Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

''Књига о Рачићу''

(10-05-2018, 08:08 PM)Mitic Пише:  Гдине Милославе, има ли сад ове уплате из Врања?
Има...
Одговори

А да ли има уплата из Београда од мене ?

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Одговори

(11-05-2018, 08:43 AM)јашадр Пише:  А да ли има уплата из Београда од мене ?
Има.
Одговори

(11-05-2018, 02:24 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Има.

Кад већ има када ће књига да стигне ?

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Одговори

(15-05-2018, 11:24 AM)јашадр Пише:  
Има.

Од четвртка се шаље.
Одговори

(15-05-2018, 05:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-05-2018, 11:24 AM)јашадр Пише:  
Има.

Од четвртка се шаље.

ок хвала !

Одговори

(18-04-2018, 04:36 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-04-2018, 03:51 PM)Перун Пише:  Јесте ли прегледали комплетну грађу ВА везану за Церски, Церско-Мајевачки и 4. групу (не мислим на грађу свих корпуса који су сачињавали 4. групу ЈК већ само на грађу Штаба 4. групе)

Да ли је тачно да је Рачић слао писмо комунистима нов. 41. како није рад да их нападне али да мора поступити војнички, по наређењу?
Нисам, гледао сам само једну кутију Церског корпуса. Нисам нашао ништа о борбама, па сам одустао од следећих кутија. Мене увек највише занимају прецизне информације о борбама. Иначе баш то недостаје у књигама о 2. св. рату, (нео)комунистичким, јер ако би прецизно описивали борбе, пропала би им пропаганда.
Нисам то за писмо нигде нашао, али то Рачићево колебање описао сам што сам могао детаљније. Реално, он је могао да уништи ''Ужичку републику''.

Ево наводног сведочења о Рачићевом писму Радивоју Јовановићу Брадоњи:

Цитат:Шестог новембра Владан Росић шаље ме у Ужице да однесем Радивоју Јовановићу писмо које му је послао четнички командант Драгослав Рачић. У том писму Рачић је, писао отприлике, овако: ,,0 теби сам слушао. О теби сам читао. Ценим те. Али ја сам војник. Добио сам наређење да вас нападнем и ја то наређење морам да извршим.. ."

Јесте да је ово комунистички извор али прича донекле може да буде и реална. Шта мислите?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Је ли Рачић био толико глуп војник да непријатеља упозори на напад?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Био је глуп комуниста који је то написао,то је њихов познати пропагандни шаблон.Перуне никад не веруј комунистима али никад...
Одговори

(16-05-2018, 06:13 PM)Pravda Пише:  Био је глуп комуниста који је то написао,то је њихов познати пропагандни шаблон.Перуне никад не веруј комунистима али никад...

Да верујем не би питао, зато смо овде да о томе продискутујемо. Ако је свима познато Рачићево колебање, како Самарџић наводи, онда ово писмо се донекле уклапа у ту причу. За разлику од комуниста, као идеолошко израђених личности, официри су теже ступали у борбу против њихових комшија и браће.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Стигла књига, данас претплатницима послата прва тура.
Одговори

Ima li slika sa skupa u Ljuboviji?
Одговори

Није ми још Зарија послао.
Је ли неко добио књигу?
Одговори

Мени стигла књига, све је у реду
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним