Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Truli zapad ili zaostali istok

(01-06-2017, 05:10 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  "Усе-кљусе" није никаква посебна мудрост

У праву си, права мудрост је побећи на запад, па онда одатле пљувати тај исти запад, и величати Русију. За то су способни само највећи умови овога времена и људске величине попут тебе Smile

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(01-06-2017, 09:02 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Него кажу људи да се поспрдаваш и да ниси озбиљан , тако да бих ја замолио вашу маленкост да ме не увлачи у ваше хумореске. Хвала.

Цитат:Nije mi jasno kako do sada još pojedinci nisu primetili da se PROSERATOR ismejava sa njima jer iz dosade nema šta raditi.
Još cuvam E-mail postu od doticnog Vodoinstalatera gde mi kaže da on i onako ovaj kako kaže glupi forum ne shvata za ozbiljno i da iz dosade se zayebava sa svima da mu prođe vreme.
Tako stoji u texstu koji mi je napisao a to mogu i proslediti.

Знаш и сам одакле је ово.

То је Daco-Srbin-Srbenda који исписује Србско Име са змијоликим усташким "S", к'о што була савија питу лојаницу!

Исти је са неког тамо латиничарског форуме ђе да из неба плаха киша па'не ниђе не би на земљицу пала но на шуго-латиничара, недовршеног 'рвата ил'на шуго-комуњару!

Кад си се већ толико потрудио што не цитира и наш одговор, па ка'е:

Цитат:DACO_SRBIN_SRBENDA
27. jun 2012. u 16.41

Nije mi jasno kako do sada još pojedinci nisu primetili da se PROSERATOR ismejava sa njima jer iz dosade nema šta raditi...бла, бла...

CAVEZ
(idealista)
28. jun 2012. u 02.34

Немам тапију на Српство, баш из тог разлога не сужавам дефиницију Србина и Српства. НИСУ само прави Срби они који пишу реч срБски са словом Б (дефиниција Просветара и Образа), нису прави Срби само они који су за сталешку монархију (политички програм Просветара и Образа).

Ја сам за то да се свакоме ко жели да буде СРПСКИ ПАТРИОТА дозволи да то и буде, да му се не стављају ограничења и калупи.

Да не бих дужио много... Отиђите на Гоогле, тамо укуцајте ЋИРИЛИЦОМ речи за претрагу...бла, бла...тако ћете пронаћи моју обимну анализу...бућ...

IIP0CBETAP_
27. jun 2012. u 19.18

Еве и нашије коментара на дубину овије мисли, па ка'е:

1.
ЦАВЕЗ У КАВЕЗ!

2.
ДАЦУ У КАЦУ!

Готово!

Управа СЦ:

Хвала на предлогу за брисање баљезгарија ЦАВЕЗА и ДАЦА, Србина са рвацким „S”!

Захваљујући Вашим предлозима моделатори ће лакше и брже избрисати неприкладне поруке!

CAVEZ
(idealista)
27. јун 2012. у 16.26

„Да не бих дужио много... Отиђите на Гоогле, тамо укуцајте ЋИРИЛИЦОМ речи за претрагу...”

=============================

ПР0СВЕТАР:

БУАХАХАХАХАХАХАХА...ХА..ХА...кх, кх...човече...кх...ти очекујеш да ДАЦО укуца нешта Ћирилицом...ха,ха,ха...

Кидање Кидање Кидање

Себи убраду:

Овај форумски двојац-тројац нам је освежио дан!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(01-06-2017, 09:51 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Исти је са неког тамо латиничарског форуме ђе да из неба плаха киша па'не ниђе не би на земљицу пала но на шуго-латиничара, недовршеног 'рвата ил'на шуго-комуњару!

А шта ћеш ти на латиничарском форуму ?

(01-06-2017, 09:51 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Себи убраду:

Овај форумски двојац-тројац нам је освежио дан! [Слика: djed.gif]

У реду је Канађанине русофилу, не мораш да се офираш више, испао си пглу(није да нисмо навикли) , мало си хтео да подмећеш , неуспело наравно, сад можеш да одмориш.

http://www.torontosun.com/ читај ваше новине и уживај, пусти нас .[Слика: icon_wink.gif]
Одговори

Има нас ође НАТО Четника подоста, па бих замолио Крџалије и Почетнике из НАТО земаља да смање утиске!

.... иначе марш у Сибир! Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Па ово звући као мазохизам.......верујем оно ће стићи!

Па ви уживајте!
Одговори

Историја је учитељица живота.

Одговори

[Слика: IMG_2975.jpg]

.... За све Крџалије, крипто-четнике, почетнике који живе на "трулом Западу"! Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Косово у УН биће сигнал за уједињење свих Албанаца

Москва доста спокојно гледа на дешавања на Балкану, њена стратегија је усмерена на то да се сачува мир на овом простору, а не да се Београд погура према Русији

Аутор: Миленко Пешић субота, 03.06.2017. у 22:00

Београд трпи велики притисак ЕУ да призна независност Косова, ситуација на Балкану је компликована, али не мислим да може доћи до рата, иако Албанци не одустају од циља који су зацртали још крајем 19. века – да живе у једној држави, поручује за „Политику” др Јелена Гускова, члан Српске академије наука и члан Сената Републике Српске.

Ова угледна историчарка, која је до сада објавила више од 600 научних радова о балканским државама и народима, сматра да Србија мора да научи да каже и „не” неким бриселским захтевима, али уједно замера и Русији што у својој спољнополитичкој стратегији нема ни реда написаног о томе каква је политика Москве према овом делу југоисточне Европе, а пре свега према српском народу. Гускова, која је и руководилац Центра за изучавање савремене балканске кризе при Руској академији наука, сматра да ће Србија морати да се определи да ли ће и даље гурати политику да ЕУ нема алтернативу, кад од ње буду тражили да испуни још два услова: да окрене леђа Русији и омогући пријем Косова у УН.

...Неколико анализа о ЕУ показују да ако уђете у Унију ваша перспектива неће бити светла. А ја мислим да Србију никада неће примити у ЕУ....

Не може Косово да добије столицу у ЕУ ако се Русија не сагласи с тим? - "Русија се неће супроставити одлуци Србије

...ако наше руководство ипак не призна Косово ?
- "
Онда ћу бити срећна...."[u]
Одговори

[Слика: IMG_3048.jpg]

ЗАПАД и ИСТОК Кез

Д М
Одговори

Брајан Хојт Ји је проточни бојлер преко којег америчка „дубока држава“ делује на овом простору, руши владе, поставља нове режиме. Став Стејт департмента о америчким компанијама на Балкану је чиста политика.

Шта се то драстично променило за десет дана па су високи званичници Стејт департмент, Западном Балкану, односно Србији, послали супротстављене поруке.

Само што је амбасадор САД Кајл Скот, на отварању АМЕТЕК бизнис кампуса, похвалио Србију за унапређење пословног окружења, спреман, каже, да охрабри нове америчке инвестиције, Стејт департмент је то негирао. Макар тако је саопштио званичник америчког министарства спољних послова задужен за Европу Хојт Брајан Ји.

Ји је пред Одбором за Европу и регионалну безбедносну у америчком Сенату рекао да је Стејт департмент заинтересован да америчке компаније улажу или послују у земљама западног Балкана, али да услови не погодују инвеститорима који избегавају ризик. Он је, додуше, признао да је у неким земљама, попут Србије, било повећања инвестиција, али је оценио да су у питању „нешто више авантуристичке компаније које не беже од ризика“.

Авион Ињушину Руско-српском хуманитарном центру у Нишу
© SPUTNIK/ РАДОЈЕ ПАНТОВИЋ
Зашто Хојт Ји прети Србији — паника или параноја
Ти „авантуристи“ што воле да ризикују у Србији су, по речима Скота, до сада инвестирали четири милијарде долара и у америчким фирмама које овде послују запослиле више од 17.000 радника.

Откуд најновији обрт и шта је то што ми не знамо, а зна Стејт департмент? Спрема ли се нешто?

Коментаришући најновију вест, саговорници Спутњика кажу да је по среди чисто политичка изјава и то старе америчке администрације, односно „дубоке државе“ и да то неће утицати на одлучивање америчких фирми о инвестирању на простор Балкана, па ни у Србију.

Стручњак за страна улагања Махмуд Бушатлија за Спутњик каже да је реч искључиво о политици агресивног показивања „бриге“ за нас, а све у контексту дневне политике, односно сукобљавања са руским интересима. Он подсећа да Хојт Ји припада старој америчкој администрацији због чега је, сматра он, велико питање да ли администрација новог председника стоји иза тога.

„Ја колико видим, генерално, из америчке политике која се сада спроводи, они просто и немају неку политику према Балкану“, каже Бушатлија и напомиње да је управо под притиском старе администрације Црна Гора укључена у НАТО.

Додаје да није сигуран да би нова администрација уопште улазила у један такав аранжман, али да се сада све што се дешава преноси на ту слику која је успела у Црној Гори, а то је, како каже, баук Русије.

„Ево, сада исти тај званичник квалификује хуманитарну базу у Нишу као шпијунски центар. Не видим ко би јавно успостављао свој шпијунски центар и бесмислена је таква изјава и Хојт Јиа и Скота“, каже Бушатлија.

Хојт Брајан Ји
© AP PHOTO/ BORIS GRDANOSKI
САД: Нисмо изгубили битку на Балкану, али брине нас руски центар у Србији
Аналитичар Александар Раковић из Института за савремену историју истиче да је Хојт Ји гласноговорник најрадикалнијих елемената у Вашингтону и „дубоке државе“ која потпуно контролише и ову садашњу америчку администрацију.

„Скот једноставно није знао за ту нову смерницу коју ће испоручити ’дубока држава‘. Хојт Ји је човек који је и до сада вршио највећи притисак на земљи бивше Југославије и он ће наставити то и даље. Он је један проточни бојлер преко којег ’дубока држава‘ делује на овом простору, руши владе, поставља нове режиме“, каже Раковић за Спутњик.

На питање како се руководити према таквим изјавама када се не зна шта је званична политика САД, он напомиње да званична политика према простору бивше Југославије још није утврђена и њу по инерцији воде баш људи које представља Хојт Брајан Ји.

„За Трампову администрацију наш простор није уопште ни близу приоритетима, па се то одвија све преко чиновника средњег ранга какав је и Хојт Ји“, каже Раковић за Спутњик.

Да ли став Стејт департмента заиста може да се одрази на америчка улагања на Балкану, па и у Србији?

Нови амбасадор САД у Србији Кајл Скот
© FLICKR/ US ARMY AFRICA
Зашто је нервозна његова екселенција
„Ма не, таман посла“, одговара Бушатлија, који додуше каже да Хојт Ји није много погрешио када је рекао да су до сада улагале авантуристичке компаније.

„Ја их зовем онако како их и они код куће зову, а то су шпекулативни инвеститори“, додаје он.

Објашњавајући зашто се не треба бринути због става Стејт департмента, он каже да Америка има још развијен либерални приступ економији.

„Не може њима држава да нареди да престану да гледају на Србију, или Балкан као на дестинацију која није повољна. Просто, они имају механизме којим се штите, посебну институцију која осигурава инвестиције америчких субјеката ван Америке“, каже овај стручњак за страна улагања. Они, како објашњава, осигурају своју инвестицију и ако посао пропадне — наплате паре.

Бушатлија, међутим, указује на то да не види да постоји озбиљан интерес америчких фирми да овде послују и додаје да они имају интерес искључиво ако је осигурана профитабилност.

„Кад ми будемо имали амбијент који дозвољава такву врсту пословања, онда ће Американци долазити без обзира на то шта мислили председник и читава његова администрација“, каже Бушатлија за Спутњик
Одговори

Mekenzi Пише:Ovde zapadni četnici iz najjbogatijih država ovog sveta nam sole pamet o Rusiji, Kubi, Kini...
Да ли си завистан?
Неки од вас нека спакују кофере и коначно оду на миљени Запад и срећан вам пут!
Који је то проблем?!

Иначе, да ли сте пратили оно у Лондону, зграду која је изгорела због јефтиних и опасних материјала?
И скоро свакодневне атентате и смањење буџета за британску полицију која није пратила осведочене опасне екстремисте?
Да ли сте сигурни да је на Западу све уређено?
Одговори

(23-06-2017, 11:01 AM)ЛукаЛоко Пише:  Да ли сте сигурни да је на Западу све уређено?

Уређеније је него овде сигурно.

Одговори

(23-06-2017, 02:09 PM)Громовник Пише:  
(23-06-2017, 11:01 AM)ЛукаЛоко Пише:  Да ли сте сигурни да је на Западу све уређено?

Немаш ти појма!

Послушај мало Др. Срђу Трифковића (иначе нашег Министра иностраних послова кад МИ дођемо навлас'), има тамо дали смо доле на теми о Лазанском!

Међутим!

Трули Запад није никакав монолит да би могло да се прича "на Западу је овако или онако..."!

Може и ође да се живи добро ако се човек наоружа ВЕРОМ и ИМУНИТЕТОМ и измакне мало од Содоме и Гоморе, чуме и колере, ама исто као и у Србији!

Пратите овог Мирољуба, човек је пронашао пелцер.

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(23-06-2017, 03:53 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(23-06-2017, 02:09 PM)Громовник Пише:  

Немаш ти појма!

Рече човек који је решио да кости остави у уређеној земљи хихихи

Немаш ти појма како је овде, а можда је и боље...

(23-06-2017, 03:53 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Послушај мало Др. Срђу Трифковића

Поред живе родбине у Америци, живог ујака у Аустралији, и живог примера тебе, који не помера дупе одатле, ја да слушам Др Срђу Трифковића?

Замисли генија! Пилот

(23-06-2017, 03:53 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Пратите овог Мирољуба, човек је пронашао пелцер.

Овог што хоће да нас братими са шиптарима? Smile

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним