Поруке: 14,528
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Није, не бој се. Каже ти човек шта је он пронашао.
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Да преклапање више од 3/4 књига и један интервју. Можда то је разлог зашто је интевју повућено са сајта империјална ратна музеј!
Све завице из којом призма гледаш у пуч!
Први поглед, је у којом тренутак енглези знаду за припрему немци за већи рат?
У којом тренутак њихови обавештајце знаду да ће немци ићи у африци, да заузу Уље у северне африке?
За нац то је значајна питање, зашто је од тог моменат простор твз балкан се укљућује и сва прич, и за немци и за енглеза!
Тако из погледа интелигенције, ратове су веч поћели много раније, него су се десиле, све та позадина, све та припрема је природно укљућено у амбиције, стратегије, и народни интерест једне државе. Војска се природно припрема за обрану, па тако и напад. Али у којом тренутак таке припреме се актуелно претворе у стварности. Одакле добијеш новац за продукције оружање.
Тако спекулирам да немци се буквално припремају, од тренутак свој пораз, и тако преко Уговор ..као Рапало......Совијетски Савез и Немачка има измена у индустријалну текнику и сродства/матријала за обновање немачке војске итд. Али у советски савез.......”западњаци” имају своје инсталирани КОМУНИСТЕ, ако читате Сутона.......он ће казати да Њу Јорк има највише власници тив КОЛЕКТИВЕ у СССР, за Православни Руса то су били радничке гулага, економска робства!
Да мало вратимо прич у траг за корене, у период после првог светског рата.......Краљевина Југославија прима највећи број избеглице Болшевичке Револуције! Онда за сиргуно Краљевина постаје занимљива држава, за инсталирани Болшевици (од запад) и њихови спонзураши! Зашто отпор њима је у Краљевини!
Ми веч имамо ту интенационална сарадња запад у спанској револуцији, мислим да је твз БРОЗ/ТИТО у случају да се тако звао онда, је радио и регрутовао из Париза, занимљиво једна тешка католичка држава?
Е сад питање је колико Д-Станице су енглези имали у целој европи у тај времена, колико је позадина та сарадња, да су имали један у београд.
Па гледаш колико су енглези, американци, немци имали своје људе у регион, и свим суседним државама. И колико фирме су имали, према суседним државама, и у којим секторима!
Д = Дестабилизације и Деструкције
Мислим да је Давидсон и Амори били ту повезани
Али ја бих гледао у огнишства Студентске демонстрације......шта су били те политичке притисаке што су уверили мере, и шта је то могло да изазива!
Али код пучисте ту вероватно мораш имати нека позадине и историје сарадње!
Поруке: 3,307
Теме: 9
Придружен: Jan 2017
Углед:
636
Ок, ја сам само мислио на Мустафу Голубића пошто су југословенски комунисти гурали себе у ту причу тј. неки њихови појединци.
Нека настави ко хоће.
Углед:
3,065
Познато је да су савезници бомбардовали градове Краљевине Југославије на захтев брозовских комуниста и самог Јосипа Броза.
Питања:
1. Које бомбардовање је било најпогубније по броју жртава?
2. Које бомбардовање је начинило највећу штету на инфраструктури?
Поруке: 17,009
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
1. Лесковац, 6. септ. 44
2. Београд, Васкрс 44.
Углед:
3,065
Јеси ли сигуран 100% у то?
1. Београд?
2. Подгорица?
Поруке: 1,307
Теме: 6
Придружен: Sep 2013
Углед:
530
Ово до јуче нисам знао:
Који је четнички командант заговарао војвођанско аутономаштво?
Поруке: 17,009
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
Који командант четничког корпуса је био Ром?
То јест, Србин ромског порекла, јер се Роми углавном изјашњавају као Срби.