Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

(04-01-2018, 02:40 PM)Вукашин Петковић Пише:  Одличан Милослав, на прави начин дао приказ, "Сенки", јелки и осталих чуда на Балкану.

Најбољи његов наступ. Овог пута дошао је потпуно спреман.

Самарџићу, који командант бригаде и корпуса је могао подучити емиграцију како се псује? Јок

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(04-01-2018, 03:11 PM)Бенито Пише:  Милославе, тамо сам , на јутубу, похвалио твој наступ.
А овде да те критикујем:
1. Не постоје Македонци - то је вештачки направљена нација, направили су је комунисти
2. Бугараши је погрдан израз који су користили Срби за оне Србе из Вардарске Македоније који су пристали за време бугарске егзархије да иду у српске цркве које су заузели бугарски свештеници и у бугарске школе, које имје крајем 19 века пропадајућа османска империја масовно отварала.
Све је то сузбијено у време Краљевине СХС.
3. Није Савамала, него Јатаган мала.
4. Главњача је била на месту где је данас ПМФ, а не тргу Николе Пашића.
5. Зимски дворац напали су припадници бољшевичке милиције , на команду Лењина и Троцког, после избора 1917. године за " уставотворну скупштину", када су бољшевици катастрофално изгубили и били четврта или пета снага у том кратком парламенту. Поента је што ни Думу, ни Зимски дворац, као симболе државе, није бранило ни пет пандура из те привремене власти, јер су Керенски и екипа развалили Царску Гарду и полицију од фебруара до лета исте године. Зато су Лењин и Троцки чекали да се то заврши, да се најбоље наоружају, и да ударе на небрањено и сами себе прогласе за власт.
6.Што се комуниста у Југославији тиче, они су 1928. године сведени на статистичку грешку и ниси требао помињати изборе за Уставотворну скупштину, готово деценију раније, јер те људи не разумеју.
7.Ниси требао да поредиш принца Ђорђа и Жарка Броза, јер је то и неумесно и нетачно. Принц Ђорђе може да се пореди са неким принчевима из руске династије или других династија. То би имало и сврху и подлогу.
То су примедбе, иначе, све похвале.
Нарочито што ове усташе, комуњаре и балисти луде због овог интервјуа.
Одговори

(04-01-2018, 03:11 PM)Бенито Пише:  6. Ниси требао да поредиш принца Ђорђа и Жарка Броза, јер је то и неумесно и нетачно. Принц Ђорђе може да се пореди са неким принчевима из руске династије или других династија. То би имало и сврху и подлогу.

Због чега ово? Наравно да се не могу поредити њих двојица али могу се узети као пример односа у таталитарном и демократском друштву. Самарџић је то појаснио на леп начин.

Ако није проблем појасни мало.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Прво зато што је принц Ђорђе Карађорђевић и по пореклу и по васпитању и по образовању, удаљен милион светлосних година од сина из распалог брака два пролетера, који су, да катастрофа буде већа, једно друго шпијунирали са жељом да буду елиминисани.
Под два , принц Ђорђе, какав год да је био, био је ратни ветеран из ослободилачких ратова, где је показао војничко јунаштво достојно својих предака и свог народа. А ова пијана будала , чијег такође пијаног сина гледамо као српског народног посланика у скупштини, не да није био српски ослободилац, него није био ни Србин, ни једним промилом крви у својим венама, нити ниједном мишљу у дамарима сопствене душе, ако је уопште имао.
Одговори

(04-01-2018, 04:34 PM)Бенито Пише:  Прво зато што је принц Ђорђе Карађорђевић и по пореклу и по васпитању и по образовању, удаљен милион светлосних година од сина из распалог брака два пролетера, који су, да катастрофа буде већа, једно друго шпијунирали са жељом да буду елиминисани.
Под два , принц Ђорђе, какав год да је био, био је ратни ветеран из ослободилачких ратова, где је показао војничко јунаштво достојно својих предака и свог народа. А ова пијана будала , чијег такође пијаног сина гледамо као српског народног посланика у скупштини, не да није био српски ослободилац, него није био ни Србин, ни једним промилом крви у својим венама, нити ниједном мишљу у дамарима сопствене душе, ако је уопште имао.

Све знам и слажем се са тобом. Али Самарџић такође наводи сличне податке и објашњава како један члан краљевске породице ,,испашта" због прекршаја којег је починио док Титов син убија и бије људе по кафанама без икаквих казнених мера.

Другим речима, Самарџић је овде описао однос закона према члановима краљевске и комунистичке породице за време њихових владавина.

Одговори

Сагласан сам у вези те врсте поређења. Само напомињем да не треба те људе доводити у везу зато што публика добија слику о два јунака који су касније у миру имали различиту судбину зато што је један систем био овакав, а други онакав. А у ствари имамо пример једног јунака и друге барабе која се издаје за јунака. О томе се ради.
Одговори

Сад се слажемо у потпуности. Smile

Знаш ли које је било најјаче оружје Жарка Броза у кафанским тучама?

Одговори

Јатаган мали ?
Одговори

(04-01-2018, 06:07 PM)Перун Пише:  Сад се слажемо у потпуности. Smile

Протеза оне недостајуће руке.
Одговори

(04-01-2018, 06:43 PM)Бенито Пише:  
(04-01-2018, 06:07 PM)Перун Пише:  Сад се слажемо у потпуности. Smile

Протеза оне недостајуће руке.

Да. Пре некад је код Марића био неки његов пајтос који је о томе причао.

Одговори

(04-01-2018, 12:44 PM)ЈВуО-КГ Пише:  

Милославе, што си старији све си паметнији Smile

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(04-01-2018, 08:36 PM)Громовник Пише:  Милославе, што си старији све си паметнији Smile
Оће то с годинама, то ти је као реума. Smile
Одговори

Поставио сам и антеми ВКЈ - Фотографије али морам и овде:

Е ово су прави жандарми (изузев овог пешадијског бригадног генерала) у сваком смислу. И по ставу и по униформама се види да су жандарми.
[Слика: zandarmerija.jpg]
Бјела узео официрске униформе војске и на њих накачио црвене акселбендере и гајтане и ето то је као униформа жандармерије.
Зна се бре, војници носе ове крагне са овим "стрелицама" као на шиљелима,док официри и генерали носе ове мало необичне украсе преко крагни (не знам баш које су боје били).
Претпостављам да су крагне официра преузете из аустроугарске војске.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Добро је Милослав поменуо како су приказали Павелића, осећајан неки човек тај доктор права, па дели милостињу српским ратницима.
Има ту још једна велика измишљотина и подметачина, да је Павелић тобоже врбован да ради за тајну службу и то наводно са овлашћењима од самог врха (овде веровано мисле лично на краља).
Да ли би можда неко у Израелу помислио да на такав начин прикаже Хитлера?! Одговор сви знамо!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним