Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(14-02-2019, 10:22 PM)Болстон Пише:  Колико су официра, подофицира, жандара и полицајаца убили усташе и да ли је ко преживео усташки логор?
Не знам.
Одговори

Da li je Mašan Đurović bio pod Dražinom komandom?
Одговори

(15-02-2019, 12:19 AM)Српски Четник Пише:  Da li je Mašan Đurović bio pod Dražinom komandom?
Није, он је убијен од стране Дражиних, јер је радио за Немце.
Одговори

(15-02-2019, 12:56 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-02-2019, 12:19 AM)Српски Четник Пише:  Da li je Mašan Đurović bio pod Dražinom komandom?
Хвала на одговору!

[Слика: images?q=tbn:ANd9GcSsDW1Yl0sqf6KR3LJAGM5...vlAL-W8fdf]
Да ли је ово фалсификат или је ово неки Пећанчев?
Одговори

(15-02-2019, 05:00 PM)Српски Четник Пише:  
(15-02-2019, 12:56 AM)Милослав Самарџић Пише:  
Хвала на одговору!

[Слика: images?q=tbn:ANd9GcSsDW1Yl0sqf6KR3LJAGM5...vlAL-W8fdf]
Да ли је ово фалсификат или је ово неки Пећанчев?
Не зна се ко је на слици.
Одговори

Господине Самарџићу да ли сте видели овај текст од пре 3 дана на Sputnik International,не знам да ли су пренели ови из домаћег Спутњика? Помињу и Динчића у тексту. Smile

Serbia’s Nis Holds 77th Anniversary of First Mass Escape From Nazi Labor Camp

Цитат:According to articles and books by Serbian historian Aleksandar Dindic, the inmates were divided into five categories: the prisoners of war, the Jews, the partisans, the chetniks and the foreigners. As for going to Bubanj hill, there was no difference between the categories: for Nazis, all of them were "fifth grade people."

https://sputniknews.com/europe/201902121...niversary/

Пренела је и Sputnik Mundo секција Smile

Цитат:Según varios artículos y libros del historiador serbio Aleksandar Dindic, los prisioneros se dividían en cinco categorías: prisioneros, judíos, guerrilleros, chetniks y extranjeros, pero ninguna de las cinco categorías tenía más derechos que las demás. En cuanto a las posibilidades de ir a Bubanj, todos los prisioneros eran iguales, todos eran la 'quinta categoría' para los nazis.

https://mundo.sputniknews.com/europa/201...ial-nazis/
Одговори

Нисам, свака част Динчићу!
Одговори

Одговори

Увек се одушевим новим интервјуом Smile Можете ли рећи мало више о томе да четничке војводе предводе герилску борбу ако главни фронт падне,пошто сте напоменули то у интервјуу

[Слика: image.jpg]
Одговори

Господине Самарчџићу гледао сам Ваше гостовање на Балкан Инфо-у, где сте приликом излагања на тему четничких ратних злочина споменули Зелени кадар. Ја сам читао о Зеленом кадру у Великом рату и после Великог рата, да је то била скупина дезертера, а да је међу њима било и комуниста. Имам два питања за Вас, прво да ли је Светозар Боројевић имао везе са Зеленим кадром у Првом рату и да ли је истина да је на противљење Хрвата одбијен његов пријем у војску Краљевине СХС после Великог рата, 1919. године? Друго питање је какву улогу је имала та муслиманска Зелена гарда у другом рату, такозвана Хускина војска? Јесу ли били званично у саставу устаских формација или су били самостална јединица која је сарађивала са свима редом и са комунистима и са усташама и са Немцима? Поздрав.
Одговори

(17-02-2019, 11:38 AM)Mitic Пише:  

Један од најбољих наступа, свака част.

Иначе, и један мој земљак је убијен априла 41. у КГ од стране комуниста. Име је познато али до сада нисам нигде нашао податак да га је неко поменуо.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(17-02-2019, 11:56 AM)Mario Пише:  Увек се одушевим новим интервјуом Smile Можете ли рећи мало више о томе да четничке војводе предводе герилску борбу ако главни фронт падне,пошто сте напоменули то у интервјуу
Тројица војвода, у три дела земље: Бирчанин, Пећанац и Мина Станковић. Први и трећи заробљени, другог преварили Немци. Њихова овлашћења влада је пренела на Дражу.
Одговори

(17-02-2019, 05:52 PM)NikolaKG1987 Пише:  Господине Самарчџићу гледао сам Ваше гостовање на Балкан Инфо-у, где сте приликом излагања на тему четничких ратних злочина споменули Зелени кадар. Ја сам читао о Зеленом кадру у Великом рату и после Великог рата, да је то била скупина дезертера, а да је међу њима било и комуниста. Имам два питања за Вас, прво да ли је Светозар Боројевић имао везе са Зеленим кадром у Првом рату и да ли је истина да је на противљење Хрвата одбијен његов пријем у војску Краљевине СХС после Великог рата, 1919. године? Друго питање је какву улогу је имала та муслиманска Зелена гарда у другом рату, такозвана Хускина војска? Јесу ли били званично у саставу устаских формација или су били самостална јединица која је сарађивала са свима редом и са комунистима и са усташама и са Немцима? Поздрав.
Не знам то прво, а у везе зеленог кадра током Другог светског рата, они су били под НДХ. Један од њихових команданата, Миљковић, сарађивао је са комунистима, па су га због тога убили.
Одговори

(17-02-2019, 06:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(17-02-2019, 05:52 PM)NikolaKG1987 Пише:  Господине Самарчџићу гледао сам Ваше гостовање на Балкан Инфо-у, где сте приликом излагања на тему четничких ратних злочина споменули Зелени кадар. Ја сам читао о Зеленом кадру у Великом рату и после Великог рата, да је то била скупина дезертера, а да је међу њима било и комуниста. Имам два питања за Вас, прво да ли је Светозар Боројевић имао везе са Зеленим кадром у Првом рату и да ли је истина да је на противљење Хрвата одбијен његов пријем у војску Краљевине СХС после Великог рата, 1919. године? Друго питање је какву улогу је имала та муслиманска Зелена гарда у другом рату, такозвана Хускина војска? Јесу ли били званично у саставу устаских формација или су били самостална јединица која је сарађивала са свима редом и са комунистима и са усташама и са Немцима? Поздрав.
Не знам то прво, а у везе зеленог кадра током Другог светског рата, они су били под НДХ. Један од њихових команданата, Миљковић, сарађивао је са комунистима, па су га због тога убили.

Треба поменути, како не би дошло до забуне, и тзв. Зелени кадар на планини Тари који је окупљао присталице убијеног Миће Рогића односно Радовићеве противнике.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним