Поруке: 14,554
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,083
Пуштају искључиво филмове Хајрудина Крвавца. Пре њега, а и касније, су рађени "епски" партизански филмови који су требали да објасне народу шта се са историјске стране гледишта догодило. То су Козара, Битка на Неретви, Сутјеска, Ужичка република,Велики транспорт итд. Ту се највише истицао Булајић, али било је и других редитеља. Највише су гледали да копирају Дејвида Лина, тада врло популарног аутора.
Код Крвавца је другачије.
Он је убацио елементе стрипа и копирао је шпагети вестерне, а отворено је избацио "историјске" елементе. То је постмодернистички приступ, наравно на соцреалистички начин. И наравно да је тај приступ имао много бољи ефекат за црвендаће, иако су се руководиоци из разних цензорских комисија бунили како ово унижава тековине револуције итд. Народу је требала забава, а на овај начин су гледали на рат без оптерећења историјом.На овај наћин су смишљени и Отписани. Међутим, већина је помислила да је оно што се у филмовима Шибе Крвавца догађа, стварно некад и било. И то се преноси генерацијски.
Поруке: 252
Теме: 0
Углед:
23
Каква увертира пред сутрашњу епизоду!!!?
Поруке: 2,178
Теме: 126
Придружен: Dec 2013
Углед:
32
Što se Italijana tiče, oni su tekpsoel velikih masakara počeli da protestuju u Hrvatskoj, i tek onda kada su ti masakri izazvali narodni ustanak koji se prelio i protiv Italijana. Pre toga, nisu.
Једино како се Српских народних устанак прелио против Италијана је било преко КОМУНИСТЕ.... а верурем да комунисте....ТКВ ПАРТИЗАНИ су извелих напрву акцију против Италијана на Удбини......занимљиво да се то десило у Удбини.....ћитајући текста Личке трагедије то додало мало више светла....зашто бих се то могло десити.......
Зашто сваких напад на Италијаних бих за Србе било само-убиства!
Вероватно то је неко иза те Хрватске КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ то их желио!
.......................
Ја сам од мисљење да Равна Гора нити серија Баба се Чешља......су наручбине.....мислим да су државне апарате то наручилих.........
Ако гледате ко је био један директор једне филмске продукције у једно време.....и ако се одкопа све повезајуће пријатељске везе.....вероватно ћемо стићи до Радоша Бајића.
Очекивање нешто ново од Радош Бајића.....је немогучно, зашто историја је званично забрањена...она само постојих на локалном њиви........
"Своје ЗЛО приписање другима.....ако гледаш у псхологије тако понашење....она је дефлекци"!
Јели је ико још почео да изтражује КОМУНИСТИЧКО У БЕОГРАДИЈЕ?....
Što se Italijana tiče, oni su tekpsoel velikih masakara počeli da protestuju u Hrvatskoj, i tek onda kada su ti masakri izazvali narodni ustanak koji se prelio i protiv Italijana. Pre toga, nisu.
Једино како се Српских народних устанак прелио против Италијана је било преко КОМУНИСТЕ.... а верурем да комунисте....ТКВ ПАРТИЗАНИ су извелих напрву акцију против Италијана на Удбини......занимљиво да се то десило у Удбини.....ћитајући текста Личке трагедије то додало мало више светла....зашто бих се то могло десити.......
Зашто сваких напад на Италијаних бих за Србе било само-убиства!
Вероватно то је неко иза те Хрватске КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ то их желио!
.......................
Ја сам од мисљење да Равна Гора и серија Баба се Чешља......су наручбине.....мислим да су државне апарате то све наручилих.........
Ако гледате ко је био један директор једне филмске продукције у једно време.....и ако се одкопа све те повезајуће пријатељске везе и пословне сарадње.....вероватно ћемо стићи до Радоша Бајића.
Очекивање нешто ново од Радош Бајића.....је било немогучно, зашто историска истина је званично забрањена...она само постојих на локалном њиви...на маргине...и то приватно.....
Званично......службено.....формално......то абсолутно не постојих!
Ако гледаш у понашање и то на неком психичном њивом.....СВОЈЕ ЗЛО ПРИПИСИВАЊЕ ДРУГИМА
онда то је понашање......ДЕФЛЕКЦИЈЕ....суочавање са својом истином.....тако оних морају да врше програм како ће то народ да заборави.....или константно нападати било које појаве истине.....или константно дискредитовати тих људе ко то пишу......
ШТО БИХ СЕ РЕКЛО КУКАВАЧКИХ!
Своје ЗЛО приписање другима.....ако гледаш у псхологије таког понашење....она је дефлекција кривице! Тако више пажње се мора водити на психологија понашање, да разумеш како ће ће она наставити......и како морате да промењујете ваша понашање према тим.....
Јели је ико још почео да изтражује КОМУНИСТИЧКО ЗЛО У БЕОГРАДИЈЕ?....
Не само БЕОГРАДИЈЕ.....него што се треба тражити.....је да се спотано организује на сваком локалу....без обзира колико је мала......је ИСТИНА.....или ревизија.....
А то немуже Милослав Самарџић сам да уради....инаће ми ћемо бити овде за још 50 година....
Ја мислим да Радош Бајићевог серија мора да буде инспирација да свак спотано тражи за истину где гол то било......та истина се треба тражити масовно....а не појединачно!
(Последња измена: 29-12-2013, 01:12 PM од
Захумље.)
Углед:
23
Каже није комуниста.Следећи кадар петокрака на капи. Могао је и без ње,ил је схватио да су то ,,добри момци,,?
Поруке: 213
Теме: 8
Углед:
14
Боже мој, коме дадоше да прави серију. Пола људи довуко у серију Бајић да зараде паре, није уопште гледо квалитет, већ само што више људи да убаци јер је финансирано од стране државе.
„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.
Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Поруке: 4,406
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
652
Нови Радошеви бисери. Недић пре рата тражио да се усвоји план за герилски отпор Немцима у случају окупације, захтевао да га Немци пошаљу у заробљеништво са осталима, комунисти се спремају да нападну затвор у Љигу.
На жел. станици у Земуну усташки грб (иако је усташка администрација дошла у Срем тек у октобру), док на перону шетају недићевци.
Шта рећи што већ није изнето овде на форуму?
Дефинитивно, Бајић смишљено у својој серији од Драже ствара тоталног идиота. Сцена у којој један припадник Дражиних следбеника насрће на девојку, покушавајући да је силује, обавезна кама која злокобно одбљескује, смишљено је уграђена у кадрове како би оправдала комунистичко - булајићевски приказ "четничке каме"...
Дражина реакција на догађај који је за сваког официра био више него скандал, догађај где се приказује напаствована и поцепана девојка, као и ликвидација манијака коју је извршио тек примљени војник, изазвала би реакцију и код неписменог чобанчета али не и код Драже. Попут имбецилног салонског мољца Дража бежи од истине и наређује покрет... То не бива! Не код човека какав је био Дража.
Међутим, Бајић је, то је сад већ очигледно, унапред добио задатак какав "Горски див" треба да изгледа.
Срамота!!!
Углед:
23
Стиго бравар.Поправља шифоњер и гледа омладинке.
Поруке: 72
Теме: 1
Придружен: Nov 2013
Углед:
3
Deveta epizoda - „Naboj“
Noć i magla. Dok umorna kolona konja, natovarenih mazgi i ljudi promiče proplankom, iz daljine se začu snažno prolamanje gromova, a onda, odjednom mitraljeska paljba.
Dražini vojnici zalegoše u zaklon, ne znajući odakle, ni ko ih napada.
Na napuštenom nasipu nedaleko od Zemuna, stoji grupica mladića. Čekaju nekoga. Među njima su Ranković, Đilas i Koča Popović. Nedaleko od njih, iz automobila izlazi Krcun, za njim Malinska, a onda Josip Broz. Dolazi na tajni partijski sastanak.
Epizoda je na programu 5. januara u 20.05 na Prvom programu RTS-a.
Поруке: 172
Теме: 32
Углед:
13
Ако се нешто знало и пре снимања серије то је да ће син Драган постати четник.
А откуд усташа у Земуну и Београду 1941 то изгледа само Бајић зна.
Поруке: 72
Теме: 1
Придружен: Nov 2013
Углед:
3
Nije bilo u Zemunu, koliko sam video Tito kaže "Ustaše divljale po vozu"
Поруке: 322
Теме: 5
Далибор зеза кризу