Поруке: 837
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
148
Не знам да ле је он већ раније поменут на том форуму, свакако, да ли амерички чувени песник српског порекла Чарлс Симић, припада политичкој емиграцији?
Он је рођен у Београду као Душан и неколико година после рата напустио је земљу са својом породицом.
Невезано,
да ли има овде тема о комунистичким фалсификатима?
Нисам ништа нашао, а хтео бих нешто да постирам.
(Последња измена: 03-12-2018, 07:18 PM од
ЛукаЛоко.)
Поруке: 4,414
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
654
(03-12-2018, 07:14 PM)ЛукаЛоко Пише: Невезано,
да ли има овде тема о комунистичким фалсификатима?
Нисам ништа нашао, а хтео бих нешто да постирам.
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kako-...6%E2%80%9C
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Милославе, сад погледам, после 10 година, Костину Историју Равногорског покрета. И гледам за једно лице, није битно ко, узео фрајер податак из Архива Југославије, кутија ДК- то ти је Државна комисија за злочине окупатора и њихових слугу, из 46/7 године. Тамо, наравно, написали да су тог убили четници. У десет упоредних докумената, јасно је да су га убили комунисти. Узео његову књигу само да потврдим, рек'о узео је он податак из ВА, да не би сад због тога ишао код оних лудака доле.
Замисли, доктор наука, који би требало да нама буде парадигма за одређену тему, коју архивску грађу треба да користимо. Он користи најспорнију грађу, која се избегава и кад нема са чим да се упореди, а камоли кад има пандана.Значи, не могу да верујем.
Поруке: 14,702
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,196
Да ли се измештала школа из Брајића? Мислим, да ли се дислоцирала, па враћала у Брајиће?