08-07-2017, 04:15 PM
Да ли је Просветар реално отеран са форума?!
На пример, у другој теми Мекензи је написао:
У јужној Италији такве радове обављају африканци, ваше комшије Румуни, Бугари па и сиромашни Италијани.
Најчешће раде илегално, скоро цео дан, за ниску плату која је много мања него што би требало да буде. За превоз или јело морају додатно да плате, а ако се жале за нешто, има да добијају батине.
Знам, људи ће рећи: јужна Италија се не може поредити са северном Европом.
То јесте апсолутно, али ипак се то ради о земљи која је одувек део политичке Европе.
Написао сам нешто о томе већ на старом форуму и сећам се да је тада покојни Воја Костић (слава му) додао да се то догађа и на ибериском полуострву, тако да није нешто ограничено на јужну Италију.
У Француској такође такве радове обављају странци (они тамо то називају „saisonneries”), зато што је плата веома ниска.
ПРОСВЕТАР Пише:Трули Запад није никакав монолит да би могло да се прича "на Западу је овако или онако..."!Тачно!
На пример, у другој теми Мекензи је написао:
Mekenzi Пише:Odavde iz j(t)užnog Banata dosta ljudi ide u Arilje da bere maline.Рекли би ли ви да су то добри услови за такав рад?
Moj komšija je čak ostao do decembra meseca.
Prvo brao maline, pošto se pokazao, gazda ga pitao da ostane da mu pomogne u polju i oko imanje i on prihvati, naravno sve plaćeno.
Domaćin mu dao sobu, kupatilo kuhinju na raspolaganje.
Jedino što je bilo u nekom planinskom selu, gde civilizaciju nije video.
Dnevnica zavisi i od gazde kakav je neko plaća 1600 neko 2500 dinara. Zavisi kako se pogodite.
Samo ko je izdržljiv, jak i može da podnese sunce za njega je ovo idealan posao.
У јужној Италији такве радове обављају африканци, ваше комшије Румуни, Бугари па и сиромашни Италијани.
Најчешће раде илегално, скоро цео дан, за ниску плату која је много мања него што би требало да буде. За превоз или јело морају додатно да плате, а ако се жале за нешто, има да добијају батине.
Знам, људи ће рећи: јужна Италија се не може поредити са северном Европом.
То јесте апсолутно, али ипак се то ради о земљи која је одувек део политичке Европе.
Написао сам нешто о томе већ на старом форуму и сећам се да је тада покојни Воја Костић (слава му) додао да се то догађа и на ибериском полуострву, тако да није нешто ограничено на јужну Италију.
У Француској такође такве радове обављају странци (они тамо то називају „saisonneries”), зато што је плата веома ниска.