Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.89 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Састанак у Тополи 11. августа 1944. године

Марио, би ли на овој последњој слици, што сам малочас поставио, где су степенице са стране, да кропујеш ту десну страну и пребациш у црно бело?
Одговори

(17-08-2018, 07:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  Марио, би ли на овој последњој слици, што сам малочас поставио, где су степенице са стране, да кропујеш ту десну страну и пребациш у црно бело?

Наравно,изволите Smile
[Слика: Topola_stepenice.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

Хвала! Smile
Да је фотографија степеница из 1944. настала у 18. х, односно 17 х по ондашњем, степенице на слици из 1944. би овако изгледале.
Одговори

(11-08-2018, 01:18 AM)Pravda Пише:  
(11-08-2018, 12:12 AM)Милослав Самарџић Пише:  [quote='Pravda' pid='98092' dateline='1533932629']
Свака част, сјајно сте ово урадили!Колико је био висок Нешко Недић?
Не знам, слично као Калабић.

Овако су сликани четници, камера им је мало испод нивоа очију:

[Слика: DSC_1012.jpg]

Међутим, ови што су монтирали, су њихову слику увеличали и ставили на степенице. Нису имали у виду да кад се неко слика у нивоу очину, степенице се виде од горе...

Свака част за ово запажање, то је необорив доказ да је фалсификат још плус се види да су аматерски исечени наши официри са друге слике.А и црна позадина код Немца упућује на исто,где Немац гледа још ми није јасно.

Марио ако можеш,очисти ову слику,битна је због много веће резолуције.
[Слика: skisse_szbad383.jpg]windows print screen
Упоређуј са овом мањом сликом, ако будеш морао нешто да дорадиш.
[Слика: BK0293.jpg]screen shot software
[/quoteн
Марио да ли можеш да очистиш прву слику?Ово је оригинал фалсификат а не онај скен из књиге.Овде се све много боље види,па и грешке при сечењу.Smile
Одговори

Ovo je otprilike ono sto se vidi na fotki iz 1944.

[Слика: Topola_stepenice1.jpg]
Одговори

(11-08-2018, 12:12 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(10-08-2018, 10:23 PM)Pravda Пише:  Свака част, сјајно сте ово урадили!Колико је био висок Нешко Недић?

Међутим, ови што су монтирали, су њихову слику увеличали и ставили на степенице. Нису имали у виду да кад се неко слика у нивоу очину, степенице се виде од горе...

Свака част за ово запажање, то је необорив доказ да је фалсификат још плус се види да су аматерски исечени наши официри са друге слике.А и црна позадина код Немца упућује на исто,где Немац гледа још ми није јасно.

Ова копија је много боља него онај скен из књиге!
Smile
Одговори

Одлично!
Овде се назире могућу одговор на дилему зашто се деано степенице јасно виде, док су лево њм избељене, ем замрљане. Толико да се ни линије ивица не виде јасно. Видети ивице у правцу Калабићњ ог колена и зглоба.
Изгледа зато што је неко стајао где и четници, у 15 х, када сенка иде у лево, па су дакле те сенке избрисане и све је овако замрљано. И онда је нешто мало замрљано на сиво, у супротном правцу, где су ишле сенке са оригиналне слике четника. Тај правац сенке показује Рачићева лева рука. На овом месту, у ово доба године, сенка никако не иде у ту страну.
Одговори

Да ли се очи тројице официра налазе на висини већој од 2m?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(18-08-2018, 12:41 AM)Перун Пише:  Да ли се очи тројице официра налазе на висини већој од 2m?
Не. Нешко је око 185 плус око 15 степенице, дакле очи на око 190 цм.
Одговори

(17-08-2018, 10:55 PM)Pravda Пише:  
(11-08-2018, 12:12 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(10-08-2018, 10:23 PM)Pravda Пише:  Свака част, сјајно сте ово урадили!Колико је био висок Нешко Недић?

Ова копија је много боља него онај скен из књиге!
Smile
Јел тамо може да се купи оригинал?
Одговори

(17-08-2018, 06:03 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не отпада, сунце тако прави сенке.
Не могу Вам дати контакт.
Како год, Ви пишете - правите 3Д - под својим именом, ја под својим, а људи нека суде.

Доста тога је написано за последњих десетак сати те се извињавам ако ко буде чекао на одговор. Заиста ми је драго да смо се макли од теорије 180 степени, 14 часова и иста лева десна страна степеника, на корисније ствари.
Одговори

Може,да се купи оригинал скен,има га у продаји на бар једно пет страних сајтова.Послао сам вам линк за слику преко поруке на фејсбуку.
Одговори

(18-08-2018, 08:36 AM)Pravda Пише:  Може,да се купи оригинал скен,има га у продаји на бар једно пет страних сајтова.Послао сам вам линк за слику преко поруке на фејсбуку.
Правда, како мислиш "оригина скен". Фотографија је изашла у књизи и ја сам ту књигу имао и скенирао фотографију. Једноставно, слика је лоша у самој књизи па не може ту скен ништа да промени јер је квалитет фотографија у књизи релативно лош.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(18-08-2018, 01:24 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-08-2018, 12:41 AM)Перун Пише:  Да ли се очи тројице официра налазе на висини већој од 2m?
Не. Нешко је око 185 плус око 15 степенице, дакле очи на око 190 цм.

Нешко је био вишљи од Рачића, бар овде тако личи. Ако неко има другу фотографију на којој су поменута двојица нека је постави.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним