Поруке: 14,442
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Мени у дворишту и шљивару, на селу, расту неке али не знам да ли се једу, не би се зајебавао са тим.
Иначе, волим да их једем, шампињоне углавном, или оне буковаче. Пропржим са луком и додам мало сенф. А и на жар кад се баце су екстра.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
(Последња измена: 17-03-2018, 06:24 PM од
Николај.)
Поруке: 343
Теме: 0
Углед:
73
Одлична тема! Међутим, ако се Просветар и Усралевичар не укључе, пиши пропало
Углед:
877
(19-03-2018, 12:23 AM)ЛукаЛоко Пише: Шумадинац,
честитања на берби! И ја сам гљивар.
Иначе, да ти кажем истину, први пут видим мартовке које расту уз храсте, а не уз јеле.
Да ли није то можда мешовита шума?
Не. Мартовке се најчешће и срећу у храстовим шумама. Има их и у буковим шумама.
Подели са нама знање и искуство!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 19-03-2018, 02:21 PM од
Шумадинац.)
Поруке: 1,374
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
Ове мартовке ми не једемо, односно ми површни познаваоци гљива се не усуђујемо да их једемо. Прва гљива коју једемо је смрчак или како га неки код нас зову шмрљак, али га је тешко наћи Расте одмах након копњења снијега. Сљедећа која се код нас (САО Романија) појављује је "редуша" и много је добра, мени, а и многима најбоља.
Николај, препорука:
пробај неке племените врсте које се не дају узагајати, много су боље од шампињона и буковача
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Пробао бих ја радо, али треба ми неко стручан за то.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Јел' има вргања?
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 1,374
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
Рано је за вргањ , креће тек од половине љета
Углед:
364
Јео сам га у Жагубици, август месец. Сушени и печени(кувани). Нисам љубитељ печурака, али ми се ово баш допало.
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
А гулаш од вргања?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
877
(20-03-2018, 04:50 PM)Николај Пише: Пробао бих ја радо, али треба ми неко стручан за то.
Када будеш имао времена сликај их, па можда можемо да их идентификујемо.
Д М
Углед:
364
(20-03-2018, 06:06 PM)Перун Пише: А гулаш од вргања?
Гулаш је био са месом од дивље свиње, додати су и вргањи при крају кувања.