре ПСР ?

Нит за Дражу, нит та Тита,

Најбољи је Љотић Мита!!!

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(22-06-2017, 10:43 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Док су очеви и рођаци овије Шумадинаца са форума, рушили Србске Цркве по окупираној Србији, ти исти "Љотићевци" су у изгнанству Цркве градили!

Међутим!

Они чији су очеви пола века Титу шетали опанке по СФР Шугославији, сад постадоше Челик-Срби, па на кога ће ако не на не неке "Вермахтовце" и остале глупости!

Паметном доста!

Што их не градише по Шумадији? Кад су Срби.
Што по Канади?
Прцизније:
Поштујем Србе у емиграцији, политичкој или економској тј. тзв. привремени рад у иностранству (чуј привремени), дијаспори, што нису правили цркве по Српским земљама од 45-90, нису могли, јел тако.
Исто тако нису могли ни Срби који осташе у комунистичкој Југославији, јел тако.

Ево прилике од 1990, да заједно градимо. Сад је слобода. Хајде вратите се. Неће нико никога хапсити због политике. Дођите, немојте молим вас више слати доларе и еуре, него дођите да заједно побједимо на изборима и градим цркве. Дођите више. Престаните већ једном радити за 3000 долара, хајде са осталом браћом радите за 300. Нема овдје више политичког прогона због кога би неко морао напустити државу. Хајде сви Љотани, Недићи, Равногорци и гастарбајтери. Вратите се. Немојте носити паре, оставите их тамо, само ви доћите. Пријеко нам је потребно ваше искуство, у вођењу и руковођењу државе. Знате, признајем нама су комунисти прилично утицали на ментални склоп. Без ваше помоћи тешко ћемо се потпуно ослоботити тог баласта. Зато доћите.

Само једно увијек имајте на памети.
Они што су 45е отишли у емиграцију, отишли су да не би доживили судбину оних што су остали овдје.
Што би ти рек'о: "ПАМЕТНОМ ДОВОЉНО"
Одговори

(23-06-2017, 04:23 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(23-06-2017, 09:53 AM)luka.luke Пише:  
(22-06-2017, 10:43 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Док су очеви и рођаци овије Шумадинаца са форума, рушили Србске Цркве по окупираној Србији, ти исти "Љотићевци" су у изгнанству Цркве градили!

Међутим!

Они чији су очеви пола века Титу шетали опанке по СФР Шугославији, сад постадоше Челик-Срби, па на кога ће ако не на не неке "Вермахтовце" и остале глупости!

Паметном доста!

Што их не градише по Шумадији? Кад су Срби.
Што по Канади?
Прцизније:
Поштујем Србе у емиграцији, политичкој или економској тј. тзв. привремени рад у иностранству (чуј привремени), дијаспори, што нису правили цркве по Српским земљама од 45-90, нису могли, јел тако.
Исто тако нису могли ни Срби који осташе у комунистичкој Југославији, јел тако.

Нису могли ни једни ни други по СФР Шугославији, то је јасно, ама још јасније је да су у изгнанству баш ти "Љотићевци" Цркве градили док су их код Тите рушили, као рецимо Цркву-костурницу у Ђаковици од чијих су светих цигаља начинили јавни нужник да су се чак и шифтари згражавали!

Исто теко јесте непобитна ИСТИНА да су они који остадоше код Амброзија знано или незнано, вољно или невољно, учествовали у његовом пројекту, ишли у њега увојску, на радне акције, навијали за "Партизан" или "Црвену Звезду" итд., итд....

И сад ђеца тијех људи нас ође прозивају као "Вермахтовац, Љотач, Љотар", а овамо јесте ИСТИНА да је исти Вермахт био "маљи деца" према окупаторима са титовкама на глави које су очеви и рођаци овије "челик-Срба" поносно носили!

Ено лично Гос'н Самарџића који сведочи код Теше неки дан о злочинима Титоваца који су упоредиви једино са усташким!

Зато сматрамо да овог Шумадинца ваља ућуткати, бар док не прође Пост па после нек'лаје!
Вадиш ли се, вадиш, па на свашта одговори, а на суштину мог коментара не одговори.

Сад ћу ти повући неке паралеле, па ћу ти суштину још једном поновити.

Нема разлога да ти не вјерујемо да су Љотани градили црвке по бијелом свјету, па нико и не наводи да у били против СПЦ.
Само да знаш, провјери, колико је цркви направњено од 90е до данас у српским земљама. Памет ће ти стати кад видиш број само у Зворничко-Тузланској епархији
Јесмо навијали за Звезду и Паризан, а за кога смо могли навијати? За кога је дијаспора и емиграција навијала, нису ваљда за ФК Грађански или ФК Славију.
Можда сте навијали за Блеров Манчестер или Соланин Реал или Колов Бајерн. Клинтонов Космос. (оних који нас бомбама и томахавцима побише)

Јесте непобитна чињеница да су они који су остали код Тита, односно на својим огњиштима, ишли у ЈНА, на "добровољне" радне акције. Исто као што је емиграција ишла у НАТО војске оних који су нас бомбвардовали 41-45е и 94е и 95е и 99е. (Срео сам ја много наших потомака у СФОР-у, причали). Зар мислиш да би одбио наређење неки нато пилот потомак Равногорца и Љотана да не бомбардује Србе у РС и Србији?

Оно што је најгоре у твом коментару изједначаваш вољно и невољно, знано и незнано. То је теби исто, односно покушаваш релатизовати гријех. Немам ријеч да то опишем, такву бесмисао. Пази мало шта пишеш.

СУШТИНА:

Суштина је да се наша емиграција (била равногорска или која друга) годинама, деценијама борила за промјену власти у матици, мајци Србији, односно враћање демократије. (ми се овдје нисмо смјели јавити, ко се јавио, знамо како је завршио, за тили час). Међутим, када су се створили услови и кад више овдје демократија није нешто забрањено и строго кажњиво, емиграција и њихови потомци су се ушутили. Неће да се врате (част изузецима). Ја мислим да су нам такви људи потребни.
Очигледно, да је политичка емиграција еволуирала у економску и да никоме не пада на памет да се врати у Србију и Републику Српску. Њихов патриотизам се већином свео на евентуалну хуманитарну помоћ.
То је мени разумљиво, ништа нелогично ни необично.
Одговори

(23-06-2017, 05:34 PM)luka.luke Пише:  Вадиш ли се, вадиш, па на свашта одговори, а на суштину мог коментара не одговори.

Нема разлога да ти не вјерујемо да су Љотани градили црвке по бијелом свјету, па нико и не наводи да у били против СПЦ.
Само да знаш, провјери, колико је цркви направњено од 90е до данас у српским земљама. Памет ће ти стати кад видиш број само у Зворничко-Тузланској епархији
Јесмо навијали за Звезду и Паризан, а за кога смо могли навијати? За кога је дијаспора и емиграција навијала, нису ваљда за ФК Грађански или ФК Славију.
Можда сте навијали за Блеров Манчестер или Соланин Реал или Колов Бајерн. Клинтонов Космос. (оних који нас бомбама и томахавцима побише)

Јесте непобитна чињеница да су они који су остали код Тита, односно на својим огњиштима, ишли у ЈНА, на "добровољне" радне акције. Исто као што је емиграција ишла у НАТО војске оних који су нас бомбвардовали 41-45е и 94е и 95е и 99е. (Срео сам ја много наших потомака у СФОР-у, причали). Зар мислиш да би одбио наређење неки нато пилот потомак Равногорца и Љотана да не бомбардује Србе у РС и Србији?

Оно што је најгоре у твом коментару изједначаваш вољно и невољно, знано и незнано. То је теби исто, односно покушаваш релатизовати гријех. Немам ријеч да то опишем, такву бесмисао. Пази мало шта пишеш.

СУШТИНА:

Суштина је да се наша емиграција (била равногорска или која друга) годинама, деценијама борила за промјену власти у матици, мајци Србији, односно враћање демократије. (ми се овдје нисмо смјели јавити, ко се јавио, знамо како је завршио, за тили час). Међутим, када су се створили услови и кад више овдје демократија није нешто забрањено и строго кажњиво, емиграција и њихови потомци су се ушутили. Неће да се врате (част изузецима). Ја мислим да су нам такви људи потребни.
Очигледно, да је политичка емиграција еволуирала у економску и да никоме не пада на памет да се врати у Србију и Републику Српску. Њихов патриотизам се већином свео на евентуалну хуманитарну помоћ.
То је мени разумљиво, ништа нелогично ни необично.

ПРВО СЕ ВИ ТАМО ДОГОВОРИТЕ ХОЋЕТЕ ЛИ ДИЈАЛОГ ИЛИ ДА СЕ САМО ВИ РАЗГОВАРАТЕ САМИ СА СОБОМ!!!

НАШИ ПРИЛОЗИ СЕ БРИШУ, ПРЕМА ТОМЕ НИТ'МОГУ ДА ТИ ОДГОВОРИМ НИТИ ТО ИМА СМИСЛА!

ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА СЕ МОДЕРАЦИЈА ОЂЕ НИЈЕ ОСЛОБОДИЛА ТИТОВСКЕ ЦЕНЗУРЕ ИАКО СТОЈИ ГОРЕ "НИ ЈЕДАН ПРИЛОГ НЕЋЕ БИТИ ОБРИСАН"!

ОВО ЈЕ САМО ДОКАЗ ВИШЕ ДА СМО БИЛИ У ПРАВУ КАД ТВРДИМО ДА ИВЕР НИЈЕ ПАО ДАЛЕКО ОД КЛАДЕ!!!

НАРАВНО УКОЛИКО ЦЕНЗОРИ ВРАТЕ НАША ПИСАНИЈА МОЖЕМО ДА НАСТАВИМО ДИЈАЛОГ АЛИ ОВАКО НЕ!!!

ГЕН ТИТИНИХ ПАРТИЗАНА ЈЕ НАЖАЛОСТ ПОБЕДИО ПА ЗАТО МИ КОНСТАТУЈЕМО ДА ЈЕ НАШЕ ПРИСУСТВО НА ОВОМ ФОРУМУ НЕПОЖЕЉНО И НЕПОТРЕБНО!

ВЕЋ СТЕ ПООДАВНО ОЋЕРАЛИ СВЕ КОЈИ "НЕ ЖИВЕ" МЕЂУ НОВОСРБЕ, ПА НЕ ВИДИМО ВИШЕ СВРХУ НАШЕГ ДАЉЕГ ОСТАЈАЊА ОВДЕ ЈЕР ОД ПАКОСТИ, ЉУБОМОРЕ, ЗЛОБЕ И ОСТАЛИХ ОСОБИНА НАСЛЕЂЕНИХ ОД ТИТЕ, ВИ ЈЕДНОСТАВНО НИСТЕ У СТАЊУ ДА ВОДИТЕ НОРМАЛНУ РАЗМЕНУ МИШЉЕЊА.

ПС

Цитат:Оно што је најгоре у твом коментару изједначаваш вољно и невољно, знано и незнано. То је теби исто, односно покушаваш релатизовати гријех. Немам ријеч да то опишем, такву бесмисао. Пази мало шта пишеш.

Није на нами да те посаветујемо да се понекад ИСПОВЕДИШ и ПРИЧЕСТИШ, упитај неког Свештеника, објасниће радо.

ПОКАЈНА МОЛИТВА

Господе Царе небески, Утешитељу, Душе истине, обаспи милосрђем и помилуј мене, грешног слугу Твога, и отпусти ми недостојном и прости све што Ти данас сагреших као човек, чак не као човек већ и горе од скота: моје грехе вољне и невољне, знане и незнане.....

Опрости ми свако сагрешење, вољно и невољно и све што починих у знању и незнању. Ти си Сама Благост и Сама Љубав и имаш власт отпуштати грехове, и Теби славу узносимо са Оцем и Светим Духом сада и у векове векова. Амин.

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(23-06-2017, 05:34 PM)luka.luke Пише:  Вадиш ли се, вадиш, па на свашта одговори, а на суштину мог коментара не одговори.

Само да ти одговорим на ове "паралеле" да не кажеш да се "вадим"!

Моја примедба Шумадинцу се односила на "паралелу" ОД ВРЕМЕНА ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА ДО НАЗОВИ "ПАДА" КОМУНО-САТАНИЗМА ТАМО!

Он већ месецима прозива нас са епитетима као "Вермахтовац, Љоташ, Љотач" а не схвата да су ти "Љотачи", од којих је огромна већина отишла Богу на истину, ваистину СРБСТВО ГРАДИЛИ док су његови, сигурни смо, РУШИЛИ!

Да поменемо само укратко биографију Др. Ђока Слијепчевића, иначе ЉОТИЋЕВЦА!

Започео је школовање у Никшићу. Од 1921—1925 похађао је гимназију у Гацком, 1930. је завршио Богословију у Призрену. Године 1934. је дипломирао на Богословском факултету у Београду, а 1936. одбранио докторску дисертацију Стефан Стратимировић митрополит карловачки као поглавар цркве, просветни и национално-политички радник, а године 1938. бива постављен за доцента на Катедри за црквену историју Богословског факултета у Београду.

Слијепчевић је био присталица Збора Димитрије Љотића. За време Другог светског рата писао је пропаганду усмерену против Сааааавезника и био је сарадник Ратка Парежанина у Васпитном одсеку при штабу Србског добровољачког корпуса.

Током Другог светског рата је прикупљао грађу о усташком геноциду над Србима у Независој Држави Хрватској а крајем рата је напустио Југославију, прошао је кроз логоре у Италији и Немачкој, из којих бива ослобођен 1948. године.

Умро је 1993. у Келну, а сахрањен је на србском гробљу у Оснабрику.

Дела Др. Ђока Слијепчевића:

Др. Слијепчевић је објавио низ радова о Српској националној и црквеној историји, од којих се посебно истиче тротомна „Историја Србске Православне Цркве“.
  • Пајсије Архиепископ пећки и Патријарх Србски као јерарх и књижевни радник, 1933.
  • Укидање Пећке патријаршије 1766, 1934.
  • Хумско-херцеговачка Епархија и Епископат од 1219 до краја 19. века, 1940.
  • Slijepčević, Đoko M. (1958). The Macedonian Question: The Struggle for Southern Serbia. Chicago: The American Institute for Balkan Affairs.
  • Питање Македонске православне цркве у Југославији, Минхен 1959.
  • Слијепчевић, Ђоко М. (1969).
  • Македонско црквено питање.
  • Минхен: Искра.
  • Слијепчевић, Ђоко М. (1974). Српско-арбанашки односи кроз векове са посебним освртом на новије време (1 изд.). Минхен: Искра.
  • Слијепчевић, Ђоко М. (1980). Михаило, Архиепископ београдски и Митрополит Србије. Минхен: Искра.
  • Исихазам код јужних Словена (необјављен рукопис на немачком језику).
  • Конфесионалне супротности на Балкану у 19. веку (необјављен рукопис на немачком језику).

Даље, ту је и Протојереја-ставрофор Матеја Матејић, иначе ЉОТИЋЕВАЦ, кога многи Срби у Америци знају као пароха Србске Цркве у Колумбусу, Охајо, као универзитетског професора, песника, приповедача, есејисту и преводиоца.

У Америку је дошао 1956. године и убрзо са верницима подигао Цркву посвећену светом Ђорђу, у месту Монро, у Мичигену.

Другу Цркву, посвећену светом Стефану Дечанском, прота Матеја подигао је заједно са верницима у Колумбусу, где и данас обавља своје свештеничке и научне послове.

Усред Америке формира Хиландарску собу јер је Братство Манастира Хиландара било још пре четири деценије озбиљно забринути за Православно благо које чувају јер на Светој гори су били чести пожари и земљотреси, а и политичка ситуација била је забрињавајућа.

Отац Матеја и син Предраг, обојица професори славистике у САД, снимили су не само све рукописе у Хиландару, већ и архиву још три Светогорска манастира и 80 библиотека у 91 држави света.

Захвални Србски народ у изгнанству ову установу зову Хиландарска соба.

Даље, ту је и Блаженопочивши Прота Димитрије Најдановић, иначе ЉОТИЋЕВАЦ и један од оснивача наше Цркве Свете Тројице у Монтреалу, чији смо и ми својевремено били најбезначајнији парохијан.

Па Бора Драгашевић, такође ЉОТИЋЕВАЦ, дугогодишњи Председник Србске Народне Одбране у Канади, оснивач популарне "Радио-Шумадије" и са женом Драгом, издавач листа "Глас Канадских Срба", и да не набрајамо даље, списак имена ових часних Срба је подугачак....

Међутим!

Ми би могли да прихватимо да рецимо, неки стари припадник Краљевске Југословенске Војске има нешто против остарелих Љотићеваца, па се развиче против истих на неком форуму!

То је СУШТИНА наше примедбе, што везе нема са бројем Цркава изграђених ДАНАС тамо!

(23-06-2017, 05:34 PM)luka.luke Пише:  Јесмо навијали за Звезду и Паризан, а за кога смо могли навијати? За кога је дијаспора и емиграција навијала, нису ваљда за ФК Грађански или ФК Славију.

Колико год да су речени Блер, Солана или Клинтон зла начинили Србима они нису оснивачи тијех клубова које помињеш, А ЗА КОЈЕ НАВИЈА ДАНАС НОВОСРБАДИЈА ПО КЛАДИОНИЦАМА!

Међутим!

Оснивачи и играчи "Партизана" и "Звезде" били су све саме усташе до домобрана, од Фрање Туђмана па надаље а рецимо Бобек, кога је Новосрбадија у Шугославији обожавала, је играо пре рата код усташа а пред смрт је изјавио да би "пешке отишао у Загреб из Београда" да су му само удбаши дозволили!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним