Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(04-01-2018, 02:40 PM)Вукашин Петковић Пише: Одличан Милослав, на прави начин дао приказ, "Сенки", јелки и осталих чуда на Балкану.
Најбољи његов наступ. Овог пута дошао је потпуно спреман.
Самарџићу, који командант бригаде и корпуса је могао подучити емиграцију како се псује?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 04-01-2018, 03:11 PM од
Перун.)
Углед:
459
(04-01-2018, 03:11 PM)Бенито Пише: 6. Ниси требао да поредиш принца Ђорђа и Жарка Броза, јер је то и неумесно и нетачно. Принц Ђорђе може да се пореди са неким принчевима из руске династије или других династија. То би имало и сврху и подлогу.
Због чега ово? Наравно да се не могу поредити њих двојица али могу се узети као пример односа у таталитарном и демократском друштву. Самарџић је то појаснио на леп начин.
Ако није проблем појасни мало.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,695
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,187
Прво зато што је принц Ђорђе Карађорђевић и по пореклу и по васпитању и по образовању, удаљен милион светлосних година од сина из распалог брака два пролетера, који су, да катастрофа буде већа, једно друго шпијунирали са жељом да буду елиминисани.
Под два , принц Ђорђе, какав год да је био, био је ратни ветеран из ослободилачких ратова, где је показао војничко јунаштво достојно својих предака и свог народа. А ова пијана будала , чијег такође пијаног сина гледамо као српског народног посланика у скупштини, не да није био српски ослободилац, него није био ни Србин, ни једним промилом крви у својим венама, нити ниједном мишљу у дамарима сопствене душе, ако је уопште имао.
Углед:
459
(04-01-2018, 04:34 PM)Бенито Пише: Прво зато што је принц Ђорђе Карађорђевић и по пореклу и по васпитању и по образовању, удаљен милион светлосних година од сина из распалог брака два пролетера, који су, да катастрофа буде већа, једно друго шпијунирали са жељом да буду елиминисани.
Под два , принц Ђорђе, какав год да је био, био је ратни ветеран из ослободилачких ратова, где је показао војничко јунаштво достојно својих предака и свог народа. А ова пијана будала , чијег такође пијаног сина гледамо као српског народног посланика у скупштини, не да није био српски ослободилац, него није био ни Србин, ни једним промилом крви у својим венама, нити ниједном мишљу у дамарима сопствене душе, ако је уопште имао.
Све знам и слажем се са тобом. Али Самарџић такође наводи сличне податке и објашњава како један члан краљевске породице ,,испашта" због прекршаја којег је починио док Титов син убија и бије људе по кафанама без икаквих казнених мера.
Другим речима, Самарџић је овде описао однос закона према члановима краљевске и комунистичке породице за време њихових владавина.
Поруке: 14,695
Теме: 308
Углед:
3,187
Сагласан сам у вези те врсте поређења. Само напомињем да не треба те људе доводити у везу зато што публика добија слику о два јунака који су касније у миру имали различиту судбину зато што је један систем био овакав, а други онакав. А у ствари имамо пример једног јунака и друге барабе која се издаје за јунака. О томе се ради.
Углед:
459
Сад се слажемо у потпуности.
Знаш ли које је било најјаче оружје Жарка Броза у кафанским тучама?
(Последња измена: 04-01-2018, 06:07 PM од
Перун.)
Углед:
459
(04-01-2018, 06:43 PM)Бенито Пише: (04-01-2018, 06:07 PM)Перун Пише: Сад се слажемо у потпуности. 
Знаш ли које је било најјаче оружје Жарка Броза у кафанским тучама?
Протеза оне недостајуће руке.
Да. Пре некад је код Марића био неки његов пајтос који је о томе причао.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
(04-01-2018, 12:44 PM)ЈВуО-КГ Пише:
Милославе, што си старији све си паметнији
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 459
Теме: 13
Углед:
83
Поставио сам и антеми ВКЈ - Фотографије али морам и овде:
Е ово су прави жандарми (изузев овог пешадијског бригадног генерала) у сваком смислу. И по ставу и по
униформама се види да су жандарми.
![[Слика: zandarmerija.jpg]](https://s14.postimg.org/ruxkl92pd/zandarmerija.jpg)
Бјела узео официрске униформе војске и на њих накачио црвене акселбендере и гајтане и ето то је као униформа жандармерије.
Зна се бре, војници носе ове крагне са овим "стрелицама" као на шиљелима,док официри и генерали носе ове мало необичне украсе преко крагни (не знам баш које су боје били).
Претпостављам да су крагне официра преузете из аустроугарске војске.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Поруке: 2,160
Теме: 21
Углед:
342
Добро је Милослав поменуо како су приказали Павелића, осећајан неки човек тај доктор права, па дели милостињу српским ратницима.
Има ту још једна велика измишљотина и подметачина, да је Павелић тобоже врбован да ради за тајну службу и то наводно са овлашћењима од самог врха (овде веровано мисле лично на краља).
Да ли би можда неко у Израелу помислио да на такав начин прикаже Хитлера?! Одговор сви знамо!