Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.89 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Састанак у Тополи 11. августа 1944. године

(16-08-2018, 10:10 PM)Chicot Пише:  
(16-08-2018, 09:56 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 09:52 PM)posmatrač Пише:  Можеш ли само појаснити своју тврдњу да Калабић није одвео комунисте до Драже?

Пише у "Прави и лажни Калабић" од г. Самарџића.
Šta tačno tamo piše?

"НАЛАЗ ВЕШТАКА ДОКАЗУЈЕ ДА КАЛАБИЋ НИЈЕ ИЗДАО"
Одговори

На крају сам хтео да ставим знак питања, извињавам се, куцам са моб.
Одговори

(16-08-2018, 10:13 PM)Милослав Самарџић Пише:  Мислио сам да се то подразумева. Јер једино што можемо бити сигурни, то је да је снимак настао када сунце бије ивице под 180 степени.
Да опет не испадне забуна, мислим само на снимак степеница.
Да ли се можемо сложити макар око те базичне информације!

Ваши снимци свакако.. На снимку из 1944. једноставно нема толико података да би се могао донети такав закључак. И да је ваше тумачење исправно оно у ни у једној тачки не оповргава тврдњу Вредеа да је 11.08. био у Тополи у послеподневним часовима.
Одговори

(16-08-2018, 10:14 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 10:10 PM)Chicot Пише:  
(16-08-2018, 09:56 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 09:52 PM)posmatrač Пише:  Можеш ли само појаснити своју тврдњу да Калабић није одвео комунисте до Драже?

Пише у "Прави и лажни Калабић" од г. Самарџића.
Šta tačno tamo piše?

"НАЛАЗ ВЕШТАКА ДОКАЗУЈЕ ДА КАЛАБИЋ НИЈЕ ИЗДАО"

Аферим!

Послије овог твог признања, Самарџић ће изгледа мораи да части!
Одговори

(16-08-2018, 10:22 PM)posmatrač Пише:  Послије овог твог признања, Самарџић ће изгледа мораи да части!

Ок, нек вам је на здравље онда.
Одговори

(16-08-2018, 10:25 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 10:22 PM)posmatrač Пише:  Послије овог твог признања, Самарџић ће изгледа мораи да части!

Ок, нек вам је на здравље онда.
Ваистину!
Одговори

(16-08-2018, 10:16 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 10:13 PM)Милослав Самарџић Пише:  Мислио сам да се то подразумева. Јер једино што можемо бити сигурни, то је да је снимак настао када сунце бије ивице под 180 степени.

Ваши снимци свакако.. На снимку из 1944. једноставно нема толико података да би се могао донети такав закључак. И да је ваше тумачење исправно оно у ни у једној тачки не оповргава тврдњу Вредеа да је 11.08. био у Тополи у послеподневним часовима.
Како нема података, зар се на снимку из 1944. не виде исте сенке лево и десно?
Мислио сам да смо се барем око нечега сложили, око тог сунчаног сата.
Одговори

(16-08-2018, 10:32 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(16-08-2018, 10:16 PM)goks Пише:  

Како нема података, зар се на снимку из 1944. не виде исте сенке лево и десно?
Мислио сам да смо се барем око нечега сложили, око тог сунчаног сата.

Бар сам два пута написао да се не слажем са таквом констатацијом. Сенке лево и десно нису исте. Но, за рачун расправе, ајде да прихватимо да јесу...
Одговори

Чини ми се да гокс не жели да призна ни своју најмању грешку.
Нпр. оне око потпуно различитих униформи Рајхсвера.
Така да ми се чини да се Милосав узалуд труди.
Одговори

(16-08-2018, 10:38 PM)posmatrač Пише:  Чини ми се да гокс не жели да призна ни своју најмању грешку.

Како то мислите? Униформе и ознаке Вермахта су различите од униформи и ознака Рајхсвера. Ту нема грешке. Осим ако не тврдите да ознаке на униформи нису њен део. Онда сам у криву.
Одговори

Zanima me, kako to sad možete sa takvom sigurnošću da tvrdite kada ste se dugo mučili da senke uopšte i vidite?
Pa sam vam obeležio mesta gde počinu senke.

Drugo, ništa mi ne govori naslov ili podnaslov članka.
Dajte slikajte ključnu stranu knjige ili mi prepričajte ukratko najvažnije elemente.
Одговори

(16-08-2018, 10:41 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 10:38 PM)posmatrač Пише:  Чини ми се да гокс не жели да призна ни своју најмању грешку.

Како то мислите? Униформе и ознаке Вермахта су различите од униформи и ознака Рајхсвера. То нема грешке. Осим ако не тврдите да ознаке на униформи нису њен део. Онда сам у криву.

Ма ти си увијек у праву!Хармоника
Одговори

(16-08-2018, 10:42 PM)Chicot Пише:  Dajte slikajte ključnu stranu knjige ili mi prepričajte ukratko najvažnije elemente.

Немојте се љутити, но нити сте ви професор, нити сам ја студент да ме испитујете на такав начин. Није умесно.

Моја тврдња се односи на фотографији из 1944, а не фотографије које сте ви означавали.

(16-08-2018, 10:45 PM)posmatrač Пише:  Ма ти си увијек у праву!Хармоника

Сами сте написали да се ознаке на униформи разликују, сада вам криво што сам се са тиме сложио и потврдио вашу тврдњу???? Нисам никакав стручњак за униформе па вас питам да ли се униформе Вермахта и униформе Рајхсвера разликују у ознакама?
Одговори

(16-08-2018, 10:46 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 10:45 PM)posmatrač Пише:  Ма ти си увијек у праву!Хармоника

Сами сте написали да се ознаке на униформи разликују, сада вам криво што сам се са тиме сложио и потврдио вашу тврдњу???? Нисам никакав стручњак за униформе па вас питам да ли се униформе Вермахта и униформе Рајхсвера разликују у ознакама?

У пар постова сам то већ објаснио. Ако ти није тешко да провјериш на претходним страницама.

Остао си ми дужан за Калабића.Креза
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним