Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Што ниси разумео од имена William James Millar Mackenzie

Империјални ратни музеј
https://www.iwm.org.uk/collections/item/...1500008596

Али осим тога нема много, ако му укуцаш средне имена добијеш нешто друго.
Али ту нема никакве слике нити много инфомације
Он је обавештајац, незнам јели је још жив.
Било бих занимљиво да се види јели му је део архива забрањена и то које године.

Чичот имаш природну мању да мало разблажујеш ствари и то сам видео од првог слова!

Лапсус?
Nigde nisam našao podatak da su iz Sis znali titov identitet tada. Niti da ga zovu tako.

јели сте ви ”државни” историчар?
Одговори

Није, не бој се. Каже ти човек шта је он пронашао.
Одговори

Ajde bre Zahumlje, kao Balkanski špijun si Smile
Одговори

Лапсус?
Nigde nisam našao podatak da su iz Sis znali titov identitet tada. Niti da ga zovu tako.

Па броз је имао толико идентитета, па вероватно он је имао имена разна за тадашња времена, али Милар Макензи, како је у свој интервју се heather williams, га звао тито. веероватно није имао разлог да му даде неки других идентитет.

Па како мислите да се КОМУНИЗАМ гајао у Краљевине ако није имао страног подршке?
Спекулиран да је Давидсон се упознао са сви дисиденти, питање јели је твз ТИТО био међу њи, ако му је то био имена онда?

Не ја нисам шпијун.......него је Макензи био, и тако се инфилтрирао да живи у истом места као Станислав Рапотец.

http://spartacus-educational.com/2WWtito.htm
Одговори

(20-08-2018, 12:12 AM)Chicot Пише:  Ajde bre Zahumlje, kao Balkanski špijun si Smile

хахахаха значи Шикоте, ти си у том случају Бора Тодоровић. Smile

Имам питање за Захумља обавештајцаSmile (шала мала за ово обавештајац), да видим да није ухватио ту информацију у западњачким књигама негде. Знамо сви да су се и комунисти прикључили оном протесту или пучу боље рећи од 27. марта , питање би било ко је организовао те комунисте у укључио их у демонстрације? Према неким мојим забелешкама то су први сендвичари у нашој земљи. Они који су носили мање пароле или само скандирали нешто добијали су по 300 или 400 ондашњих динара,зависи од посла који обављају док су они који су носили заставе добијали по 1000 динара. Поновићу питање, ко је заправо извео те комунисте на улицу?
Одговори

Да преклапање више од 3/4 књига и један интервју. Можда то је разлог зашто је интевју повућено са сајта империјална ратна музеј!

Све завице из којом призма гледаш у пуч!

Први поглед, је у којом тренутак енглези знаду за припрему немци за већи рат?
У којом тренутак њихови обавештајце знаду да ће немци ићи у африци, да заузу Уље у северне африке?

За нац то је значајна питање, зашто је од тог моменат простор твз балкан се укљућује и сва прич, и за немци и за енглеза!

Тако из погледа интелигенције, ратове су веч поћели много раније, него су се десиле, све та позадина, све та припрема је природно укљућено у амбиције, стратегије, и народни интерест једне државе. Војска се природно припрема за обрану, па тако и напад. Али у којом тренутак таке припреме се актуелно претворе у стварности. Одакле добијеш новац за продукције оружање.

Тако спекулирам да немци се буквално припремају, од тренутак свој пораз, и тако преко Уговор ..као Рапало......Совијетски Савез и Немачка има измена у индустријалну текнику и сродства/матријала за обновање немачке војске итд. Али у советски савез.......”западњаци” имају своје инсталирани КОМУНИСТЕ, ако читате Сутона.......он ће казати да Њу Јорк има највише власници тив КОЛЕКТИВЕ у СССР, за Православни Руса то су били радничке гулага, економска робства!

Да мало вратимо прич у траг за корене, у период после првог светског рата.......Краљевина Југославија прима највећи број избеглице Болшевичке Револуције! Онда за сиргуно Краљевина постаје занимљива држава, за инсталирани Болшевици (од запад) и њихови спонзураши! Зашто отпор њима је у Краљевини!

Ми веч имамо ту интенационална сарадња запад у спанској револуцији, мислим да је твз БРОЗ/ТИТО у случају да се тако звао онда, је радио и регрутовао из Париза, занимљиво једна тешка католичка држава?

Е сад питање је колико Д-Станице су енглези имали у целој европи у тај времена, колико је позадина та сарадња, да су имали један у београд.
Па гледаш колико су енглези, американци, немци имали своје људе у регион, и свим суседним државама. И колико фирме су имали, према суседним државама, и у којим секторима!

Д = Дестабилизације и Деструкције
Мислим да је Давидсон и Амори били ту повезани

Али ја бих гледао у огнишства Студентске демонстрације......шта су били те политичке притисаке што су уверили мере, и шта је то могло да изазива!

Али код пучисте ту вероватно мораш имати нека позадине и историје сарадње!
Одговори

Ок, ја сам само мислио на Мустафу Голубића пошто су југословенски комунисти гурали себе у ту причу тј. неки њихови појединци.

Нека настави ко хоће.
Одговори

Познато је да су савезници бомбардовали градове Краљевине Југославије на захтев брозовских комуниста и самог Јосипа Броза.
Питања:
1. Које бомбардовање је било најпогубније по броју жртава?
2. Које бомбардовање је начинило највећу штету на инфраструктури?
Одговори

1. Лесковац, 6. септ. 44
2. Београд, Васкрс 44.
Одговори

Јеси ли сигуран 100% у то?
1. Београд?
2. Подгорица?
Одговори

Ово до јуче нисам знао:
Који је четнички командант заговарао војвођанско аутономаштво?
Одговори

(21-08-2018, 08:05 AM)Нимбус Пише:  Ово до јуче нисам знао:
Који је четнички командант заговарао војвођанско аутономаштво?

Јевђевић, то сам и ја видео

https://www.anfor.org/precanski-front-u-...goslaviji/
Одговори

(20-08-2018, 11:24 PM)Бенито Пише:  Јеси ли сигуран 100% у то?
1. Београд?
2. Подгорица?

Мислио сам да питаш за једно бомбардовање.
Ако се гледају сва, онда је твој одговор тачан.
Одговори

Који командант четничког корпуса је био Ром?
То јест, Србин ромског порекла, јер се Роми углавном изјашњавају као Срби.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 36 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним