Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Мислим да треба да се слика са отвореним вратима,да се измери растојање г.Самарџића или ко се буде сликао до врата и упореди са растојањем Нешка до врата, и положај браве на обе слике.
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
(Последња измена: 14-08-2018, 11:48 PM од
смедерево.)
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Постоји сведочење Драгог Јовановића дато пред комунистичким судом.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,279
Теме: 22
Придружен: Jul 2013
Углед:
233
Znači, ipak ne mora da se ide unazad? Samo da se podigne kamera?
Ili mora još i u nazad i koliko?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Гокси, сасвим случајно, заборавио си још један документ са суђења који се односи на овај догађај.
Дакле, 11. авг. 1944. био је петак.
- Драги изјављује да се дан раније нашао са Калабићем (10-ти авг. четвртак) и да му је напоменуо да ,,сутра” (11-ти, петак) треба да дође у Тополу...
Према његовој даљој изјави тога дана упутио се из Мл. у То. али због квара на аутомобилу био је спречен да дође на време. Успут је срео Вредеа који му је рекао да се враћа са састанка. Драги одлази у Аранђеловац и ту налази четнике. Даље има у тексту који си поставио.
Шта се не слаже:
Сутрадан до 10 Драги је требао да јави о рез. преговора са Недићем. Он је јавио у петак до 10h, дакле исти дан када су се и састали.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 15-08-2018, 06:58 AM од
Перун.)